- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
tuana написа:
та здр и от мен ,
какво бихте ме посъветали относно моята коса ....косата ми е къдрава , но самия ми косъм е мн тънак + тфа съм изрусена...грижа се мн за косата си , но е мн изтощена, правя и маски , слагам си крисали и ни я третирвам с преси и т.н + тфа искам дълга коса и поради тази причина отбягвам фризиорскити услуги от 2 месеца ...дайте някакъв съвет как да се грижа за тази руса коса,не искам да изглежда опърпана на където тръгва сега ...използвам - хума, бадемово масло,стимулант,тривитамин ол,хининова вода,кристали, пантен и маска на гарниер
Еми, грижите ти са правилни.. мисля, че просто още няма ефект. Иначе моят съвет е да спреш с кристлите, защото вредят.
мерси...
но не разбирам ,защо да не използвам кристали , а нали те именно помагат за да не цъфне косата...
а и като съм се сетила това с бирата за къдрене ли го правите ...btw видях ,че си питала за бираната мая,лично аз не съм използвала ,но съм чувала за хубавия ефект върху косата,но пък от него се надебелявало
Здравей ,
имам гоооооляяям проблем ..
наскоро минах от черна на руса.
Косата ми стана ужасна, по-зле и от слама.Също така и много започна да опадамоля те дай ми някакав савет как да я оправя
![]()
тривитаминол!провери в нета за повече информацияаз ползвам маската и съм страшно доволна
![]()
heiress кристалите вредят ли?![]()
и как вредят аз си мислех, че предпазват и подхранват![]()
и слагам по доста ама май вече трябва да ги спра
www.tuzari.com/tuz.php?name=eli7ooo
Американски форум: питаш нещо и ти отговарят;
Руски форум: питаш нещо и теб те питат;
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Моята коса е много изтущена от пресата и расте ужасно бавно.
Попринцип си я пръскам с хининова вода, но не виждам да расте по-бързо. По едно време използвах и стимуланта на Икаров. Седях с него 2 часа и си го слагах 2-4 пъти в седмицата, но нямаше ефект. Какво да използвам?
Състоянието на косата зависи от много фактори. На първо място това са нашите гени, но освен тях има още дълъг списък с причини за влошеното “здраве” на косата: прекаленото излагане на слънце, изсушаващ вятър, стрес, хлорирана вода, липса на движение, оскъдна почивка, редица заболявания /недостатъчност на щитовидната жлеза, себорея, псориазис, акне, екземи и др./, изморителни диети, приемане на недоброкачествена храна и др.
Вярно е, че с помощта на козметични маски и ефектни стайлинг продукти видът на косата може да се подобри, но да не забравяме, че в основата си остава грижата за здравето на организма, защото без него красотата е немислима. И така, предлагаме ви един лесен план, с който можете да внесете онази промяна във вашето хранене, която ще възстанови косата ви.
1. Запомнете полезните и вредните храни:
"приятели" на косата - кисело мляко, прясна тлъста риба, пресни зеленчуци и салати, пресни плодове, студено извлечени масла, зехтин, слънчогледови, тиквени и сусамови семена, орехи, морски дарове, кафяв ориз, елда, овес, бадеми, фурми и смокини.
"врагове" на косата - прясно мляко, сирене, кафе, кока-кола, шоколад, чипс, сол, захар, никотин.
2. Помислете кои от “враговете” можете да изключите от менюто си, и кои да ограничите.
3 Изберете три непоследователни дни от седмицата, в които да спазвате хранителния режим описан по-долу за възстановяване на вашата коса.
4. Поддържайте режима минимум 6 седмици.
А ето и самата диета:
ПЪРВИ ДЕН
Закуска:
200 мл. фреш от портокал и лимон + 100 мл. минерална вода, две препечени филийки пълнозърнест хляб, намазани с една с. Л. зехтин, едно твърдо сварено яйце и около 300 гр. краставица / или домат/ без сол.
Обяд:
Една голяма скумрия, печена на ска¬ра, залята със сока на половин лимон + гарнитура от 350 гр. задушени на пара броколи, моркови и карфиол, леко посолени, подправени с лъжица зехтин и малко лимонов сок.
Следобедна закуска:
Шепа сурови слънчогледови семена
Вечеря:
Порция варен ориз на пара и салата от пресни зеленчуци по ваш вкус, ле¬ко посолена.
Преди лягане:
Вместо десерт шепа сушени смоки¬ни и фурми / може и предварително накиснати във вода/.
ВТОРИ ДЕН
Закуска:
Купичка овесени ядки, сурови, на¬киснати от пре¬дишната вечер във вода. Плодова салата от ябълки и кай¬сии / ако сезо¬нът не позволя¬ва , заменете с други пресни плодове/.
Втора закуска: 250 мл. сок от морков, червена капия и ябълка, разреден с малко минерална вода на вкус
Обяд:
Задушена бяла риба с гарнитура от магданозени кюфтета и една средно голяма салатка, нарязана на ситно и залята с лимонов сок и зехтин.
Вечеря:
Спанак с ориз на фур¬на, едно варено яйце и салата от задушен пре¬сен чесън, подправен със слънчогледово олио.
След вечеря:
Шепа сурови лешници или орехи и няколко смокини
ТРЕТИ ДЕН
Закуска:
Чаша кисело мляко с няколко овесени биск¬вити и купичка компот от ананас.
Втора закуска:
Фреш от ябълки и ба¬нан.
Обяд:
Яйца по панагюрски /3 бр./, салата от пресен магданоз и стърган морков, подправена със зехтин и лимонов сок и две филийки пълнозърнест хляб.
Вечеря:
Пилешка пържола на скара, с гарнитура от задушено зеле и пресни настъргани морко¬ви.
След вечеря:
Чаша кисело мляко и една супена лъжица мед.
винаги можеш да я залепиш с тиксо
в краен случай, канаколит
падащата коса??Първоначално написано от heiress
боже какво друго може да е в тая тема...![]()
що беПървоначално написано от heiress
ако ти падне косата
тиксото помага
ех явно не съм се представил толкова добре колкото тея 15-16 годишниПървоначално написано от heiress
![]()
дайте ми съвет плс.. мойта коса е къдрава и я изправям почти всеки ден и като излеза от нас и веднага ми си накъдря![]()
има и др момичета с къдрави коси и се изправят и не им си накъдря от тва влажно времеее
![]()
опитах с шампоан за изправяни на коса... нищо неставааа
![]()
![]()
![]()
и тва третиране, а с естествената ми коса приличам на овцааа
![]()
![]()
а с права се харесвам мн
![]()
Най-често спомените от детството остават да ни топлят с радостни емоции за цял живот!!! =)