- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 40 кучета избити и пъхнати в контейнер
40 кучета избити и пъхнати в контейнер, двама австрийски еколози в полицията
40 трупа на убити кучета, някои от които вече разложени, извадиха от контейнер за боклук в хасковския зоопарк представители на австрийска природозащитна организация. Потресените европейци се свързали с д-р Светлана Петрова, отговорник на кучешкия изолатор в Димитровград, която пристигна на място,за да се увери с очите си в думите на австрийците.
Сред труповете на животните има и на няколкомесечни кутрета. Животните са били убити с евтаназин и Т61 – изключително силна отрова, подобна на кураре, обясни д-р Петрова (на горната снимка). Полупразните флакони с препаратите също бяха изхвърлени в контейнера. Според нея кучетата са били умъртвявани в продължение на десетина дни, съдийки по степента на разложение на някои от телата.
Междувременно шефът на зоопарка д-р Ясен Стайков се обадил в полицията, че австрийците са счупили стъкла на помещението с маймуните. Отвътре се дочуваше кучешки лай, увери се репортер на Haskovo.net. Двама от европейците бяха отведени в хасковското районно управление и задържани, казаха сънародниците им.
Тук се вършат ужасни престъпления, потресени бяха австрийците. Те допълниха, че очевидно няма смисъл да се обаждат в полицията, която също върши престъпления. Но добавиха, че ще направят достояние на целия цивилизован свят варварството, което са видели в Хасково.
Само преди месец Общинския съвет в Хасково прие стратегия за ограничаване на популацията на бездомните кучета. В нея на думи се изпълняват императивите на Закона за защита на животните, който категорично забранява убийството на кучета, с изключение на доказано агресивни животни.
По думите на д-р Петрова варварското умъртвяване на кучетата се прави за пари. Тя обясни, че за изолатора в Димитровград месечно общината отделя около 1800 лева за храна, препарати и лекарства на животните и предположи, че сумата за Хасково е в пъти по-голяма. Избивайки кучатата, някой прибира парите, категорична бе д-р Петрова.
Б. а. След публикуването на този материал се обади говорителката на МВР Хасково Нина Николова и уточни, че двамата австрийци не са били задържани. Те наистина били отведени в РПУ-то, но представителят на районна прокуратура отказал да одобри задържането им. Двамата чужденци писали жалба срещу безчовечното отношение към животните и по-късно били освободени.
Тодор Кръшков
статията със снимки и коментари можете да намерите на http://www.haskovo.net/index.php?MOD...8&newsid=49311
Да мр1т деба техната майка... е заради такива помяри бях у болница на системи...
СМЪРТ, деба техната майка..
Не е ли си от малко да си го 'фанеш да си го отгледаш ти да си знаеш, че си е твое, че си те слуша, че няма никви болести... НЕ, ДА УМИРАТ И Т'ВА Е... Знаеш ли го болно ли е от бяс или не е... и кутретата к'во от т'ва като са малки... улични помяри.. ш'е станат с1щите като родителите си... ПОМЯРИ !!!!
Знаеш ли го за в б1деще колко хора ш'е нахапе и т.н... ДА УМИРАТ БЕ !!!!
А австрийците държат дъщерите си по 17 години заключени в мазета и системно ги изнасилват и имат от тях деца, които изгарят.
А да си гледат собствената кочина!
Grumpy old madman
НА САПУН !Първоначално написано от Canis_Dirus
Първоначално написано от AnincetoSexy
Хах, нямало да се избиват кучета, освен доказано агресивните такива. Агресия на куче се доказва само и единствено от квалифициран етолог. А колко такива има в нашата държавица? Броят им е точно... ъм.. 0! А защо има бездомни кучета? Да... те кучетата са лошите. Хората, които дават луди пари на нелигитимни зооборси и зоомагазини за "помияри" и след това ги захвърлят на улицата нямат ааабсолютно никаква вина. Кучетата са виновни!!! Не тези, които прибират парите от жалките подобия на приюти и не си вършат работата. Кучетата са виновни!!! Не скъпите ни управници, които нямат изгода от създаване на зоополиция или инкриминиране на жестокостта към животни. Не забравяйте, кучетата са виновни!!!
Олеле, ужас![]()
If for honesty you want apologies
-I dont sympathize
If for kindness you substitute blindness...
