.
Отговор в тема
Страница 3 от 33 ПървиПърви 123456713 ... ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 808
    Цитирай Първоначално написано от lolipop1
    а аз имам въпрос относно гъстотата на косата .. какво да направя за да ми стане гъста .. защото моята е хипер рядка ... ии се чудя как да я правя обемна ..
    Косата по- принцип не може да се сгъсти... Просто се грижи за нея, за да е в добра форма.

Цитирай Първоначално написано от djudjulinkaa
    Цитирай Първоначално написано от lolipop1
    а аз имам въпрос относно гъстотата на косата .. какво да направя за да ми стане гъста .. защото моята е хипер рядка ... ии се чудя как да я правя обемна ..
    Пробвала ли си с пластове..?

Аз искам да ми предложите някаква марка на маска също така кристали или серум или нещо такова за косата..корените се омазняват бързо..краищата са сухи
    Малко по- напред предложих едни продукти, ако искаш виж.

Цитирай Първоначално написано от heiress
    Цитирай Първоначално написано от caseoftheex
    изглеждаш достоверна ами за пърхут и тънка коса?
    За пърхот:
    Взимаш 500мл вода и 500мл оцет. Добавяш 100г коприва и оставяш да ври 30 минути. Като изстине прецедаш отварата и всяка вечер мокриш кожата на главата, като масажираш. Правиш процедурата в течение на една седмица.
    Или другият вариант е:
    Смесваш 10мл рициново масло 10г хинин на прах, 100мл спирт и 3 капки лавандулово (розово, чесново или розмариново масло).
    Втриваш сместа в корените на косата всеки ден в продължение на 1 седмица. После правиш прекъсване от една седмица и повтаряш манипулацията до изчезването на пърхота.

За тънка коса: Значи.. имай в предвид, че 1/3 от обема на косъма се дължи на водата, така че гледай да пиеш достатъчно вода на ден.
    Желязото също е от най- важните продукти, на ден ти трябват минимум 15 мл. Ето от кои храни можеш да си го набавиш: свински черен дроб, говежди бъбреци, сърце и черен дроб, нишесте, брашно, изсушени праскови, червено месо, жълтък, стриди, ядки, фасул, аспержи, меласа, овесено брашно. За да има хубав вид косата се нуждае и от още един метал- мед. Естествени източници: Зрял фасул, грах, пшеница, сушени сини сливи, органни меса (карантия), скариди и повечето ястия от морски продукти. Стридите и скаридите съдържат достатъчно количество мед, минералът може да се набави от от черен дроб, пресни зеленчуци, ядки и семена. Да не забравяме и цинк... Естествени източници: Месо, черен дроб, морски продукти, пшеничен зародиш, бирена мая, тиквено семе, яйца, обезмаслено сухо мляко. За да бъде косата в добър вид, много е важно състоянието на скалпа, а той има нужда от витамин А – той регулира обменните процеси на епитела. Без него кожата няма да се развива добре и да бъде в добро състояние. Витамин А има в млякото и млечните продукти, яйчен жълтък, черен дроб, хайвер, краве масло, рибено масло, растителните масла,тъмните листни зеленчуци, доматите, червените пиперки, морковите, ябълките, прасковите, кайсиите, пъпеш, цитрусовите плодове. Косъма се нуждае от протеини,витамините В и С. Без тях той няма да расте нормално, а ще цъфти и ще се къса. Протеини има във всички животински продукти – месо, мляко, яйца,зърнените храни и ядките. Витамини естествено всички знаят къде има - в салатите, плодовете, особено цитрусовите, магданоза.
    Може и да ти звучи банално, но специално при тънка коса.. храната е най- важна.. ако останалите проблеми с косата, могат да се решат с маски, хапчета и шампоани, тук храната играе ролята на най- важен фактор.
    Успех.
    wow ... Мерси много ; )

аа таковата .. да питам Винаги съм се чудела като си чупите косата с бира, не мирише ли ?

