- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
Продукта за заглаждане.. Какво представя всъщност, защо се ползва, цена?
Ами, използва се предимно от хора, които се топират, понеже косъма, така да се каже се нацепва... много рядко може да се постигне наистина ефект, най- често само се придава малко по- здрав вид на косата, но в действителност тя не е таква.Първоначално написано от Shadowsogirl
Това специално, което аз съм показала е крем, но има и шампоани, балсами, спрейове за заглаждане.
Цените варират.
Също забравих да спомена, че за заглаждане се използва и рибно масло.
Аз само съм чувала за чупенето на косата с бира, но не съм сиправила Казват, че не мирише на някои им се получава, на други не, зависи от косата ти. Пробвай няма да ти навреди :P
Първоначално написано от heiress
Ползвам на Билка с зелено капачеКогато ходих в аптеката да си купувам всички маски бяяха за суха и овредена коса. Нямаше за мазна и овредена
- Логиката която аз си правя е че няма маски за мазна коса ,защото те още повече ще я изсушават и тя така не може да се подхрани
Иначе даа третирам я редовно с пресата
за т`ва ми е като плява. Мия я през 2 дена - не по често че да не земе още повече да се омазнява
Майй няма да намера такава маска каквато на мен ми трябва , ама просто не издържам - от тея маски косата ми още повече се омазнява ,защото са за сухааа
![]()
така накратко моя проблем е ... косата ми е страшно третирана като почнем от многократно боядисване преди няма и година с руса боя след което косата ми стана супер суха и я потъмних доволна съм .. но пресата е в постоянна употреба след което последва косопад ... взех си шампоана на Dove за косопад ... но косата ми иначе продължава да бъде много суха и твърда ..ползвала съм много продукти за суха и изтощена коса ама няккак си не съм доволна... някакви съвети?
п.п :правила съм си маски освен купени такива и в домашни условия но сякаш не забелязвам особен напредък![]()
Прекалено много си я третирала и продължаваш. Опитай малко да понамалиш с пресата, нужно е време, за да се възтанови косата. Няма как да спре да пада, докато не започнш да се грижиш малко повече. Намери начин да изглеждаш добре и да си правиш прическа без пресата.. купи си и някакви витамини за коса.. ще има ефект.Първоначално написано от Zaritu
благодаря за съвета .. иначе и слагах и маски по едно време но сякаш не ми стигат ... ще пробвам от онези ампули които ги продават за коса дано помагатПървоначално написано от heiress
![]()
Неприятно..аз бях същата.. всеки БОЖИ ден я горях,горях..нашите ми казваха ''не я гори,ще останеш без коса'' , но аз така и не се вслушах и си продължавах,сякаш това е нещо полезно..изведнъж обаче косата ми започна да става суха,изтощена и на пластове,спрях завинаги с пресата.. и сега виждате на снимката,че се възтанови,но аз повече няма да правя тази грешка да си съсипвам косата! Най-голямата помощ за косата ти ще бъде да спреш с горенето,измисли някоя друга прическа,иначе след време ще останеш гологлава! .. помни ми думите! а иначе за да я възтановиш няма как цялата.. можеш само да опитваш с маски за таква коса!Първоначално написано от Zaritu
![]()
• Обичай,за да те обичат! •
именно .. вместо всекидневното изправяне мисля да мина на ролки за коса ще я къдря и ще и правя маски за да я подхраня .. още веднъж благодаря на двете виПървоначално написано от xSANYAx
![]()
Да,несъмнено това е решението! Добре,че поне си се ''светнала'' а не си чакала косата ти да стане на перушинаПървоначално написано от Zaritu
![]()
![]()
Бсе пак опитай малко по малко съвсем да спреш с пресата. Иначе имай в предвид, че и сешоара изтощава косата.. Свиква се и без 2-те. Аз моята коса не я третирам с никакви уреди и пак си правя различни прически и вече въобще не ми липсват преси, маши, сешоари или каквото и да било. Дори пяна и лак не ползвам и се чувсевам много добре. Няма да съжаляваш, опитай.
е добре какви са въпросните прическиПървоначално написано от heiress
а иначе гледам по често да я връзвам ... без сешоар някак си не мога защото ако не я изсуша и става супер гадна точно като перушина
![]()
Като цяло като я измия и я оставям да си изсъхне сама, защото става съвсем леко чуплива, на кичури и много ми харесва.
Също я чупя с бира, което пак става хубаво. Нося я или пусната или долу ниско на отпусната опашка. Обичам понягога, докато е начупена да ѝ правя странична небрежна плитка, отново отпусната и леко рошава.
Също я нося и на рошав кок като е начупена, а и понягока, когато не е.
Ще качиш ли снимки на теб с различни видове прически,моооля теПървоначално написано от heiress
![]()
здравейте.. никой не ми отг в темата ще питам тукако смеся тривитаминол с бадемово масло и стимулант на икаров може ли да стане обратен ефект
Та моя проблем е по-различен... Използвам преса всеки ден, но само за бретона и няколко къдрави кичура около лицето. Също така преди да се изправя използвам някакъв спрей за защита. Пресата ми има и защитни йони, но въпреки това се притеснявам за косата си. Не мога да преценя дали това което правя е много изтощително за косата или не. Та искам твоето мнение също така и няколко съвета за предпазване на косата или пък за изтощена коса(въпреки че мойта още не е такава)!!![]()
![]()