Please open your eyes!
Това е гадно и жалко.
Но след като мен цял първи срок ме гонеше всяка божа сутрин една глутница, решила, че територия и е улицата пред блока ми, майната им на кучетата! Не мразя самите животни. Знам, че главно някои хора са виновни. НО АЗ НЕ СЪМ ВИНОВНА та да нося всяка сутрин гигантска отвертка само и само да стигна до даскало цяла!
и на мен ми е мъчно за горките животинки. виж ако ми изядат детето вече няма да ми е толкова мъчно.
Браво, браво! И аз мога да се похваля, че съм избил немалко улични помияри.
хм..куче като куче.Дали ще си вземеш помияр или мопс няма разлика.Освен предразсъдъците на обществото де.И изглежда , че щом някой няма дом не заслужава да живее и по-добре да го убият.
Хаха кое е по-добре да те нападне , глутница кучета или глутница хора?
Светът ви е или прекалено наивен или натъпкан с хейтвани предрасъдъци.Природата си намира начини да елиминира прекалено многото индивиди.Я болест , я война , я човек.
Не целта е цел, а пътят
Е такива ако ги видя около контейнера, директно с колата минавам през тях (да, за хората говоря)... дееба нещастниците прости.
Твоя па' 'щото е от най - истинския...Първоначално написано от SofiaRegularCunt
Помня преди години имаше един тип тука в Хасково дет вечер той и неговите приятели ходеха на хаики по улиците и мога да ви кажа че от тогава града се прочисти а тея кучета в зоупарка наи вероятно са там за да хранят животнитеАз съм виждала с кво хранят лъвовете и да ви кажа бяха доволни
![]()
Мен ако питате стратегията е добра хем животните са нахранени хем и хората са спокоиниколкото и извратено да звучи но те така или иначе имат нужда от месо
Шапкарю .....
Кажи ми , защо гарванът прилича на бюро ?
АКО ВИДЯ НЯКОЙ ЧЕ БИЕ КУЧЕ ИЛИ КОТКА ИЛИ КАКВОТО И ДА БИЛО ЖИВОТНО Е ПОД НОЖА!!!!!!
СМЪРТ ЗА ТИЯ ХОРА ДЕТО УБИВАТ ЖИВОТИНКИТЕ!!!!!!!!!![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
МРЕТЕ БЕ ГАДОВЕ
Първоначално написано от sexy_baby_originale
Мнението ми е особено противоречиво.
Определено не обичам помияри, но пък това е "леко" жестоко.
Идва момент, в който на човека му писва от дрямката на институциите.
И след поредния инцидент със уличен помиар води до драстични мерки и с право ... Не веднъж съм бил свидетел как глутница прегладнели през зимата кучета нападат някого ... което е ужасно :/ като преживяване. Преди години една възрастна жена беше убита от такава глутница. Жалко е, че никой не съобщава статистика на ухапаните ... предполагам е плашеща ... Не може на 1 площадка да има 10 деца и 15 мършави мелеза ... Постъпката е нехуманна, но не мисля, че е безпричинна![]()
ооо тия кучета са опасни.Аз пре блока само имам едно 5-6 кучета.И тъй като не се вземат нужните мерки се случват такиа работи
^ Не мисля, че има разлика в това, дали нападнатият е бебе, старец или човек на средна възраст, когато е изправен пред такова нещо. Глутницата приравнява.![]()
Пример : 6 сутринта ... се сабуждам от зверски викове и кучешки лай ? Жена тича зад блока гонена от 7-8 помията ... Мисля, че я ухапаха дори ..Първоначално написано от Raybeez
Бих ти опонирала, защото преди няколко години майка ми едва ли е подсвирквала на кучетата и ги е провокирала по някакъв начин, когато те едва не я умъртвиха.
Тва е варварско. Не ги заитавам че и мен ме е бъзе от кучета.. пък и да опасни са си. Животни са все пак.. но определно не звучи особено яко да са заебани в контейнер. Определно някой велик мозък го измислил тва. Знам ли .. просто не е това начина да се отървем от кучетата из улиците. И моето мнение е доста противоречиво въпреки че ме вълнува и съм била засегната пряко от този проблем не веднъж и два пъти.
.!.
Ми, да, с минаването си, предполагам.Първоначално написано от Raybeez