- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
а колко пъти в месеца или седмицата е хубаво..
...
Когато живееш сред вълци,няма начин да не се научиш да хапеш ;]]
Аз пък искам да питам как да ми избият нови косми там дето са паднали![]()
Здравей heiress,понеже виждам,че помагаш на всички се чудех дали за мен може да се измисли нещо. Значи косата ми е естествено руса,много мека,пухкава,блестяща дотук добре,но адски много се сплита,бързо се омазнява,навсичкото отгоре е супер тънка,тъй ,че картинката е ужасна. Преди редовно я горих с пресата,просто нямаше друг начин,за да изглежда косата в нормален вид,сега се спрях,един път не съм си изгорила косата,откакто си подстригах връхчетата ( преди 3-4 месеца ) Оттогава какви ли не маски съм правила-имам предвид домашните,дето си ги писала във темата,но ефект не съм видяла,освен,че косата още повече взе да се омазнява и ги спрях .Та въпроса ми е дали има продукт,който да направи косата по-твърда,да не се сплита толкова или някаква прическа да си правя за обем нз какво да правя ...
По прнцип е хубаво да се стимулира растежа. Опитай да втриваш стимулант за коса, но много важно е докато го нанасяш да масажираш скалпа, това подобрява кръвообръщението му и спомага за растежа на "нови" косъмчета. Опитай с масаж от по 5- 10 минути със стимулант 1 път седмично.Първоначално написано от ivonka11
По принцип няма как да си измениш структурата на косъма- т.е. да го направиш по- дебел.. аз също съм с тънък косъм и перфектно те разбирам. Единствено мога да ти помогна за сплитането. Има много кремове за по- лесно разресване на косата и те са много ефикасни. Избери си някой и опитай. Относно обема.. когато косата е тънка и мека е много важна фризурата. Направи я на повече етажи и гледай да я сушиш с наведена глава. Както и да я сресваш отново с наведена глава. Така ще помогнеш на косъма да свикне да стои по- нагоре и визуално ще си с по- обемна коса.Първоначално написано от whitediamond
![]()
мерсии многооо![]()
Здрасти и от мен.Значии..аз прочетох няколко странички от тази тема,но не цялата.Просто нямам време да се зачитам по-сериозно и бих искала да попитам каква е тайната за по-здрав косъм?Косата ми е на руси кичури от лятото..Засега само 2 пъти съм си правила,като вторият само в корените.След супрата знаете как става..косата ми е суха,изтощена,същевременно се омазнява след 2 дена в корените..Бързо цъфти,а и без това ми е рядка.Дължината - горе долу малко под раменете..Също така да добавя и че забелязвам лек косопад..дрехите ми постоянно са в косми.Ужасно е!Та..въпроса ми е как мога да помогна на косата си да стане някак си по-гъста,по-здрава..да не се накъсва лесно..да не цъфти бързо..Сега ми е хрумнало цялата да се изрусявам,но с такава коса като моята просто не знам дали ще е възможно..То ще е възможно,но ме е страх накрая да не остана без коса.Изправям я 2 пъти в седмицата,иначе е чуплива.Всеки път,когато се къпя слагам различни маски..сега съм с една на Loreal.Моля,помогнете...![]()
Ами преса използвам един път на 2 седмици,маша-не,гел-не,лак-не,нищо бе,човек.. Не знам какво да я правя вече...![]()
![]()
Когато живееш сред вълци,няма начин да не се научиш да хапеш ;]]
Бих желала да попитам и аз няколко въпроса свързани с моята коса.Още преди 4 5 години косата ми изведнъж много оредя,беше изключително гъста,но не знам на стресова основа или хормонална стана много рядка,но само отгоре на скалпа,докато отзад е абсолютна гора.На всичкото отгоре е и ужасно тънка.Ползвала съм доста работи от хининова вода,Стимулант на Икаров,шампоан и ампули на Vishi,подстрихвах я в дъно няколко пъти и ефекта е минимален,почти незабележителен.Не съм ползвала маши,преси,лакове за коса,боя,вакса,сешоара е голяма рядкост,въобще третирам е колкото е възможно по-малко,но тя продължава да пада.Моля Ви помогнете ми с нещо,защото вече съм отчаяна.![]()
Аз пък имам проблем с омазняванетона 2рия ден вече ходя вързана..
Някакъв мек шампоан за честа употреба на натурална основа?
Не не съм,освен витамин C ако има някакво значение![]()
Четох,че косата ти никога не е цъфтяла,дори и без да я подстригваш и реших да те питам какви продукти използваш против цъфтенето?
И още нещо-задължително ли щом косата ти се заплита е цъфнала?