.

Виж резултатите на анкетата: Притеснявате ли се за предстоящите изпити?

Гласували
109. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

22 20,18%
  • Все още владея ситуацията

43 39,45%
  • Да

44 40,37%
Отговор в тема
Страница 1 от 109 123451151101 ... ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 2719
    Голям фен Аватара на melinor

Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]

Неща, които ТРЯБВА да се носят за изпита по МАТ:
    -Линия
    -Пергел
    -Молив
    -Гума
    -СИН химикал
    -Транспортир

Важни дати и гнезда

ВАЖНО И ПОЛЕЗНО

[b]
    Нещата са копирани от форума на Българският сайт за математика. - http://www.math10.com/forumbg
    Повечето неща са на Ганка Симеонова -учител по математика и млади и умни математици от форума.

1) ъглополовящите на ъгли, чиито сбор е 180 градуса( съседни ъгли или прилежащи ъгли при основата на трапец или успоредник) се пресичат под ПРАВ ЪГЪЛ!
    2) ако ъгълът при върха С на тръгъгълник АВС е <C=y и ъглополовящите на ъглите при върховете А и В се пресичат в точка О, то:
    <AOB=90 + y/2
    така, ако знаем един от двата ъгъла, може да открием другия.
    3)Ако остър ъгъл в правоъгълен триъгълник е 75 или 15 градуса, то височината към хипотенузата е една четвърт от нея.
    4)Ако медианата е равна на половинката от страната ,към която е спусната, то триъгълникът е ПРАВОЪГЪЛЕН.
    5) ъгълът между височините на успоредник, излизащи от тъп ъгъл, е равен на острия ъгъл на успоредника
    6) ако ъглополовящите на два прилежащи ъгъла на успоредник се пресичат в точка от едната му страна, то тази страна е два пъти по- голяма, от другата.
    7) ако т. М е произволна точка от DC, на успоредника ABCD, то:
    Sabm=1/2Sabcd
    8 ) Ако т. М е среда на бедрото BC от произволния трапец ABCD, то:
    Sabm=1/2Sabcd
    9)Dвете симетрали от катетите на правоъгълен триъгълник се пресичат в средата на хипотенузата Wink
    10)В правоъгълен триъгълник, ако CG е височината към хипотенузата, СF медиана към хипотенуза <BCF=<ACG
    11)Zа ромб(квадрат) лицето е равно и на S=d2*d1 , където
    d1, d2 са диагоналите..
    12)В РОМБА по-малкият диагонал е равен на страната на РОМБА ако той лежи срещу ъгъл от 60 градуса !

Линк към цялата тема http://www.math10.com/forumbg/viewtopic.php?t=4692

Тема 1

Тема 2

Точки
    Преразказ-25
    Тест по български-75
    Тест по математика-100

Скали за оценяване
    По БЕЛ
    По математика

Супер фен Аватара на mim4ety_sara
    Въпрос имам :
    Искам да вляза в Ловешкото МГ ...мисля,че ще изкарам към 5 на изпита по Бел,а по математика към 3-4,тъй като ще ми е към 4 дипломата,дали ще вляза?!?!
    Look, if you had one chance,
    one opportunity to seize everything
    you've ever wanted, in one moment,
    would you capture it... or just let it slip?

Колко е бил бала миналата година и дали има голяма конкуренция?

Цитирай Първоначално написано от webprng
    Мерси.А някой да има задачките от тестовете в СМГ от тая година

Знам,че не е голямо нещо,но все пак го забелязах.. не трябва ли да е краяТ.Ето- Седми клас....Края ни се вижда и на нас [vol.3]
    Не,че нещо,но от толкова тестове забелязвам всичко.
    Старата тема ми липсва.

много лигава вечер за мен

Да, и аз мисля, че е краят.
    Някой кааз нещо за дипломата, а зда ви питам, тя влияе ли по някаквъв начин на влизането в определено уличище? Примерно аз искам в езикова, балът се образува от математика+български+2. математико от изпита+2.български от изпита. Щи влияят ли по някакъв начин оценките от дипломата?

