- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Козметика и диети
- Слаба, изтощена, падаща коса.
Изчетох само няколко страници от интересните обсъждания по грижите за косата. Ето какво мога да споделя аз и съответно ще се радвам, ако получа съвет. Имах невероятна коса докъм 25 си година. Под невероятна го разбирайте точно така - постоянно беше предмет на разговори и възхита. Аз не й обръщах внимание, нали си беше мойта. Сега като си гледам снимките отпреди и ми се доревава обаче. Ето какво се случи - косата ми беше дълга и много лесно поддържаща се въпреки това. Налагаше се да я мия веднъж седмично. Гъста, къдрава, както и да я пипнеш, заставаше страхотно. Беше мека, но от това изглеждаше само още по-добре. Омръзна ми дългото и я подстригах. Пак се получи страхотно. И след това, в един момент, започнаха спадовете. Мекото вече беше проблем, защото се сплескваше, не стоеше добре. Имаше моменти, в които дори след като я измия, изглеждаше зле. Това бяха периоди, след които нещата никога не се върнаха в първоначален вид. В момента е пълна трагедия - поддържам я къса и когато я измия и оформя е добре, но това трае буквално няколко часа. Като положа следобед глава до децата и после като стана, тя тотално е загубила свежестта си. Едвам изтрайвам още един ден, за да я мия поне на два, а не всеки ден. Пак е гъста, но мека и тънка, съответно седи безформена. Прочетох, че тънката коса идва от небалансирано хранене и се оправя единствено отвътре, но лично аз се старая да се храня здравословно и не разбирам защо се получава така. Да не говорим, че се храня по-правилно от времето когато косата ми беше разкошна. Годините са си казали думата, има ли лек срещу това? И ако толкова се влоши положението на 30, какво ще правя после? Съжелявам, че стана дълго, но ми е болка голяма.
Здравей, heiress!
Виждам, че съветите ти са наистина добри и се регистрирах във форума с надежда да помогнеш и на мен.
Косата ми е гъста / все още/, но е страшно тънка, омазнява се през ден, а в краищата е като метла. От както се помня пада на топки и всички се чудят как още имам косаОсвен това кожата на глата ми е чувствителна и склонна към себорея. За капак от 1 година съм на руси кичури - отиват ми, но косата ми е невъзможна за оформяне. Изглежда добре само след измиване
![]()
Изполвам цялата серия на Елсев с пчелно млечице и един спрей против цъвтящи краища на Глис. След миене на косата я поливам с оцет, ратворен във вода. Отскоро пия бирена мая. Храня се възможно най-здравословно.
Наясно съм, че е крайно време за професионална козметика и по-специални грижи, но не знам точно какви. Моля, помагай!![]()
Здравей,tunein!
Искам да те попитам каква дължина е косата ти? Защото и аз така имах проблеми като беше къса.Има няколко периода на косата,в който тя просто много слаба и трябва да порасне...[/b]
lovegirl1, къса е. Ти ме накара да се замисля обаче. А и от известно време обмислям това да я оставя малко по-дълга да видим дали няма да се съвземе. Не виждам логика в това, но сега така или иначе е зле. Ползвам стимуланта за коса на Икаров, правя маски с тривитаминол, слагам нощем пчелното млечице на лореал, но засега само се чудя защо си дадох парите
. Дано се включи и авторката на темата.
Да, напълно те разбирам. Възможно е да имаш недостиг на витамини, което трудно може да се компенсира с храненето. Вземи си някакви комплексни витамини за коса, по възможност да съдържат спирулина. Другия вариант е да пиеш и биотин, ако случайно витамините не са достатъчни, което е добре, защото биотинът забавя депигментацията на косъма адски много. Надявам се да съм ти помогнала и след време да споделиш резултатите.Първоначално написано от tunein
heiress, ти си абсолютно права. Имам едни чужбински комплексни витамини, които правят чудеса с косата ми, но проблемът ми е, че кърмя и не мога да ги взимам.
