- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
Бих те посъветвала да си вземеш Kleral System- Selenium Line - Шампоан за суха и изтощена коса. Казваш, че косата ти е гъста. Незнам дали е изтощена, но шампоана е много добър. Струва около 20 лева и наистина си заслужава.Първоначално написано от nymphadora
Иначе, ако мажеш косата с майонеза за 15 минути преди да я измиеш ефекта е много добър, но се появява след 2-3 процедури.
![]()
heiress имам 2 въпроса:
1.Правя си маската с тривитаминол вече почти 2 месеца,1 път в седмицата.Почивката колко време е? 1-2 месеца?
2.Тази маска всеки път я правя различна,но задължително слагам тривитаминол,ракия и оцет.Добавяла съм кисело мляко,жълтък,аспирин,мед,ба демово масло,стимулант на Икаров.Нали не пречи,че всеки път я променям?
Почивката ти си я определяш според това как се отразява маската на косата ти, защото има един момент, в които просто спира да се забелязва положителен ефект, който да расте. Просто косата ти, колкото и маски да превиш, си стои в едно положение. Не става нито по- лоша, нито по- хубава. Тогава е добре да направиш една почивка от около месец, най- много два. Аз лично на моята по принцип на всеки 4 месеца и давам 1 месец почивка и така ми е много добре, но сега просто ми се налага да й дам по- голяма почивка, в което също няма нищо фатално.
Не пречи, но имай в превид, че в тази маска с тривитаминола по принцип киселото мляко е напълно излишно. Ако си свикнала с него, няма лошо, но имай в предвид, че няма никакъв смисъл от него. Аз лично всеки път я променям, понякога има продукти, които не са ми налични, но това няма никакво значение. Не се тревожи. Дори да слагаш само тривитаминол и жълтък пак ще има ефект. Въпроса е да стоиш повече време с нея и задължително с кърпа, за да може да поеме хубаво.
еми незнам точно.. мисля да идо до магазин за косата и да ми предложат някоя друга маркаПървоначално написано от heiress
някой ползвал ли е таво нещо и има ли отзиви
![]()
мерси
![]()
heiress ти си я правиш 4 месеца???аз навсякъде съм чела,че се прави по 2 само и след това следва почивката от 1-2 месеца.
А киселото мляко защо е излишно? Не е ли полезно ?
Аз лично не съм ползвала. Да чукам на дърво за сега не ми се е налагало, но няколко мои приятелки са много доволни от това: http://technomarket.bg/product_detai...ct_id=09018802. Знам, че ти говориш за продукт за коса, а не за уред.. но като се замислиш това май си заслужава повече и е наистина добро.Първоначално написано от sunshine955
heiress много благодаря. А задължителен ли е балсамът за коса(с отмиване) на къдравите коси?
Искам да попитам има ли момиче, което да си мие косата всеки ден и да използва маската с тривитаминол всяка седмица? Ако има искам да знам има ли ефект и след колко време горе долу се усеща.
П.С. И един въпрос към heiress - Най-много искам да заздравя косата си и може би да я сгъстя малко. От 8 години съм с дълга коса (до дупето почти), но на 30ти декември се подстригах до раменете. Първо, защото имах нужда от промяна и второ, защото ми се иска малко да я съживя, тъй като доста се е изтощила?
Какво ще ми препоръчаш? Ако може да не я омазнява много, защото ми се налага заради това омазняване да я мия всеки ден![]()
![]()
![]()
Еми, каквото и да си говорим ще трябва да разредиш миенето. Аз имах една приятелка с коса до дупето, която пак си миеше косата всеки ден. След време започна да я мие 2 пъти в седмицата и пиеше и витамини за коса и след 3 месеца не можах да я позная. Косата й беше станала в пъти по- хубава.Първоначално написано от Sigrina
Sigrina, аз също имам проблем с омазняването, но разликата е, че я мия през ден. Сменях какви ли не шампоани, докато наскоро се наложи да ползвам Низорал- само с него мия косата и на втория ден е като току-що измита. Може да опиташ и Биоксил (срещу косопад е, съдържа витамини и /поне при мен/ регулира омазняването)- поръчва се от аптеките и струва около 7 лв.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Нямам време и нерви да се занимавам. Все пак сподели нещо, като се зададе ваканция да си запълвам времето.![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Еми, то по принцип продуктите, с които можеш да си забъркаш маска за коса са страшно много. Но ще ти препоръчам 4 маски, които са с добър ефект:
1. 1 белтък, 1 ч. л. сол и сока на един лимон се разбъркват и се нансят на суха коса.. държи се половин час.
