- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Щастието купува ли се с пари?
Хм..замислих се..
Казват, че щастието не се купувало с пари, но пък да ви кажа, когато си купя нещо, което съм искал отдавна се чувствам мноого щастлив.
Какво мислите вие?![]()
ала бала
зависи какво те прави щастлив![]()
"истинските неща" не могат да се купят с пари
И аз това щях да кажа...Първоначално написано от psychopath
![]()
Хм..прав си :]Първоначално написано от psychopath
ала бала
точно..Първоначално написано от sword
пс. парите са средство, а не цел.
The Spark
.. но колко истински неща те правят щастлив? 'човек оценява истинските неща чак след като ги загуби'... а до тогава въобще не им обръща внимание.. за един сакат човек най-голямата болка е неговия недъг, а теб прави ли те щастлив това, че можеш да се усетиш тревата бос, че можеш да пипнеш морската вода, да я вкусиш, да я видиш или пък да чуеш как се разбива в скалите...Първоначално написано от psychopath
за нещастие да - парите те правят далеч по-щастлив, от колкото за незначително се смята. Защото глезотийките могат да радват елементарният човек, но какво от това като той се ЧУВСТВА щастлив, хормона на щастието се е отделил в тялото му вече, а пък ти се погубвай в 'несправедливостите на живота'.
Нужни са ми пари, за да изразявам свободно себе си.
Това ме съсипва.
и това го имаПървоначално написано от machoka
![]()
Щастието не е задължително пряко свързано с парите, но предпочитам да разполагам с пари.
Grumpy old madman
Да бе като си купа шоколад найш ли колко съм щастлива !?![]()
![]()
Доста работи мога да си взема с кинти. Супер много работи, които ще ме направят щастлива, но не и напълно щастлива.
Примерно...
в момента много искам едно нещо, но пък то не се купува с пари. Имам си всичко, но липсва въпросното нещо, което не се купува.![]()
Богатите също плачат!
Ама плачат богати.
Grumpy old madman
Юпии, може ли да си го сложа на скайпа?Първоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Съгласна съм с Таня, понеже съм на подобното дереже...
+1Първоначално написано от psychopath
хаха това е доброПървоначално написано от Canis_Dirus
![]()
Нещата, които си купувам с пари ме правят щастлива, да. Но за по-кратко от колкото останалите...
Saatana vittu perkele hate crew!
мен ме радват повече простите неща, пари могат да се изкарат, но истински приятели не могат да се купят![]()
Парите са едно от най хубавите неща на тоя свят. И моля не ми говорете за приятелства. Където има пари, там има и намесен интерес, а тези неща не се обичат много с приятелството което дори и да просъществува ще е за кратко време и то дължащо се пак на парите. Разбира се че парите ме правят щастлив, няма човек който да не е щастлив когато има пари, няма човек който да не алчен (поне малко) в зависимост с колко пари е разполагал през живота си. Все пак и с немотията се свиква, но винаги ще искаме повече и повече. В природата ни е.
намери ми един такъв и ще го питам.Първоначално написано от neocide
Но виж, ако тръгнеш по улицата със сигурност ще откриеш поне 20 самотни обезверени и тн хора без една стотинка в джоба.
Grumpy old madman
Парите носят щастие .. понякога носят и нещастие ... но когато един човекПървоначално написано от Canis_Dirus
свали с помоща на парите бремето на грижите свързани с тях, той е една идея по-лек ... => 1 идея по-щастлив. По-малко тревоги и проблеми = по-малко стрес = повече положителни емоции. Парите не купуват щастието. Те помагат в неговото изграждане. Парите не винаги са определящи за това дали ще си самотен или не. Това си е строго индивидуално ... и зависи доста от характера на човек, неговите качества и способности. Бедността не щастие. Не можеш да се радваш на празен хладилник и на скъсани кецове. Щастието се гради. Парите стимулират този процес.