Да, обаче нещо по-благозвучно ми е края

Вижда се, дам...Притеснението ми расте обратно пропорционално на увереноста ми. Бала ми покрива минималния за 9 ФЕГ, но се притеснявам, че може и да не вляза. Както и да е. През юни учителката ми по математика ще ме зарине с домашни и има вероятност да успея на изпита.

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    МНОГО ВАЖНО
    Такаммммм, ние с Мелинор замислихме нещо.Надявам се да нямате нищо против.Всъщност, не ви питам, а ви го поднасям като информация, с която сте длъжни да се съгласите .Всеки понеделник един от нас ще се ангажира да купи вестник "Стандарт", да препише/сканира 2 теста (1 БЕЛ, 1 математика), да ги качи в нета, да прати линк към тях на Мелинор като ЛС.Когато се постнат тестовете в първото мнение от темата (най-късно вторник), всички започваме да решаваме.До най-късно неделя вечерта във всяко едно мнение на потребител, който е решил теста трябва да се напишат отговорите.Оценките няма да се зачитат на тези, които са пуснали отговорите си след 20.00 часа, неделя вечер.Бъдете честни и не преписвайте, сами знаете, че не е за добро.Конултациите по въпроси от теста не се правят преди 20.00 часа, неделя вечер. Верните отговори ги пише в следващия брой.Този, който е на ред да купува, освен теста, преписва и верните отговори на предишния тест и Мелинор ги обявява.Всеки е длъжен сам да си изчисли оценките, да ги напише в поста си, да запише годишните по балообразуващите предмети,да си изчисли бала.Мелинор ще ги подрежда като статистика.Ето образец, за да ви се изясни:

линк на теста(БЕЛ) линк към теста (математика) (18.05-24.05) линк с отговоридобавя се след обявяването им от съответния съфорумник

Резултати: добавя се след постването им от съответния съфорумник
    GbSy (Габи) - математика:4.80,БЕЛ:5.25,Срочни-6,6,Бал:32.1
    AnIcHkAtA (Аня) - математика:4.30,БЕЛ:5.40,Срочни :6,6,Бал:31.1

линк на теста(БЕЛ) линк към теста (математика)(25.05-31.05) линк с отговори

Резултати:
    GbSy (Габи) - математика:5.00,БЕЛ:5.25,Срочни-6,6,Бал:32.5
    AnIcHkAtA (Аня) - математика:4.50,БЕЛ:5.50,Срочни :6,6,Бал:32.0

Мели, благодаря ти от името на всички.А ние ще трябва да правим всичко така, че да я улесним възможно най-много.Този понеделник аз купувам вестника.Успех!

П.П.:Нека всеки си пише 20 точки за преразказ, за да не строим въздушни кули.

Лека нощ
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Аз съм съгласна с предложението.
    Проблемът е,че нямам с какво да сканирам и май трябва да преписвам,което е мнооого работа. Пък и по математика няма как.Нямам възможност и да снимам с хубав фотоапарат.. така,чее.. не знам.Трябва да измисля някакъв начин,защото идеята е супер.

Аз освен да пробвам да снимам с моя апарат, не зная как ще се получи, но ми е единствената възможност, защото скенер нямам.
    виждаш ли изпод тежкия си грим на кукла
    поне- делниците чакащи зад стъклените отпечатъци
    с протегнати стъпала
    и шалове
    обсипани с ориенталски фалшиви монети.

Град
    София
    Аз също ще снимам.