Цитирай Първоначално написано от caseoftheex
    аа таковата .. да питам Винаги съм се чудела като си чупите косата с бира, не мирише ли ?
    Ами, мирише точно 10 минути. Миризмата се изпарява супер бързо...

Голям фен Аватара на joannalof
    Хей, ще може ли да ми препоръчаш някаква маска за подхраннване в корените страшно изщощена е и пада почти на кичури Ако може някаква домашна маска или някой избробван продукт
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

да поитам.лятото като изляза от морето и косата ми като изсъхне става сплескана отгоре и стъръаща навън а някъде става и чуплива.какво да правя за да си изсъхне и да е с обен в корените и да не стърчат краищата навън.без сешоари и т.н. защото на плажа няма как да си го включа.
    пробвах с висока опашка докато изсъхне,но ефекта беше сплескана пречупена от ластицата коса която срърчи настрани.сега я сресвам назад докато изсъхне но така няма обем.
    ето и снимка http://prikachi.com/files/903090x.jpg тук пак е добре що годе.иначе стърчи ужасно но не искам да ви плаша с по страшни снимки от морето

Цитирай Първоначално написано от joannalof
    Хей, ще може ли да ми препоръчаш някаква маска за подхраннване в корените страшно изщощена е и пада почти на кичури Ако може някаква домашна маска или някой избробван продукт
    Хм.. имаш ли петна (места, на които да са паднали цели кичури) или просто засилен косопад?

Цитирай Първоначално написано от qsmin
    да поитам.лятото като изляза от морето и косата ми като изсъхне става сплескана отгоре и стъръаща навън а някъде става и чуплива.какво да правя за да си изсъхне и да е с обен в корените и да не стърчат краищата навън.без сешоари и т.н. защото на плажа няма как да си го включа.
    пробвах с висока опашка докато изсъхне,но ефекта беше сплескана пречупена от ластицата коса която срърчи настрани.сега я сресвам назад докато изсъхне но така няма обем.
    ето и снимка http://prikachi.com/files/903090x.jpg тук пак е добре що годе.иначе стърчи ужасно но не искам да ви плаша с по страшни снимки от морето
    Принципно темата не е за прически, нооо не я ли миеш след плаж?

Цитирай Първоначално написано от qsmin
    Принципно темата не е за прически, нооо не я ли миеш след плаж?
    ами има 2 варианта.единия е в морето и после разходка и чак вечерта се прибирам.втория-на бунгало с малко багаж и няма преси и сешоари.и в двата случая (особенно първия) косата ми е кошмар.а от влагата става и една неприяна на допир и настръхнала.ако за прическата няма лек поне за влагата има ли? не искам да съм като морско чудовище.
    банната ;(

Стърчи защото солената вода изсушава.Може да пробваш като изсъхне да използваш хидратиращ спрей или кристали.Вариант за обем обаче не виждам.

Цитирай Първоначално написано от Liar
    Стърчи защото солената вода изсушава.Може да пробваш като изсъхне да използваш хидратиращ спрей или кристали.Вариант за обем обаче не виждам.
    мерси.ако някой има още идеи да казва че наближава да ходя на море
    банната ;(

Град
    CrazyLand
    косата ми е мазна и имам пърхот
    november,malty,magicfairy,naskokaulitz,kadifwerewo lf,rammstein123,Axe_vs_sword,thesadgirl,
    crazyteengirl,Xtina,MaLyKoLiU,LambOfGod,smileforyo u12,Bombshell,EndlessNights,Sisito941,psychopath,v olvolin4o, bubblebabe,pedigree,woshata,Linns

Град
    Svilengrad
    Цитирай Първоначално написано от vellvet
    аз имам ;( вчера ходих на фризьор и мн ми накъсиха косата ;( искам да порасне по - бързо сега расте по 2 см на месец а искам да е дългааааа ;( къпя я със елсев пчелно млечице шампоан и балсам имам и някаква маска за изтощена коса слагам и хининова вода ... в понеделник ще си купя хининов шампоан казаха ми че растяла по бързо косата, но нз
    МОЛЯ дайте съвете с какви продукти (фирма и цена и начин на употреба ) да стимулирам растежа на косата си
    Няма нужда 0т хинин0в шамп0ан 0твратителен е прави ти к0сата 0ще п0 суха и гадна.. и за растежа не сьм убедена

Цитирай Първоначално написано от anitram
    косата ми е мазна и имам пърхот
    Правиш ли някакви маски?

