Всичко, което искаш допълнително(освен престой в нормална стая, раждане при дежурен екип, изследвания и процедури...) се доплаща, дори и в държавна болница. Трябва разбира се да си здравно осигурена. Упойката, присъствието на бащата, изборът на екип, заснемането....това се доплаща. VIP стая също разбира се.
Секцио по медицински причини или по спешност не се плаща(само изборът на екип се плаща, ако искаш при конкретен лекар). Изобщо може да родиш и без да дадеш 1 стотинка, а може и да ти струва 2-3-4 хиляди...Кой колкото може да отдели. Лично аз ще раждам със секцио по медицински причини и би следвало да е безплатно. Ще видим....
Но има нещо друго.....като те отпусне упойката пак боли. С упойка ми е правена пункция през влагалището. несравнима като болка процедура...Като ме отпуснеше упойката ме болеше по 2-3 дни и то не малко...
Наистина, прочети в бг-мама, ако те интересува наистина сериозно. Там има доста информация.
Но може да попаднеш на фрапантни неща. 1 майка каза, че ще тегли заем, за да роди!!! И това, че раждането е безплатно. Искала ВИП, лекар, присъствие на таткото...всичко. Ами като нямаш пари да родиш...не го прави с екстрите. А после? Всеки месец ли ще тегли заем, за да издържа детето си.