- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
Понеже постоянно се къдря,изправям косата и какво ли още не,но без да използвам пресата,много ли са вредни тези продукти които ползвам,щот забелязах,че косата ми променя цвета си.Леко е пожълтяла. Значи обяснявам-мия си косата(в момента използвам elseve 5-шампоан и маска,мисля скоро да си го сменя,тъй като си мия косата много често-на 2 дена и се пада твърде много химия за косата),след като ми е леко изсъхнала си слагам един крем,пак на елсев,за изправяне. Почти всяка вечер се къдря с хартийки,парцалчета,кърпич ки,ролки,каквото намеря. Навивам си всеки кучур със пяна. Сутринта махам хартийките,слагам спрей в корените за обем,а после отгоре със лак.Знам,че за косата не е много щадящо,но все пак по-добре отколкото с пресата.![]()
Незнам някои дали е питал обаче мойта коса много пада взех си http://prikachi.com/files/1614146Q.jpg имаше добри мнения за него но вече 1-2 седмици го ползвам няма ефект.Може ли да ми кажете след колко време може да има ефект или до сега като няма няма и да има.
Преса в началото често използвах сега в месеца 1-2 пъти.Вече незнам какво да използвам ако може нещто да ми препоръчате.
![]()
Ще съм ви благодарна![]()
![]()
Така реши и аз да пиша тук. Косата ми е нормална, но понякога изглежда изтощена /не ползвам често преси, лакове etc . -няколко пъти в месец, ако не и по-малко/. Много е къса - малко под раменете. Много си мечтах за дълга и хубава коса, но като отидех на фризьор ме остригва все едно искам друга прическа /а всъщност имах нужда да махна краищата/, но както и да е. Тогава още не се бях запознала с "козметиката". Но косата ми най много с 4-5 см .. на година /може и по малко не съм мерила с линийка/ Искам много дълга коса - до кръста .. че и по надолу
1. Може ли вместо зхтин да се сложи нещо друго .. примерно олиоПървоначално написано от plushinka1
не знам, защото зехтин в моят град няма /може и да има ама не съм сигурна/ ?
Благодаря предварително!
2. Да питам за онова ..тривитаминол-а .., та въпросите ми за него са:
1. Колко струва ?
2. Как да го нанасям ? /само него без други неща- мед, оцет etc. /
3. За колко време трябва да видя ефект ?
4. Косата ми се омазнява за около 4-5 дни /най-много/, ще я омазни ли повече ?
5. Колко д/г на месец ще расте косата ми ?
Благодаря предварително!![]()
Еми ще чакаш heiress да ти отговори. Не се притеснявай не си единственната чакаща.Първоначално написано от fUcKsMiLe
![]()
Значи- като за начало недей да я подстригваш, ако няма нужда (цъфтеж, сухи крайща и т.н.)..Първоначално написано от fUcKsMiLe
Може да сложиш зехтин в маската, няма проблем. Той също действа добре на косата. Тривитаминола е между 4-6 лева.. различно. Можеш да го нанасяш в маска или само него. Аз най- често ползвам само него. Ефект можеш да наблюдаваш след около 3-4 ползвания (след около месец). Няма да я омазни повече, стига да го измиваш добре. Първоначално няма да се засили кой знае колко растежа, но след 1-2 месеца, ще видиш, че има ефект. Колко точно не мога да ти кажа. Всяка коса расте различно.
От 4 месеца някъде си изправям косата почти всеки ден. Тя по принцип преди си беше слаба, сега е още по-зле ;хх. Спрях да се изправям преди 1 седмица, когато в ръката ми остана плашещо голям кичур и аз се ужасих. Определено косата ми е по-зле от преди. Когато си вържа косата и отстрани остават места без коса ;хх. Утре ще ходя да си купувам тривитаминол и някакви масла за подхранване и категорично се отказвам от пресата. Въпросът ми е косата ми ще се възстанови ли, т.е. там, където е опадало ще "порастне" ли отново? Съжалявам за глупавия въпрос, но наистина не съм запозната и много се притеснявам. (пх.. сетих се кога и аз ;дд)
Виждам, че heiress е много добре информиране бих искала да я помоля за помощ
8 години тренирах акробатика и вследствие на ходенето по състезания върху косата ми се слагаше по едно шише лак, пияна, брокат и какво ли още не.. така за 8 години от дългата ми и здрава коса нямаше нищо... постригах се миналата година на каре за да може от корените да израсне здрава коса като полагах и необходимите грижи за нея.. и вече добре онзи ден си казах, че за последно я подстригвам къса.Отидох при нов фризьор, който ме подстрига по най неграмотния начин.. от едната страна косата ми е до носа от другата до брадичката.... изпаднах в ужас.. сега ходя постоянно с фиби ластички, но не и пусната.
Ето го и въпроса сега.. Днес си купих хининова вода (Милва), бадемово масло (Икаров) и хума. Искам да питам дали ако всеки ден си пръскам хининова вода и понеже в седмицата си мия косата 2 пъти единя път преди това да и правя маска с хума (ако може да ми кажеш някаква за разтеж) , а другия път се мажа с бадемово масло спа така и на сутринта хубаво измивам с шампоан дали косата за 2 месеца може поне от тази страна кадето е до носа да стана до брадичката... косата ми попринцип расте бързо за 2 месеца без мазане около 5-6 см.
Много благодаря за отговора бредварително![]()
![]()
![]()
И аз имам въпрос.
От слънцето косата ми става ужасна,направо като слама.
Ако можеш да ми препоръчаш някаква маска или спрей?
![]()
Не мога да ти кажа за коло време ще ти порастне косата, защото всяка коса расте различно, но мога да ти препоръчам маска за коса, която ще подсили растежа ѝ.Първоначално написано от swete
1 с.л. бадемово масло
1 жълтък
1 с.л. зехтин
1 с.л. хининова вода
1 с.л хума.
Стоиш около 2 часа с маската, след което измиваш с шампоан.
Относно хининовата вода- да.. няма проблем да я ползваш ежедневно.
![]()
внасят се от christian of rome group
от къде си ? мога да ти кажа магазин
ако не поръчай го от фризьорски салон , който работи с christian of roma
In the future everyone will be famous for 15 minutes...
мм за софия не знам къде се намира магазина..
питай в друг фр салон
или питай фризьорката къде имате в сф магазин
In the future everyone will be famous for 15 minutes...