- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Рецепта за дюнер!?
Здравейте на всички,
Въпроса ми е как да си направя дюнер в къщи?Намерих някакви рецепти но не ми харесаха особеноПробвах веднъж по една рецепта,но нищо не стана..там пишеше че питката същост била палачинка,но като сложих сместа и тя почна да се къса..та ако някой знае как става да пише.Най-много държа да разбера как се прави белия сос
Предварително благодаря на всички
![]()
![]()
Стивън Кинг е написал: ”Времето отмива всичко независимо дали го искаш или не. Времето отмива всичко,времето отнема всичко и накрая има само мрак. Понякога намираме другите в този мрак,а понякога ги губим в него.”
Рецепта за дюнер? WTF?!
питката не е точно палачинка, такива питки можеш да си купиш, от там нататък си пържиш пилешко месце, доматки, краставички и такива работи.
Сосът е чеснов, кое му е сложното...
мисля, че белия сос е сметана,кисело мляко и чеснов сос![]()
В едно издание на Дисни:
- "Аладине, кучи сине!"Първоначално написано от SuNsEt
и семенната течност на 5-6 тъмнокожи субекта!Първоначално написано от miminky
Толкова са гнусни такива места за хранене...
Grumpy old madman
Първоначално написано от Canis_Dirus
Гнусни са, ако са долнопробни. А ето и нещо като рецепта:
За турската питка(арабската е малко по-различна):
5 ч.ч. брашно
1 кубче мая (2 пакетчета суха)
2 ч.л.сол
1 с.л. захар
2с.л. зехтин (олио)
250мл топла вода
Размесва се пресятото брашно, сухата мая, солта и захарта в купа. Добавяш водата и зехтина.
Месиш до получаванетона гладко и еластично тесто.
Разделяш полученото тесто на 16 топки и ги оставете върху набрашнен плот да втасат за 20-30 мин.
След като втасат, от всяка топка разточваш питка с диаметър 15-18 см и около 5 мм дебелина.
Ако искаш питките да са по-дебели, остави ги за около час покрити с чиста кърпа да бухнат.
Пекат се в силна фурна (250 °C) за 8-10 минути докато се издуят и станат златисто-кафеви.
Изважсат се и се покриват с кърпа.
За месото: Просто си вземаш някакво месо, посоляваш го леко и ако нямаш грилове можеш да си го изпечеш, изпържиш или както там си искаш, в тигана.
Картофи - пържени
Домати, краставици, зеле може, лук може - леко запържен
Чеснов сос:
С пасатор се разбива чесъна и солта, прибавя се майонеза, кисело мляко.
В общи линии е това![]()
Лелееее няма да казвам какви простотии се ръсят в тази тема ...
Въобще не се добавят толкова и такива работи в дюнера ...
Уча Технология на кулинарната продукция и това
нещо съм го учил
Това, че навсякъде бухат боклуци и се чудят
с какво да запълнят питката си е отделен въпрос
Жалко, че сега ме мързи да стана и да го прочета :/
Дюнер = 1 чаша олио.Първоначално написано от Raybeez
Ааа,обожавам дюнери,ама вкъщи няма да станат така като навън.
Мда, няма кой да ти се изпразни в соса.Първоначално написано от allergic
Е къв е смисъла да се празнят.... надали ще спечелят нещо от това.Първоначално написано от StayFly
Не знам,аз си ги ям![]()
Аз също! Странното е,че никой не ми вярва като му кажа,че само веднъж съм яла дюнер .Първоначално написано от dedencety
![]()
![]()
Не че няма от къде,просто са ми гадни всякакви такива хот-доци ,хамбургери и дюнери. Май аз не съм в ред,ама ...
Никой не яде дюнери, а заведенията винаги са пълни![]()
Освен това, никой не слуша чалга и не гледа "риалити" предавания.Първоначално написано от BulgariaZaBulgarite
Grumpy old madman
Тряа ти 1 час да наблюдаваш една дюнерджийница, за да видиш кви хора си купуват дюнери, за да може да се откажеш...
какво са странджанките![]()
те са странджански принцеси...
да живее българската гастрономия![]()
никога няма да ги науча
Аз пък ям и супер много обичам![]()
А легендите за арабите, които се празнят в соса ги е измислил някой, който никога не е гълтал сперма. Пробвала съм и двете, няма общо![]()
Saatana vittu perkele hate crew!
Кожата на лицето на потребителя става по-красива.Първоначално написано от allergic
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Първоначално написано от afterforever
![]()
ти да видиш аз кви пичове съм срещала там...
![]()
а кво гадже си бех хвана веднъж, малиииииииииииииии
![]()
![]()
![]()
![]()
П.П. Мразя ги, но ги ям.![]()
да...ако си пръскаш соса от дюнера по лицето О.о
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Хахах,заради пичоветеПървоначално написано от CheriHool
![]()
Грешиш.Първоначално написано от ScionOfStorm
![]()
Перорално погълнат е много по-полезен.
(зависи за кво говорим, де).