- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- как мислите?
Според вас много ли са 660лв за екскурзия до Швейцария? В цената е включено :
престой в три-звезден хотел, закуска и транспорт.
Една вечер ще се спи във Франция в две-звезден хотел. Пак с платена закуска.
Та какво мислите?
За колко нощувки и в кой град? Курорт ли е? Какъв е транспорта?
I'll forget the love letters you never fuckin' wrote
Ако е за 5 дни заминавай. Кажи къде в Швейцария. Там е доста хубаво но имай в предвид, че ще трябва доста джоб пара дето се вика, навремето една франзела беше 4 франка.
ще ти кажа направо какво пише на листа, който ни дадоха.
Първи ден - София-Словения.
Втори ден - Словения-Верона-ЦЕРН
Трети ден - Занятия по програма ЦЕРН.
Четвърти ден - Занятия по програма ЦЕРН.
Пети ден - Женева-Монтрьо-Вевей-закъма Шион-Словения
Шести ден - Словения-София.
Госпожата спомена, че и във Франция сме щели да ходим.. ама аз съм малко зле с географията.. та вие преценете!
PS Имам един въпрос. Ако нямам лична карта мога ли да отида със съгласие на родител, защото госпожата така ни каза, обаче на мен ми се вижда съмнителна тая работа..![]()
Последно редактирано от Зайче.. : 04-05-2012 на 20:34
Къде учиш, че толкова много му обръщате внимание на ЦЕРНИначе добре е ходи ако имаш възможност. Ще видиш свят ако не друго. Имай в предвид че ти трябват поне още 200-250 евро джобни.
draid уча в най-обикновено училище. Не знам защо толкова се обръща внимание на това ЦЕРН, ама малко ни ръчкат да отидем, 'щото щяло да ни хареса. Аз още се чудя.. ;d
Ами то ще е интересно да го видите и ЦЕРН де, обаче не знам защо чак 2 пълни дни му отделят. Ако не знаеш какво е ЦЕРН поразрови се. Определено е внушително инженерно постижение, но все пак. Както и да е ако не си излизала в чужбина по-добре отиди, сега ти се е отдало възможност. Иначе главно с туристическа насоченост е 5-ти ден. Все пак другите дни ще имате възможност да поразгледате насам-натам щом ще висите при ЦЕРН. Общо взето е това, пътя е доста но в приятна компания минава сравнително лесно.
ако имаш възможност и желание, не изпускай такива екскурзии. Един път е. След време може да нямаш възможност, ще работиш, ще си заета, семейство и така. Отивай. Аз толкова съжалявам, че минаха толкова оферти покрай мене, а аз заради този и ония, се чудих и накрая пак не отидох никъде. Церн може да ти е плюс само.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
nIkEnCeTy_bE и draid май наистина сте прави, ще взема да отида.Обаче ме мъчи въпроса дали без лична карта мога да отида?
Мисля, че не можеш. Ще ти искат разрешително от родителите и на границите искат паспорт, мисля. Поне аз като съм ходила, въпреки, че бях с майка ми, искаха паспорт.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
Трябва ти международен паспорт, защото ще минавате през Сърбия, Словения и т.н. Те не са в ЕС, така че не може да пресечеш границата им без паспорт. Иначе не знам поради каква причина нямаш лична карта, но вероятно могат да ти издадат временна такава (някакъв документ). Наистина си заслужава да се отиде, казвам ти го от личен опит тъй като съм имал щастието да обиколя голяма част от Европа. Успех.
за 6 дни си струва..
draid нямам лична карта, защото съм 98 и имам рожден ден чак края на лятото, което значи, че сега все още съм на 13. Иначе паспорт си имам..![]()
Значи паспорта ще ти бъде достатъчен, все пак той е и документ за самоличност. Едва ли организират екскурзия за твоя набор ако не може да излезете. Ще трябва вероятно обаче подписан документ от родителите, но това ще ви го кажа даскалите. Пф 98' какво стана .... сякаш беше вчера.
Паспорт вече не е нужен за тези страни, достатъчно е да имаш лична карта и нотариално заверена декларация, че може да излизаш извън страната без родителите си. Швейцария е хубава страна, ако имаш възможност отиди!
Ако имаш възможност - отиди , аз също си мисля ,че няма да съжаляваш. Пък и както вече ти казаха - след време можеш да имаш желание , но не се знае дали ще имаш и възможност .
Времето избира кой да срещнеш в живота си, сърцето избира кой да обичаш,
но само ти избираш кой да остане ♥
Малко солено ще ти излезе освен ако нямате някаква общо организирана вечеря/обяд
Доста е скъпичко яденето там- най-обикновено меню в Мак Доналдс ти е 20 франка т.е около 33-34 лв. за едно ядене за един човек. А в ресторант е двойно повече. (от личен опит ти го казвам)
Иначе изобщо не е за изпускане особено Женева и Монтрьо.
Не, няма да имаме нищо общо организирано и като се замисля наистина соленичко ще излезе.. Преди малко разбрах, че ако пиеш кафе и седнеш на масичка ти излиза двойно по-скъпо о.о Зема да се откажа..![]()
Ако имах възможност, къщата ше си продам, ма ше ида до ЦЕРН.
Има 10 вида хора. Тези, които могат да четат двоичен код и тези, които не могат.