мм за филм не съм сигурна, но мисля, че няма. Аз не съм чела помана обаче в часовете горе-долу разбрах за какво става дума. Дядо Горио е търговец, спекулант. Има две дъщери-Делфин и Анастази. Те са се омъжили за богаташи и са изоставили баща си, не го уважават, а той много ги обича и им угажда по всякакъв начин. Той има едни представи за семейството си, а те-съвсем други. За него дъщерите му са целия му живот, а те се интересуват само от собственото си АЗ и лукса, който им осигуряват съпрузите им. Много са себични и подли. Дядо Горио навремето е забогатял и затова се е преместил да живее в Париж. Пестелив човек е, но не е скъперник, харчи парите си основно за дъщерите си. Необразован е, но е умен. Той има и съквартирант- Йожен Растиняк. Той е студент по право, млад е, иска да забогатее и вярва, че това може да стане по честен начин. В началото на творбата той е много наивен, но след това дядо Горио тотално променя възгледите му. И така Растиняк се превръща в безскрупулен егоист. А също има и някакъв бунтар Вотрен. Прочети някакви анализи, разработки и ще романа по-добре Успех с есетата
ПП: ето това би трябвало да е романа цък