.
Затворена тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11

Грешка при преинсталация

Излиза "Press any key to boot from CD...", натискам, зарежда си, но се появява тази грешка:

http://prikachi.com/files/815750r.jpg

Рестартирах, но тя пак излезе. Пробвах с друг диск, но пак се появи. Проверих за вируси - няма. Написах го това "CHKDSK /F" - нищо не стана.

Знаете ли как да оправя тази грешка, защото не може да се преинсталира windows-a?

Да предполагам използваш тази операционна система за първи път на този компютър. Досега не си я използвал. Случи ми се и на мен. Просто изкарва това съобщение и нещо. После като пробваш с друга инсталация става.

П.С Не говоря за различни операционни системи, а за различните им вирсии.

Голям фен Аватара на CucAgMuH
    Град
    Архангелск, Русия
    STOP: 0x0000007B (parameter1, parameter2, parameter3, parameter4)
    INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

Нещо не е наред с дисковете/контролерите за дискове/драйверите за тях, според този error message.

Пробвай да сложиш HDD в режим IDE/Native IDE(a не AHCI или RAID 0/1/5/10), a в последствие да включиш режима който ти трябва(след инстлацията - там също има тънкости, не се цъква просто от BIOS-a - ако се опиташ пак ще те залее екрана с морско синьо...).

ПП. Проблема се появява при рестарт по време на инсталацията, или още по време на първото зареждане на диска с XP?

Едит: Абе ще ме убиете с тия скрийншотове Почти като едно лице, което си беше качило в сайт за запознанства снимка, ама не каква да е - скрийншот на снимката си от някакъв друг сайт (не знаел как да я сейвне, а го било срам да ни попита)
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

My evul side ish powered by nostalgia... hush!

ПП. Проблема се появява при рестарт по време на инсталацията, или още по време на първото зареждане на диска с XP?
    При първото зареждане на диска с XP се появява. А иначе в момента е с Vista.
    Няма IDE или Native. Има ATA, ACHI и Disabled.

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Цитирай Първоначално написано от ivanstef
    Да предполагам използваш тази операционна система за първи път на този компютър. Досега не си я използвал. Случи ми се и на мен. Просто изкарва това съобщение и нещо. После като пробваш с друга инсталация става.

П.С Не говоря за различни операционни системи, а за различните им вирсии.
    Братле, много те моля, махни си тоя аватар.Нямаш си и на идея, колко ме дразни тва малкото копеле
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Град
    Архангелск, Русия
    Ахам... Аз като казвах че Vista си няма проблеми с AHCI/RAID някой каза че не било така

Щом държиш да си осакатиш компютъра с XP - заповядай Пускаш дисковете от BIOS в IDE режим и ще се получи.

Има и друг вариант - да си направиш собствен диск за инсталация, при който драйверите се зареждат автоматично. Как става това - има писано много(не тук) - не виждам смисъл да обеснявам

Aко излючиш AHCI/RAID, а искаш да го пуснеш отново(ако заредиш Vista в IDE режим на дисковете няколко пъти, Vista сама ще мине в IDE режим и няма да зарежда драйверите за AHCI/RAID) - може да прочетеш тук как се прави за Vista(за XP ме домързя да пиша)

ПП. "Дай му тесла, той ще си направи мотиче от нея..." Трябва да ги префразираме "Дай му дискове с AHCI в RAID, той ще си ги пусне на IDE..."
    Отдавна ви чета и все повече се гордея с нашата страна: ето вече и в психиатриите интернет е достъпен.

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Цитирай Първоначално написано от CucAgMuH
    Ахам... Аз като казвах че Vista си няма проблеми с AHCI/RAID някой каза че не било така

Щом държиш да си осакатиш компютъра с XP
    Човек не всеки има 46547457 ГБ рам + петнайсет ядрен процесор.
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Град
    Архангелск, Русия
    Цитирай Първоначално написано от XceSS
    Човек не всеки има 46547457 ГБ рам + петнайсет ядрен процесор.
    Като нямаш - компенсираш с качествени настройки Vista се скопява до 200-300 MB в паметта, като запазва фунционалността си.

Проблема е че хората сами си слагат/настройват OS без да имат съответните знания или опит... Все едно да ти дадат Lamborghini на части и Жигули на части - да седнеш да си сглобяваш. Жигулито няма "Engine Break System(EBS)", "Anti-lock Break System(ABS)", нито пък въздухозаборници свързани към термодатчици(отварят се при прегряване), нито хидравлика вързана пак към бордови компютър за преминаване през "speed traps". Откъдето и да го погледнем - Жигулито ще го сглобиш - с малко зор, ама ще успееш. Почти няма какво да му объркаш. Ламбото ще го сглобиш донякъде - ще се движи като Жигули с седем-осем пъти повече мощност и дотам

Логично, ако компютъра ти е Жигули - няма да му слагаш Vista. Но при положение че има капацитета на Ламбо - що да го осакатяваш? Понеже не можеш да го настроиш?

Цитирай Първоначално написано от ProstoAz
    При първото зареждане на диска с XP се появява. А иначе в момента е с Vista.
    Няма IDE или Native. Има ATA, ACHI и Disabled.
    Давай на ATA...(ако не се получи го върни пак на AHCI или както е било)

просто в инсталацията на диска си вгради всички драйвери + SATA Driver и би трябвало да стане

Град
    Инкогнито
    Пусни го на АТА и няма да имаш проблем

Докато се начудя вчера, сестра ми и приятелят й се отказаха от преинсталацията...
    Благодаря на отзовалите се все пак!

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си