- Форум
- По малко от всичко
- Наука, Култура, Изкуство
- за тези които искат да стават лекари ;)
или просто си решил/а да се направиш на интересен/сна... явно не ти се получи
всеки може да напише това, което си иска... не виждам нищо лошо да споделим към каква специалност сме се ориентирали,а и мисля, че всички са наясно, че 1-во се изучава обща медицина... кой е казал, че се кандидатства със специалност? или просто го написа за да има там някакъв упрек...
В края на краищата, специалността те избира. Кой знае какво ще сме решили за в бъдеще...
Обожавам медицината, но нямам толкова амбицията и волята да следвам това. Много бързо се отказвам, не се боря и това ми е недостатък. Иначе бих учила за кардиохирург. Това ме влече.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
В днешно време, с голямата конкуренция и наплива от напористи хора, трябва да си готова да се бориш с каквото и да се захванеш, ако искаш да ти се получиа освен възможностите за "престиж", лекарите са полезни на обществото, което със сигурност ще ти помогне да бъдеш пълноценна личност.
always late but worth the wait!
Е много ясно, хората забравят добрините на хората. Пък и тука медицината няма развитие. Тук няма как да се чувстваш пълноценен. Всеки иска да спасява животи, всеки би се чувствал добре и горд и т.н., но има да се извърви дълъг път. За моята специалност, особено. А и първо трябва да мога да съумявам да оставам хладнокръвна в трудни ситуации, а аз не мога. Само като видя кръв и ми се обръща стомаха, а пък къде ще ти режа тела, да таковам сърца и т.н. Макар, че изобщо ако се захвана, може и да не стигна до там.
"Щастливите хора сигурно не са тези, които имат всичко и най-хубавото, а тези, които извличат най-хубавото от това, което имат. Животът не е въпрос как да преживееш бурята, а как да танцуваш в дъжда!"
и аз съм се запътил на там, макар че не уча кой знае колко усилено биология и химия, може да се каже са ми интересни предмети и разбирам до една степен от тях, а вярно ли е това, че ако 2 години не си практикувал като лекар ти се отнема правото да практикуваш ?
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
ооо да очакваме ли "въпросите на д-р Awerw" ?![]()
"Не е важно другите да те мислят за идиот, важното е ти да се мислиш за идиот."
то вие ше тряя да ме питате мене![]()
sapphire5![]()
lqlq: ima li efekt ot rasteja na hormona ... ?miroslav: zdr az sam na 23 i teja edva 55 kila kakvo da zema za da stana i az 4ovek
always late but worth the wait!
zdraveite az su6to mislq da stana surde4no sudov hirurg no se kolebaq dali da kandidatstvam sled 7 klas ili napravo vishe obrazuvanie
a puk i imam celi 2 godini da mislq.
Аз също искам медицина и имам същия проблем: не знам каква специалност, а това е голям проблем. В такава паралелка съм, уча усилено биология и химия, и засега много ми допадат и двата предмета. То, от самото начало си ми допадат, точно и затова избрах тия предмети и медицината. Та, ще следя темата. Иначе иска ми се в чужбина, но ще си остана да си уча в България. За сега съм се спряла на медицинския университет във Варна.
Тая година се записах с първо желание за акушерка и чакам сега да видя дали ще ме вземат. А иначе от малка исках да бъда ветеринарен лекар ама като видя животно да се мъчи и да умира, изпадам в някъв ужас, почвам да рева и да се депресирам, докато при хората не е така. И понеже искам да уча нещо, с което после ще помагам на някой, реших че ще е това.
И аз се вписвам в темата...
И аз от пет години насам не съм си променила отношението за това какво искам да кандидатствам след като завърша училище. На 17 съм да поясня...
Интересно ми е да чета за човешкия организъм, различните болести и т.н. Биологията също ми е интересна, както и химията. Надявам се да не си променя скоро решението.
Знам, че ако искам да кандидатствам за медицина, ще трябва да уча постоянно, дори може и да имам социален живот 0%, но това поне за сега не ме е отказало..![]()
Мисля да кандидатствам в Лондон или пък Ирландия, а може и в България да кандидатствам.
И имам един въпрос към учащите...Когато са ви изпитите и т.н обръщате ли някакво внимание относно теории на еволюцията или например теория на Ламарк, Дарвин, теория за катастрофизъм и т.н?
Have The Courage To Live... Anyone Can Die... ;]
ами аз съм по-малка от вас -13год на апсолютносъщото мнение съм като darkness848 ^
Скоро ще ставам на 14, но вече знам, че искам да уча медицина. И да специализирам хирургия. Проблема е, че майка ми не е съгласна и не знам как да я убедя. Ако имате предложения, пишете.
За амбициозни:
взимате UKCAT и в Англия
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
http://www.darbicollege.com/index.ph...id=388&lang=bg
За това ли говориш? Та то не е изпит по английски, ами по-скоро е тест, който проверява способностите ти да разсъждаваш.
Само чрез него ли може българин да влезе в посочените университети да учи медицина? Трябва ли да има сертификат някакъв за английски или има и изпит по езика?
Ако знаеш повече по въпроса за следването на медицина в Англия (как влизат българи, колко струва и т.н) моля те пиши!
Като си много сериозна и учиш непрекъснато. Покажи и, че ставаш за тази професия. Но в предвид възрастта ти още е рано на 100% да определиш дали ще станеш лекар. Това е една от най-желаните специалности в целия свят може би, колкото обичана толкова и отричана. Огромния брой кандидатстуденти не намалява. Така че ако го искаш трябва да почнеш с подготовката още от началото на гимназиалния курс. Готви се за битка. А... както и за дебел портфейл или "огромен мозък"
UKCAT не е изпит по английски, но добрите университети го изискват;
иначе останалото не е много по-различно - изпит по английски, най-често iBTOEFL/IELTS, като там вече оценките са по-високи от стандартните за UK
дипломата ти трябва да е доста висока, разбира се
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