- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Май нямам приятели...
Явно си срамежлива и имаш липсва на самочучвстие. Аз по друг начин не мога да си го обесня. Иначе честно срещан проблем... Ама ако през цялото време си сдухана и задръстена няма как някой да ти подаде ръка. Иначе и аз уча по Софето ако искаш свиркай...
Не става въпрос,че не мога да си намеря приятели.Искам да кажа,че нямам истински приятели,които да ме подкрепят.Търсят ме само,когато имат лична угода.Нямам проблем със самочувствието,нито пък съм сдухана и задръстена през цялото време.Напротив,навсякъде съм с усмивка.Даже на лоши оценки пак се усмихвам.Просто не искам уж най-добрата ми приятелка да ме търси,когато трябва да си сподели мъката или да се похвали с новата си кифленска дрешка.Не знам,може би в мен е проблема,защото не ми харесва промяната сред приятелите ми.Явно трябва да ги възприема такива.Първоначално написано от laziale
ПП: Благодаря на всички,които ми дадоха съвет и помощ
Има и такива моменти, не се притеснявай. Ако тръгнеш да се отчайваш става още по-зле. Гледаш право напред и това е. Лесно е да паднеш, трудно е да станеш.
Така е,но аз не съм се отчайла още.В смисал,за мен това стана нешо обикновенно,нещо като ежедневие...Първоначално написано от laziale
И аз съм като тебе! И аз уж имах "най-добра приятелка" но всъшност тя е една голяма предателка! Моята с моята предишна BF сме в един клас и тя си се държи приятелски и готино със мене, но иначе си има друга BF от другия клас (ние сме 'а' клас , другата е 'б' ) като я види веднага ме оставя. Почват да се гучкат, да си приказват и се отдалечават някъде хванати за ръчичка.... Ето тва получаваш след девет годишно приятелство! Но тя и преди си е била такава, но аз просто си затварях очите. И преди ме е зарязвала заради други. Мислех си "е може би просто не е в настроение" но вече знам, че тя не ме има за никва приятелка!
Забелязвам, че според едно мое социално проучване, в големите градове имате кофти разбирания за приятели ...![]()
Не мисля, че за да имаш добри приятели трябва непременно да си разговорлив(както прочетох в едно от по-горните мнения). Не съм съгласна и с мнението, че ти е късно вече да си създаваш нови приятелстваНяма "рано" и няма "късно" за тези неща... В момента разсъждаваш като отчаяно момиче, което е имало кофти ден
Всички преминават през такива периоди, спокойно. Това, че сега не са могли да излязат с теб не означава, че не държат на теб и не оценяват това, което правиш ти за тях.
Smile becаuse it's the second best thing you can do with your lips
най-добрата ти приятелка е имала друг ангажимент..ще етъпо да ги зареже и да хукне ако не е нещо спешно.Най-малкото помисли как ще им е на другите.Аз със мойто си сестриче се виждам само когато съм се уговорила предварително.Иначе не знаеш кой какви планове има и няма как да ги отмени за едното нищо в последния момент.
В случая просто обвиняваш излишно приятелите си,при положение,че те не четат мисли и не гадаят на боб на теб кога ще ти е тъпо и кога ще ти се излиза.
Излез сама,поразходи се,погледай някой филм у вас и не се тормози за простотии..живота е твърде кратък,за да пропускаме хубавите моменти за сметка на лошите![]()
Какво значение има колко приятелки има твоята приятелка, неможа да сте вечно заедно и да не се отделяте една от друга. Вярно, че не е приятно да те оставят сам, нищо не й пречи на приятелката ти да извика и теб с тях...но явно е такава. Чесно казано така ти прави услуга, не гледай нея, а се възползвай да се сприятелиш с другите ти съученициПървоначално написано от zai4ety13
![]()
..разбирам те какво искаш да кажеш,но като цяло самото понятие ,,приятел,, е страшно относително..Късметлии са хората,които ги имат според разбиранията и очакванията си (аз съм от тези и съм щастлива) искам да кажа,че грешката е вероятно че очакваме от хората до нас,прекалено много или неща,които са типични за нас,но всеки е различен....и не смятам момента,който ти разкзваш за предателство или нещо такова ;]]] ...Не се впрягай много ,не мисля че е станало кой знае какво нещо,в такива моменти аз сама излизам гледам насам натам природа тва-онова...пак е яко ;]]
![]()
Познато ми е... абе да не ти пука...Няма истински приятели...
