- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- История в СУ (изпит)
НБУ е по-добър като система на обучение, преподаватели, технологии, сграда и всичко това. Единственото, което пречи на НБУ да си изгради добра репутация са повечето тъпи кифли, четящи Паоло Коелю, които се разхождат с по 10см ноктопластика по коридорите.![]()
Обаче евала за тези, които са успяли да научат темите по история. Супер трудно ми се вижда. Добре, че във Франция нямаще такова нещо![]()
когато историята ти е страст и 2-3 години си я учиш системно, преди изпита може и да не ти се наложи да отвориш учебникПървоначално написано от techCandy
Ми то има два университета за Право в България - СУ и ВТУ. И трети резервен - УНСС. Останалото е пълнеж.![]()
Не виждам как ще хвалите един университет, където може да бъде приет всеки, който си плаща без да има каквито и да е знания. А и определящо понякога е дори не колко добър е преподавателя в университета, а каква е средата ти. А правистите в СУ не са случайни хора.
аз лесно помня. общо-взето за 2 часа концентрирано учене помня темата колкото за 5 при повече късмет на изпита. фактически за СУ аз учих системно последния месец и половина - по ~ 2 часа на ден. има хора, които по 8 часа циклят, мен ми е невъзможно..Първоначално написано от techCandy
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Първоначално написано от ScionOfStorm
![]()
![]()
![]()
За средата - ДА! Евала! Точно така е!Първоначално написано от Mooo6no
Относно второто изречение - бъркаш се, пожелавам ти обаче сам да се увериш в думите ми тази година.
А НБУ ме дразни, лично мен. Първо, тестът е смотан, второ - струва ми се, че стои все като резервен вариант, ако не те приемат другаде. А да не влезеш масова специалност, с не-знам-си-колко места, е малко тъжно...
А да се заблуждаваме, че всички преподаватели в СУ са някакви светила, едва ли не... е, няма нужда.)
hottie, съвсем съгласна съм с теб! За съжаление в Българи се цени не качеството, а името.
^ А името се е получило заради качеството.
УНСС преди 15 години нямаше името, което има сега. Тогава Стопанската академия в "Свищов" и ВИНС-Варна бяха по-елитни и по-добри ВУЗ-ове. Но сега вече качеството в УНСС е по-високо от тях и името му е на най-добрия икономически университет в България. ;]
Тук сгреши доста.Първоначално написано от Mooo6no
Чул съм доста експертни мнения по въпроса за качеството на подготовката ... УНСС е една идея след Варна и Свищов все още ... Това, че се е самоизтъкнал като най-добрия икономически е друг въпрос. Пък и сега с новата система УНСС, нито стимулира своите студенти, нито повишава интереса у кандидат-студентите. Лично мое мнение е,че за момента най-добър е Винса и след него Унсс (защото е в столицата) .
Свищояският е определено в топ университетите и то преди УНСС
Мхм ... единствените му недостатъци са новите доста кофти тестове и факта, че е в малък град. Нивото там е доста високо ;]Първоначално написано от hottie
Да, но вие се позовавате на старото име. Не искам да обиждам никого, но...
ВИНС-ът беше много добър университет до преди няколко години. От 2 години приемът му е толкова велик, че е станал "Свободен университет". Научаваш наизуст 700-800 отговора на въпросите от помагалото със задачи и си вътре с 6.00. В УНСС не е така, защото от 60 въпроса (- математиката (там нямам наблюдения)) съвпадат само 2-3-4. Самият прием показва какво е нивото на даден университет. А Свищов понеже е толкова добър не знам и един съученик, който да иска да ходи в него, а уча в МГ и повярвайте - ще влязат в Свищов. За сметка на това от по-тъпи училища са се запътили точно към него.![]()
Първоначално написано от Raybeez
Оценките са важни по време на средното образование.
Така де, някакъв авторитет уж създават, но до колко той се основава на реални възможности и знаният е друг въпрос.
Идеята на висшето е да използвате на практиката наученето, а не просто да имате високи оценки /основен приоритет на учениците/...
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
зависи от специалността..от преподавателите и от амбицията на студента.
СУ може да се води добър, но в някои специалности е направо отчайващо...с преподаватели на по 80 години, които само мрънкат и преподават, четяйки това което са написали преди 50 годии.
Всичко е толкова относително. И не са важни толкова оценките, колкото знанията и ПРАКТИКИТЕ, които си натрупал. Важно е да си в средата на събитията, за събираш контакти..стига да го искаш.
На мен оценката ми стига за политология. Като сравних програмите на НБУ и СУ обаче, много започнах да се чудя кое да предпочета
в НБУ политологията на френски език е много добра ама не знам дали знаеш френски
Здравейте бъдещи , сегашни и предишни колеги :P Имам един въпрос към вас.Смятам тази година да запиша Социология в СУ , но все още се колебая , тъй като не съм сигурна най - малкото дали самата специалност е хубава.Другите ми алтернативи са политология пак в СУ или право в Търново ( както и каквото си поискам там , тъй като имам добра оценка на матура , а там и това вземат) Имате ли някакви съвети към мен .Мерси предварително![]()
Nai - Dobrite i Krasivi neshta v Sveta Ne MoGaT Da BuDaT ViDqNi , NiTO DoKoSNaTi ... Te Se UseshTat V Surceto ... !!!
BCeKu DeH He CbM CaMa , Ho BCeKu DeH CbM CaMoTHa ...
Препоръчвам ти социологията в СУза другите нямам мнение, не съм запозната.
Да. Аз уча в икономическо училище и всички преподаватели от 8ми клас насам ни казват, че най-добрият икономически университет е в Свищов.Първоначално написано от hottie
Аз за съжаление се прецаках в избора на гимназия и няма да уча икономика. Вариянтите ми са СУ и НБУ, защото там има специалността, която искам - политология.
Много политолози се извъдихме![]()
Да стискате палци тая година да ме приемат на първо желание! Може и да не е на първо класиране де, ама политология да е.![]()
И аз съм чувала , че Свищов е най - добрият.Освен това си е и Академия , което не е за подценяване.
А за социологията в СУ , какво точно се учи и с какво мога после да се занимавам !? И поразширено ли е от Политологията например.
Nai - Dobrite i Krasivi neshta v Sveta Ne MoGaT Da BuDaT ViDqNi , NiTO DoKoSNaTi ... Te Se UseshTat V Surceto ... !!!
BCeKu DeH He CbM CaMa , Ho BCeKu DeH CbM CaMoTHa ...
да не пускам нова тема, а имам една питанка, свързана със СУ.
какви учебници/помагала да си купя, за да се подготвя добре по история за изпита /догодина/?
Темите на CielaПървоначално написано от Briseis
аз си учих от учебника на просвета, нищо особено и по-сложно, освен някои отделни теми от учителя ми. ама май за момиче стоят по-сложно нещата..
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."