Цитирай Първоначално написано от natalchinka
    Цитирай Първоначално написано от vellvet
    аз имам ;( вчера ходих на фризьор и мн ми накъсиха косата ;( искам да порасне по - бързо сега расте по 2 см на месец а искам да е дългааааа ;( къпя я със елсев пчелно млечице шампоан и балсам имам и някаква маска за изтощена коса слагам и хининова вода ... в понеделник ще си купя хининов шампоан казаха ми че растяла по бързо косата, но нз
    МОЛЯ дайте съвете с какви продукти (фирма и цена и начин на употреба ) да стимулирам растежа на косата си
    Няма нужда 0т хинин0в шамп0ан 0твратителен е прави ти к0сата 0ще п0 суха и гадна.. и за растежа не сьм убедена
    Хм.. не мисля, че е лош хининовия шампоан.. аз съм ползвала и наистина расте косата и изглеждаше доста добре. Иначе бадемовота масло и тривитаминола са най- ефикасни.. иии разбира се масажите на главата.. те са много важни.

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    така..мойта коса е няква странна..:

преди беше гъста,мекичка,блестяща.. ех
    още от 1-2 клас бях фанала един пърхот тая зима успях да го махна с един мъжки шампоан /нивеата против пърхот../
    но заради пърхота и лакове,сешоари.. и т.н. тя почна и да пада,спрях падането навреме и не е толкова рядка,но още ми е мъчно за хубавата коса
    та до май месец беше сравнително добре, не падаше много,нямаше пърхот,но разбира се беше страшно мазна
    юни отидох на море..5 часа и нещо не излязох от водата -> косата се изтощи от всякъде почна се пърхота,накъсване,падане, и стана страшно суха
    направо се видях в чудо,не съм си и помисляла как се справят другите с такава коса ;/
    почнах разни терапии и сега стигнах до следното положение:
    нормална коса,не пада,не се накъсва,има си 'блясък' и мекота

ся ше кажеш че нямам проблем щом съм я пооправила ама не
    писна ми все от нещо да се променя и аз да правя кво ли не за да я върна към първоначалното състояние, въпроса: възтановяваща маска + нещо с което да поддържам косата си в една от двете крайности и да си знам каква е щото в момента имам 7 шампоана + още толкова балсами и маски..
    извинявай че толкова писах ама.. айде шефе казвай
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Това, което мога да ти кажа е, че не броя продукти, ами ефикастността им е важна.
    Не знам какъв шампоан ползваш, но аз бих ти препоръчала да се спреш на ещо растително, може и българско, защото имай в предвид, че 20 лева за шампоан не гарантират качеството му. Имамеси много добри български шампоани. Опитай някой с подсилващи съставки, като хинин, катран, яйчен.. който ти понаса.
    За маска ще ти кажа да се довериш на домашните.. най- ефикасни са. Наистина- играчка си е, но пък определено има ефект. Като за начало опитай с повече омазняващи продукти- зехтин, масло, тривитаминол също може да си вземеш, бадемово масло. Опитай също и стимулант за коса- най- разпространения е на "Икаров". В маската ще е хубаво да си добавиш 1 жълтък и малко мед. Можеш да използваш и хума. Като цяло залагай на естествените продукти.
    Вземи си успокояващи ампули и втривай след всяко къпане. Не те съветвам да използваш хининова вода на този етап. Преди къпане, ако искаш масажирай главата с розово масло около 15 минути- ефекта е много добър.
    Ако искаш опитай това, което ти казах и пиши да кажеш дали има подобрение, ако не ще измислим нещо друго. Спокойно- ще оправим косата.