Искам да споделя какво странно нещо ми се случи след маските с тривитаминола - бяха минали две седмици, съответно две слагания и аз вече взимах да се чудя дали е имало смисъл когато Оо, чудо! Косата ми се събуди като от зимен сън, седеше все едно съм ходила на фризьор току що и то не в деня на измиването. Нямаше как да е било случайно, косата ми от години не беше изглеждала толкова здрава. Това трая около седмица и след това, за мой ужас, нещата си тръгнаха по старому. Вече съм правила три маски и нямам никакво обяснение за разцвета и после спада? Нали там витамините са мастноразтворими и попадат дълбоко в скалпа, би трябвало да помогнат за съживяването на косата ми. Ще се гътна вече![]()
Косата ми капе от няколко месеца ужасно много. Честно казано до сега не ми правеше чак такова впечатление, но един приятел вчера искаше да ми пипне косата, хвана я леко и в ръката му остана доста обемен кичур. аз не ям месо година и половина вече, което е фактор номер едно, ноктите ми се чупят също, заедно с падащата коса става един ужас. Мислех да си взема някакви витамини, но и трябва да мажа с нещо косата. По принцип ми е нормална, не се омазнява, не е и суха.. Третирам я нон- стоп с преси и лакове, да си го кажа право, че е изтормозена до краен предел, но пък за тоя тормоз изглежда доста добре, подстригвам я често. Капенето обаче ме плаши, дайте предложение![]()
Нима съм аз в огледалото.. с лице по-бяло и от бялото?.. С разплакани очи, с разрошени коси, съсипана от болка и сълзи..
Рязбира се че храненето има голямо значение, но има специализирани процедури срещу косопад. С ВЧ и с импулси се вкарват в кожата на главата продукти и се справят дори и с много тежки случаи. Там където ходя правят такива процедури дори при мъжко оплешивяване и се справят. Така че не се отчайвай, а потърси козметик с опит в тази област.
В София вече има няколко места с такива процедури.
Не искам да подемам темата с неяденето на месо, защото от някъде ще се появи някой и ще започне да ме плюе и засипва с информация и доводи (както вече стана) .Ти сама си забелязала резултата. Според мен е най-добре да отидеш на лекар. Аз съм ходила специално за това на дерматолог и ми предписа лекарства и шампоан от които не се повлия, отидох втори път и ми даде такива, които вече помогнаха. Не знам дали на всеки ще повлияе едно и също, но ще ти ги кажа. Таблетките са Anacaps, към тях има и шампоан Anaphase . Вече не си спомням добре как се пиеха - 2 на ден май за 2 месеца. На мен ми помогна. Иначе на майка ми и помогна шампоана и тоника на Билка против косопад. Шампоана на Клоран против косопад също е добър, ампулите Ревалид и те.Първоначално написано от tonittaaaa
Не бързай да пиеш таблетки без преглед от лекар. Може и да дадат обратни резултати в твоят случай.
Аз имам абсолютно същият проблем и много ме тревожи. Пробвала съм с разни шампоани, но пак продължава да пада. Хининовата вода помага ли за косопад или просто ускорява растежа?
Теоретично заздравява косъма, но май само на теория.
Здравей , heiress.Мойта коса е чуплива даже мога да кажа къдрава на леки масури , но проблема ми е че е рошава и бухнала . А ако излезна навън , докато отида на училище и вече е станала много бухнала и отгоре ми стърчат едни косъмчета все едно ми се е наелектрилизирала . Имаш ли някакви съвети за маски за къдрава коса или някакво оформяне не знам . А дали ако си сложа големи ролки косата ми малко ще се изправи?
Ето, че дойде и моят ред да пиша в тази тема! Моят проблем е такъв, че косата ми много суха в краищата, а пък по косъма я намирам за нормална. Много ми е чудно каква е причината за това....?![]()