![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
А сега след толкова мнения осъзнавате ли колко е трудно да си намерим приятели в днешно време...Обаждам се аз на едно момиче да излезем и каза че била на урок до 6 и в 6:30 щяла да ми се обади да излезем....Досещате се че не ми се е обадила...на другия ден си приказвам с една от моя клас и какво се оказва...че като си била свършила урока това момиче се обадилО на тая от моя клас да ходят на диско...И ОТИШЛИ! На другия ден я попитах защо не ми се е обадила....и представете си ми казва :Ми не знам,сори... И почна да ме прегръща![]()
![]()
Имала съм случаи,в които съм звъняла на ''БФФ-то'' си да излезем ,а тя казва ,че не и се излизало и СЛУЧАЙНО след 30 минути я виждам да се шматка с 5 човека....И какъв е извода шаранчета....САМО ОТ ПРИЯТЕЛ МОЖЕ ДА СТАНЕ ПРЕДАТЕЛ!!!
Май това е извода..Аз ВЪДНЪЖ само съм имала късмета да прекарам едно лято със едно момиче,с което просто сме създадени да сме приятелки..За 90 дена и един ден не ми е отказала нещо и винаги сме си прекарвали супер заедно..Лошото,е обаче че тя е от Несебър и сме прекъснали всякаква връзка..Просто някак така се случи и сега все си мисля,че като се видим примерно ще ни е трудно да сме както преди години..Винаги ще ме е яд,че сега нямам такъв приятел като нея![]()
To infinity and beyond.
Най-добре се запиши на спорт.
До преди 3 седмици бях във същото положение.Училище->у дома->училище.Доста дълго е за обяснение.Ако искаш пиши ЛС ще се опитам да помогна![]()
![]()
Колко познато. И аз имам много добра приятелка с която се познаване още от много малки. Всеки път когато се видим неможем да си се нарадваме и си споделяме абсолютно всичко, ноо.. лошото е, че тя не е от моя град а също е от Несебър (явно всички в Несебър са готиниПървоначално написано от cool_doll
) и се виждаме само през ваканциите за малко
.
По темата: И аз вече съм се обедила, че имам приятели само когато другите са на зор, а когато аз имам нужда от помощ, да споделя с някого...или просто да се поразходя с ''приятел'' се оказва, че съм сама..
Но не се отчайвай .. както казаха другите опитай се да си намериш нова компанийка, запознавай се с колкото може повече хора, все с някой ще си допаднете и ще си намерите общи интереси![]()
Дали си гад или тарикат - все тая ... пак ще мога с душата ти да си играя
И аз съм минала през това. Даже имаше нещо като групичка (да не кажа целия клас) наречена НИЕ МРАЗИМ ****. Беше ми адски гадно, но това беше заради това че бях прекалено доверчива, мила и т.н. Преместих в ново училище и сега всичко е наред. Но и коренно се промених.
ако има тук момиче или момче от софия което иска да се запознае с други да излизаме и може би да станем най-добри фр да казва
аз съм на 16 момиче от люлин 2
Първоначално написано от sexy_baby_originale
В тоя свят на лицемерие и егоизъм е доста трудно да намериш истински приятели! Но все пак мисля, че ги има, но определено са на изчезване!![]()
It's better to be ALONE than to be with people you don't like.
Ама пък всички очаквате толкова много от другите! Сякаш са ви длъжни..
Що за глупост? Светът не се върти само около вас, но е трудно за приемане - от опит зная.
Раздавайте се, макар и действията ви да нямат положителен резултат. Злобата с нищо няма да помогне. Рано или късно щастието ще се открие, но за това се изисква търпение.
+1Първоначално написано от Cathylicious
Аз също нямам много приятели ,повечето учат в други градове.Нямам търпение да ме приемат в София и да си намеря нови приятели и да бъда в нова среда.Сега най-често излизам с приятеля си,имам и 2 приятелки,но с тях рядко..все нямат време,особено едната ,много е тъпо ,но все пак сме си приятелки и сме си запазили връзка![]()
Тайната на музиката е че тя започва там, където думите
свършват.
В същата ситуация съм зарязах първата ми компания защото рядко излизаха със мен и ми бяха скучни с тази ,с която бях отскоро никога не можех да се отпусна всичките са боклуци и не се чуствах на място и дори да си седя удома не искам да излизам с тях обаче вече не се издържа мн рядко се намира с кой да излезна и надали ще успея да намеря други защото вече всички са си в компания и ми се вижда невъзможно да се приобщя към някой :SПървоначално написано от VampireGirl666
Винаги е възможно да отидеш в някоя компания стига да искаш...