- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Кандидатсване след 7 клас 2008/2009 [vol.2]
Това и написаното от Аничка ме успокои до някъде, но още си мисля за изпита, а не искам. Благодаря много!Първоначално написано от Pooky
![]()
днес имам класно по БЕЛ пожелайте ми късмет![]()
![]()
![]()
Ще пиша чак вечерта:]
me2Първоначално написано от melinor
![]()
Мойто е утре по БЕЛ- Тест около 20тина въпроса ще ни дадат - като нашта госпожа е печена и каза че няма да са въобще трудни - но критериите направо ме убиха: Ако ни даде 28 въпроса примерно - 16 - 3йката
![]()
Кумчо не знам къде е ама като дойде време ако още не си го намерил ще пусна линк на БГмапс да го видим![]()
Силно се надявам на изпита да не се падна с никой който познавам - че почвам да правя простотии най-често и да искам да изляза по рано....
така че ако някой ме види да не се чуди защо се правя че не го виждам![]()
Това за снимките ме заинтригува..... Но смятам да се пиша "нефотогеничен" и да пропусна...![]()
Успех на всички по българскиЩе се справите ей
Вие сте ми умни
![]()
А аз утре ще имам много нужда от успех на класното по английски![]()
Аз днес имах класно по математика, но не реших последната задача и ще имам в най-добрия случай 5.Всъщност, реално ще имам 5, защото си реших всичко останало.Успех на Веси![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Хехе мерсиПървоначално написано от AnIcHkAtA
А иначе по математика знам какво ти е . Вчера контролно знаех си всичко , обаче времето не ми стигна и то само две задачи , като втората писах , колкото да има нещо написано , но не е ясно ..... Ох как се дразня
![]()
Аз съм от Бургас. Някой, който е от Раковски да споделя как е там. Говоря по-специално за италианската и френската. На последния пробен изпит по математика имах 4.821, а по БЕЛ-само 2 задачи ми бяха грешни и на преразказа 24 точки(мисля, че съм имала кум 95 точки) та...стига ли за там?
Мерси предварително
Абе, моите задачи не бяха трудни, ама на едната си подсказахме.
Абе, важното е, че я схванах, де...
Лошото е, че нашият даскал по БЕЛ не иска да ни даде темите за класното и ще стане лошо...![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
Днес е мойто по БЕЛ - стискайте палци, че нали знаете "къф сам силяк"![]()
Стискаме,стискаме Ванка.Ама ти колкото и да се оплакваш,че не ти върви-ще успееш.Ако пък сгафиш малко,нали каза,че госпожата ви била много добра и пишела високи оценки.Ама няма.. ще си я заслужиш.
В ума ми постоянно се въртят някаки балове,планове,притеснения за изпитите.. направо шаш.Много е гадно.
Аз,дори и да съм от малкък град.. всички искат във въпросното училище и конкуренцията е голяма.![]()
Ама както казва Габи-щом цяла година сме се подготвяли,знаем си всичко..няма как да не успеем. (мерси,че ни вдъхваш кураж,защото и Ани много се е спекла ;D)
Успех, Ванка... то ти сигурно в момента си правиш класното, ама нейсе.![]()
Криси, няма проблем, то аз не знам защо не съм притеснена...![]()
Ще се справим, както каза веднъж Ани - "Много са кандидатстващите, малко са умните!".![]()
виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
с протегнати стъпала
и шалове
обсипани с ориенталски фалшиви монети.
melinor - успех и на теб.
Аз съм първа смяна,но тази седмица,заради изпитите на четвъртокласниците съм втора.Като е втора много бавно минава времето,бе.Габи,не знам как издържаш.Според мен много по-добре е първа.Аз тази седмица докато се събудя,докато се оправя,докато се наканя да реша по някой тест ии тоо.. оп 12 часа-време за тръгване.![]()
![]()
И аз съм втора. Ставаш в 8 оправяаш се за 10 мин и сядаш да учиш![]()
Може,може,но аз не съм свикнала явно.![]()
Втора смяна съм.Първоначално написано от melinor
![]()
И аз имам днес класно по математика седми час..