Успех!

Ужас.. направих си преди месец и нещо плитки и сега едната падна.. много ме е яд.. но все пак реших, че няма смисъл от тема.

Супер фен Аватара на ElinoOor
    Град
    Варна
    утре отивам до аптеката и парфюмерията и почвам
    след известно време ще ъпна темата и ще докладвам
    Kaname senpai <3
    Kpop & Kdrama![Jrock,J-pop,Cpop,Mandopop,Cantopop] <3
    Цитирай Първоначално написано от FapFapINC
    Обичам Елинор :с

Докато бях на море косата ми беше една лъскавка, чупливка, ефирна, а сега е тоолкова суха особено в краищата? Ползвам хининова вода и корените ми са страхотни но в краищата е като метла Какво да направя?Дали да ида на флизьор, обаче не искам пак да ми скъсят косата а тя почти не цъвти Какво ще ми препоръчате срещу сухи краища
    Никоя сила в света не е в състояние да превърне душата във въглен. Тя за вечни времена си остава един скъпоценен камък.

Цитирай Първоначално написано от ElinoOor
    утре отивам до аптеката и парфюмерията и почвам
    след известно време ще ъпна темата и ще докладвам
    Дам, ще се радвам да кажеш дали съм успяла да ти помогна.

Цитирай Първоначално написано от Irenchety
    Докато бях на море косата ми беше една лъскавка, чупливка, ефирна, а сега е тоолкова суха особено в краищата? Ползвам хининова вода и корените ми са страхотни но в краищата е като метла Какво да направя?Дали да ида на флизьор, обаче не искам пак да ми скъсят косата а тя почти не цъвти Какво ще ми препоръчате срещу сухи краища
    Нормално е след море да ти е така.. не се шашкай. Имаш няколко варианта, като подстригването без наличие на цъфтеж е най- безсмисленото.
    Значи.. може да си вземеш някакъв омекотяващ шампоан; можеш да си вземеш растително масло (например кайсиево или бадемово) и 1 час преди миене на косата да намажеш обилно краищата (за по- добър ефект може да увиеш краищата на косата с кухненско фолио) и след миене на косата на още влажна коса да нанесеш отново, но трябва да е много малко количество- внимавай, защото, ако сложиш повече косата ти ще се омазни; също друг вариант е да правиш 2 пъти в седмицата маска с жълтък, зехтин и кафе...
    Мисля, че това е достатъчно.

Цитирай Първоначално написано от Irenchety
    Нормално е след море да ти е така.. не се шашкай. Имаш няколко варианта, като подстригването без наличие на цъфтеж е най- безсмисленото.
    Значи.. може да си вземеш някакъв омекотяващ шампоан; можеш да си вземеш растително масло (например кайсиево или бадемово) и 1 час преди миене на косата да намажеш обилно краищата (за по- добър ефект може да увиеш краищата на косата с кухненско фолио) и след миене на косата на още влажна коса да нанесеш отново, но трябва да е много малко количество- внимавай, защото, ако сложиш повече косата ти ще се омазни; също друг вариант е да правиш 2 пъти в седмицата маска с жълтък, зехтин и кафе...
    Мисля, че това е достатъчно.
    мерси много ще пробвам
    Никоя сила в света не е в състояние да превърне душата във въглен. Тя за вечни времена си остава един скъпоценен камък.

Моята коса е много изтощена, една суха седи. Ама я изправям всеки ден с преса .. знам, че това ще да е проблема ама не мога без пресата. По принцип не е къдрава, но стърчи доста в краищата. Искам да я подхраня с някакви маски ли не знам и аз.. най много да не я изправям 2 дена. Някакъв съвет ?
    Your eyes bright blue as the sky
    Deeper than the sea
    Warm as the sun

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си