.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 7 от общо 7

Може ли да се пише есе на матурата по Литература ?

Мога ли според вас да напиша на матурата по литература есе? И в такъв случай как ще формулирам литературния въпрос, т.е. как ще го формулирам,за да мога да напиша есе,а не интерпретативно съчинение ?

Град
    Pays de la Loire
    Всъщност въпросната последна задача обикновено е формулирана така - "Коментирайте темата за еди-кое-си в откъса/стиховете...". Така зададена, "темата" не изисква да се пише нито ЛИС, нито есе, а нещо средно.

всъщност можеш да пишеш или есе или т.нар. ЛИС, но въпросът е дали трявба да се пише жарна на творбата ти, което мисля, че в крана сметка се оказа незадължително

Град
    София
    На матурата се пише коментар по проблем от откъс от текст. Това включва теза и доказателства по тезата. Така че не може есе!
    Don't tell me what I can or can't do !

Град
    Terra incognita!
    Реално погледнато може,но дефакто нас ни посъветваха миналата година да не пишем есе!
    "A stunning journey to hell and back."
    How long could you last?

Цитирай Първоначално написано от Boyd
    На матурата се пише коментар по проблем от откъс от текст. Това включва теза и доказателства по тезата. Така че не може есе!
    Ще ме прощаваш, ама ти как си представяш писането на есе... е така, квото ти дойде н

Аз питах учителката ми по литература и тя ми каза,че може да се пише есе и не трябва да поясняваш,че пишеш есе,а трябва от самата структура на текста ти и от начина на писане да проличи,че е есе.
    Благодаря ви все пак за мненията. Аз мисля да пиша есе. Успех на всички !

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си