.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13
    Голям фен Аватара на suitable
    Град
    Бургас

Какъв е този file ?

Говоря за ето този: http://www.prikachi.com/users/suitable/81i.jpg
    Намира се във всяка една папка, която качих от дисковете, след като си преинсталирах Windows-а. За какво служи този файл ? Проблем ли ще да е ако го изтрия ? Оо

Повече от фен Аватара на Samoten89
    Град
    Варна
    Това по-принцип са временни файлове. Използват се за прочитане от устройства. Мисля, че съдържат имената на песните и продължителността им, но не съм 100% сигурен. Не е вирус и няма мсисъл да го пипаш. Мисля, че е проблем да се изтрие. Системата щом го прави има нужда от него.

Картинките на иконите са в тоя файл. Примерно аудио файловете са с една икона, видео файловете с друга, а текстовите - със съвсем различна. Тези работи са в него.

Град
    Бургас
    Чудно защо този файл липсваше преди да си преинсталирам всичко.. Забелязах, че го няма във всяка папка.. има и такива, които съдържат само това, което трябва.. и тази глупост я няма..

Вистата е настроена да показва и скритите файлове.
    Какво толкова ти пречи??

Град
    Бургас
    Едно, че не съм на Vista и другото, е че искам да знам за какво е, не казвам, че ми пречи. Ако имаш пъпка на носа и не ти вреди, няма ли да ти е интересно как да я махнеш ? :Р

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия
    Цитирай Първоначално написано от suitable
    Едно, че не съм на Vista и другото, е че искам да знам за какво е, не казвам, че ми пречи. Ако имаш пъпка на носа и не ти вреди, няма ли да ти е интересно как да я махнеш ? :Р
    Не ти е пъпка на носа, спокойно

thumbs са буферирани изображения на иконките за файловете(а често и други подробности) ускоряващи процеса на показване на иконките(подробностите).

Т.е като отвориш директория(а.к.а. "папка") с 500 файла да речем, всеки по 2мб, изображения/видео/т.н. системата няма да си играе всеки път да им генерира иконки, а го прави един път на определено време, после ги записва като thumbnails и ги зарежда от съответният фаил при нужда.

Ако го изтриеш, при отваряне на съответната директория(папка) отново ще бъде генериран подобен фаил, а самото отваряне докато се генерира ще бъде по-бавно(всеки фаил се чете и асоциира с иконка според типа). Кое според теб е по-логично: 500 заявки към диска за иконки, или 1 заявка за всички 500 файла?
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

Град
    Бургас
    Да, сега ми стана ясно.. ; ) ..следователно ще го оставя.. а само да попитам.. какво ще стане ако направя файла hidden.. ? Ще си работи ли пак или.. ?

Повече от фен Аватара на Samoten89
    Град
    Варна
    Да, сега ми стана ясно.. ; ) ..следователно ще го оставя.. а само да попитам.. какво ще стане ако направя файла hidden.. ? Ще си работи ли пак или.. ?
    Hidden не променя работата на файловете. Проблема, е че по-принцип тези файлове са скрити на ХП и явно ти си настройл да се виждат. Иначе пак ще си работи. Но не се прави във всяка директория според мен ами зависи явно от бройка/видове формати нещо такова би трябвало да влияе на системата дали да генерира или не такъв файл.

Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от Samoten89
    Hidden не променя работата на файловете. Проблема, е че по-принцип тези файлове са скрити на ХП и явно ти си настройл да се виждат. Иначе пак ще си работи. Но не се прави във всяка директория според мен ами зависи явно от бройка/видове формати нещо такова би трябвало да влияе на системата дали да генерира или не такъв файл.
    Има ли отметка някъде, с която мога да ги скрия всичките, а не един по един.. ?

Senior Member Голям фен Аватара на relax4o
    Control Panel->Appearance and Themes->Folder Options->View->Маркираш Do not show hidden files and folders
    "Въпрос на вкус", казал Шаро и си налапал кура!
    Карай да върви, пък каквото ще да става...

Град
    Бургас
    Цитирай Първоначално написано от relax4o
    Control Panel->Appearance and Themes->Folder Options->View->Маркираш Do not show hidden files and folders
    Не се говори за това.. ; )

Senior Member Голям фен Аватара на relax4o
    Цитирай Първоначално написано от relax4o
    Не се говори за това.. ; )
    Ми за какво става тогава?
    "Въпрос на вкус", казал Шаро и си налапал кура!
    Карай да върви, пък каквото ще да става...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си