Много ми е интересно как хората се опитват да си обяснят нещо, за което не разполагат с абсолютно никаква информация, а само с най-различни спекулации и догадки чрез научните ни знания. мислейки си че знаят всичко. Как ще видиш нещо тотално чуждо за нас с уред който разпознава само това, което е познато на нас. Казано така звучи като пълен парадокс и си е точно такъв. Но така правят всички дори т.н. "фенове на паранормалното" - обясняват си свръхматериалното или нематериалното с помощта на физичния ни свят и то само познатия ни такъв.
Иначе по темата не мога да кажа дали вярвам в духове и тайствени космонавти, а и не считам, че изобщо е от някакво значение за нас хората. (и без това си имаме достатъчно други проблеми). Все пак да изкажа мнение - темата за духовете е доста интересна, но ако всеки умрял човек остава като дух може да пресметнете какво преселение ще се получи. Смята се че само хора с недовършена работа остават. но какво може да свърши един дух освен да плаши хората . За извънземните спекулациите са по-големи и по вълнуващи. Тук има вероятности от ужасни чудовища с огромна мощ, искащи само да ни изпепелят, до мирни създания желаещи само да ни помогнат в развитието ни. Наистина спектъра на въображението е голям почти колкото е голяма вселената и аз както всички вие мога само да спекулирам и да гадая. Все пак все още, независимо от бактериите ( които въобще не дават надежда за бъдещ живот, а само за бегла наченка на такъв) няма никъде доказателство за възможен човекоподобен живот. Имам предвид, че все още не е открита планета "двойник" на Земята. Ако има извънземни те трябва да живеят на изключително отдалечена галактика и ако наистина са идвали и са тук тогава имат изумително развита технология, което след и до огромно културно развитие и изключителен гений и както е казал Пушкин геният отрича злото. Така че спокойно хора!
П.П. неутрино частиците могат да минават през стени, което отрича възможността да са видими и ако хора наистина са виждали духове то те няма как да са направени от неутрино