Успех и от мен на всички с класни и контролни днес!![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Абе, вие как ще ходите на училище ?При нас в събота е присъствен ден, демек никой няма да отиде, 18 и 19 има матури, 20 трябва да учим, ама аз няма да ходя, 21 е почивен (не разбрах защо) и на 22 ще засаждме дръвчета, и мисля да отида, харесва ми каузата.После си имаме една редовна седмица и класната каза, че след 30 тези, които са оформени и мислят да кандидатстват, могат да си останат у дома, за да се готвят. Накратко имаме още една седмица
.Аааа, да, на първи ще отида да се запиша за изпитите и до 15 няма да се вясна
![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Ако на някой му се занимава, нека да предположи.На колко точки бихте оценили следните упражнения:
1.В кое изречение е допусната граматична грешка?
А) Миризма на пелин и окосена трева се носеха отвред.
Б)Зад него стърчеше грамада вършини.
В)Но близостта на кокошките я примами и лисицата се промуши в дупката.
Г)Светлината на фенерите мина като голяма жълта пеперуда над воловете.
2.В каква последователност изреченията образуват смислово и логически свързан текст?
1) Днес те лежаха в горичката далеч един от друг и се гледаха с тежки, горещи погледи. 2) Сега белезникавият беше нащрек. 3) Двата стари вълка се дебнеха, а гладната, нетърпелива вълчица се опитваше да накара цяла глутница да вие. 4)Все по-често вълците се зъбеха помежду си и все повече настръхваше тъмната козина по гърбовете им.
А)3,1,2,4
Б)2,4,1,3
В)4,3,1,2
Г)1,3,4,2
3.Колко определения са употребени в изречението?
В пазвите на заспалите гори се чуваше тихият рев на пролетните води.
4.В кое от изреченията НЕ е допусната пунктуационна грешка?
А) Като се влюби във Войка той заряза всичко, прибра се, стана селски пъдар и почна да се върти по цял ден покрай воденицата.
Б)Старият човек се отби от пътеката, която водеше към селото, и тръгна право през гората, за да стигне преди мръкване.
В)Каза тия думи без да се обръща, доакто гледаше през леко потъмнялото стъкло.
Г)Докато пиеха чая смълчани и стоплени сирената изрева глухо, параходът потрепера, отдели се от кея и извърна нос по течението.
5.Какво изразно средство е
бащино ми огнище ?
А)метонимия
Б)метафора
В)епитет
Г)сравнение
Сори Ани нема време ама така като гледам грубо
1 - 2 т
2 - 1 т
3 - 2
4 - 3
5 - 3
Гледайте. Има вест от РИО
Tакси за конкурсните изпити след 7-ми кл.:
Български език, математика – 4 лв.
Изобразително изкуство,спорт,
хореография –6 лв.
Таксите се плащат по сметка:
BG57UBBS80023106075808
BIC КОДЪТ НА БАНКАТА Е:
UBBSBGSF
ОББ, КЛОН „КНЯГИНЯ МАРИЯ ЛУИЗА”
Таксата се внася за всеки отделен изпит или проверка на спо-собностите (може на една вносна бележка) преди подаване на за-явлението за допускане до конкурс в избраната от родителите банка или чрез превод по пощата.
ВНИМАНИЕ! Таксата за спорт се внася в самото училище, организиращо изпит по спорт.
В случай, че канди-датът не се яви на посочените в за-явлението му изпити или проверка на способностите, таксите не се връщат.
Учениците без един ро-дител не заплащат такси за изпитите и провер-ката на способностите.
При попълване на вносната бележка се записва ЕГН и името на ученика, а не на родителя.
Абе направих го класното, ама не съм сигурен за 2 въпроса (24 бяха общо)
1диния е там един за текста преди въпросите..
2рия беше : Обяснете какво е синтактичен паралелизъм
![]()
Като ми го дадоха и само както си седя и всички са тихи и пишат, аз почнах спонтанно да се хиля....![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Госпожата ни е пловдивчанка и на теста е написала : Обяснете какво е синтактичен паралиелизъм...
Като почне да говори на миеко направо се чуда как да се сдържам![]()
а тфа по мат ми е на 21 или 22![]()
А по иврит имам изпит на 27ми..![]()
А наште вчета казаха накратко с мнооого изречения : АК - Не; Сядай си на задника щот влизаш в НЕГ!!
![]()
Абе това синтактичен паралелизъм не беше ли две еднакви синтактични конструкции,противоположн по смисъл???![]()
Йейй..Ани,ваще учители много пекани,бе.Първоначално написано от AnIcHkAtA
![]()
При мен още има мъки,мъкии...
![]()