2. В зависимост от дължината на косата се взима кисело мляко. Към него се добавя чаена лъжичка сода за хляб и се разбърква старателно. Допълнителна екстра е добавянето на лимонов сок и разбит белтък. Сместа се нанася веднъж седмично на косата и се държи около 40 минути. Измива се само с вода, и то хладка, заради белтъка.
3. Разбива се един белтък на сняг. Към него се добавя чаена лъжичка сол, докато се получи гъста пяна. След това се сипва и сокът на един лимон и отново се разбива. Маската се втрива чрез масажи в кожата на главата. Държи се 30 минути.
4. 2 с.л. хума се разбъркват с 1 жълтък и 1 с.л. алкохол. Нанасят се на суха коса. След 2 часа косата се измива с шампоан, като накрая се изплаква с хладка вода с лимонов сок.
Успех.![]()
heiress в други теми със чела че препоръчваш маслото от пшеничен зародиш против цъфтене на косата днес си купих и ще може ли да ми кажеш колко време се стой с него и колко често трябва да се ползва
Humans need fantasy to be human.
И аз да се включа
косата ми представлява това,ако има значение :
http://prikachi.com/files/1255486a.jpg
НЕ я третирам с преси,лакове и т.н.
Мия я 2 пъти в седмицата,понякога слагам пияна.
Всеки три месеца я подстригвам и тогава я изправям за няколко дена.
Употребявам шампоан - използвала съм хиляди,дори си купувах от Гърция и нищо не помага за ПЪРХУТА !!! отвратително на всякъде е .. не стои по косата а на самата кожа и ако нещо разчовъркам и остава пръста ми бял ... много е ГАДНО .. Чудя се какво да правя ?
Death is inevitable.
Our fear of it makes us play safe,
blocks out emotion.
It's a losing game.
Without passion you are already dead.
Много ти е хубава косата.Първоначално написано от suunnseT
И много хубаво правиш, че не я третираш- браво!
Миеш я нормално.
А за пърхута може да опиташ с домашна маска. Ще ти препоръчам няколко, които мисля, че може би ще ти помогнат:
Смесваш хума, вода и един жълтък на ъста каша, мажеш на главата като стоиш минимум 40 минути. След това измиваш.
След като опиташ маската, също е много ефикасно да:
Правиш се отвара с билките салвия, липа, лайка и корени от коприва, похлупва се, след я прецеждаш. Косатаобливаш с отварата, без да изплакваш.
И друго:
Разбъркваш в една купичка малко хума с 3 лъжици оцет. Бъркаш с вода, докато стане на хомогенна кашица, подходяща е за намазване по косата. Сместа може да използваш вместо шампоан.
Опитай. Предполагам, че след 2-3 миенета ще има положителен ефект.
Благодаря много,heiress!Първоначално написано от heiress
![]()
Death is inevitable.
Our fear of it makes us play safe,
blocks out emotion.
It's a losing game.
Without passion you are already dead.
Здравейте, на всички.![]()
Мм..реших и аз да споделя моя проблем..
Косата ми по принцип си е мазна, тънка и изтощена..Но от около година ми се появи пърход и доста взе да ми пада косата..ии притеснявам..![]()
Миналата година бях ходина на дерматолог за косопада/нямах все още пърхот/..правиха ми изслядвания..и нищо лошо.. всичко си беше в норма..Дерматоложката ми каза, че всичко това се дължало на стрес..даде ми рецептите на 2 домашни маски, изписа ми да пия ревалид..и нямаше кой знае какъв резултат..косопада спря за около 3-4 месеца..но за съжаление пак се появи, заедно с пърхута..Вече стана година ме мъчат тези напасти..
Преди около 2 месеца си бях купила шампоан Clear/против пърход и причинения от него косопад/, маска Schauma с Q10 и хапчета/витамини/ Геритамин нео..С шампоана се къпех през 2 дена, както по принцип си се къпя../защото не мога да си търпя косата,като се омазни../.. и след като се изкъпех си слагах маската да подейства за 2 минути..и я измивах обилно/както пишеше в опътването/. А витамините си ги пиех всеки ден..но сега спрях.. За около месец косата ми беше неузнаваема..чиста, мекичка, не се омазняваше бързо..и въоще не падаше..Но и това отмина,явно косата ми е привикнала към шампоана и вече не и действа.. Честно казано вече не знам какво да правя.. Просто искам косата ми да стане здрава, чиста, да не пада, да има повечко обем и ако може да се посгъсти малко.. Пфф.. отчаяна съм.. Моля, помогнете .. !!![]()