TheNewReligion, момче или момиче си?Аз също искам ФЕГ :P
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Екстра идея.Само чакам да качите теста
    А как ще смятаме бала,защото аз ще кандидатствам предимно в ПУ или с технологичен профил и бала ще ми е 3xТЕСТ-МАТ+ТЕСТ-БЕЛ +Мат + Бел а не 2xТест-Бел + 2xТест-Мат + Мат+Бел
    ПС Може Темата да я наречем - Седми клас .... Власите накрай дунава се давят :P

Град
    София
    А как ще смятаме бала,защото аз ще кандидатствам предимно в ПУ или с технологичен профил и бала ще ми е 3xТЕСТ-МАТ+ТЕСТ-БЕЛ +Мат + Бел а не 2xТест-Бел + 2xТест-Мат + Мат+Бел[/img]
    За ПГЕА (Киров) балът се образува 3х математика (тест) + 1х БЕЛ (тест)+ БЕЛ (диплома) + математика (диплома).Обаче в Хенри Форд е като при езиковите-2х БЕЛ (тест)+2х математика (тест) + БЕЛ (диплома) + математика (диплома).Обаче все си мисля, че тия + Джон Атанасов са си смотана работа.Аз харесвам ТУЕС, но там е с вътрешен изпит по математика, за който не мога да ти дам информация.Поинтересувай се, мисля, че си заслужава повече от тия трите техникума.

Цитирай Първоначално написано от AnIcHkAtA
    А как ще смятаме бала,защото аз ще кандидатствам предимно в ПУ или с технологичен профил и бала ще ми е 3xТЕСТ-МАТ+ТЕСТ-БЕЛ +Мат + Бел а не 2xТест-Бел + 2xТест-Мат + Мат+Бел[/img]
    За ПГЕА (Киров) балът се образува 3х математика (тест) + 1х БЕЛ (тест)+ БЕЛ (диплома) + математика (диплома).Обаче в Хенри Форд е като при езиковите-2х БЕЛ (тест)+2х математика (тест) + БЕЛ (диплома) + математика (диплома).Обаче все си мисля, че тия + Джон Атанасов са си смотана работа.Аз харесвам ТУЕС, но там е с вътрешен изпит по математика, за който не мога да ти дам информация.Поинтересувай се, мисля, че си заслужава повече от тия трите техникума.
    хаха Мерси ама мисля че не ме разбра...Аз питах как ще се формира бала тука в форума като решаваме тестовете

Град
    София
    По същия начин, ама си прав, че тук има дупка .Добавям към горното мнение-пишете и къде ще кандидатствате, защото техникумите са с по-различно балообразуване.

Извинете,че ще поспамя,но..Ани,ти не си ли на училище?

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от YouCantStopMe
    Извинете,че ще поспамя,но..Ани,ти не си ли на училище?
    На доктор съм от 11 часа, дълга история :P

Аз мога да се опитам да ги сканирам от някъде

Когато дойде моя ред можете ли с кратичък пост да ми обясните : всеки ден ли има нови тестове във вестника ; Отговорите да ги качвам чак накрая или те са просто в следващия брой...
    и колко струва вестника,че последно време и 2 стотинки нямам в джоба...

А се надявам да си издействам скенер за да се вижда идеално...

ПФ.. аз май се сривам.
    Сериозно.
    Ще кажа някои неща извън темата,но няма къде да си излея душата.Извинете ме.
    Как може учителите да са такива?Защо мааалко не ни влезнат в положението-Господи,все пак имаме изпити!Всеки мисли за своя предмет и сякаш той е най-важният от всички.Например тази по английски-Приех,че с молене да не ни натоварва не става,за това започнах да се старая изключително много в час.Тя обаче не го забелязва-Аз съм единствената от гупата по англисйки,която си пише домашната,пише в час,учи и се старае толкова много.Как не го забеляза,мамка му?Миналата вечер съм седяла до един часа през нощта да и пиша упражнения,защото знам,че иначе ще стане лошо,а ТЯЯЯ.. НЕ,това за нея е нищо.Всеки час ми казва-следващия път ще ти пиша оценка.Днес пък щяла да ме изпитва на съвсем нов урок.НЕ съм ли и доказала,че мога.Защо все с мен се занимава,а не види другите какво правят в час-половината си драскат по тетрадката по Всичкология и слушат музика,а аз ще се трепя.
    И не е само Английският.Оттук нататък следват изходни нива и контролни.Колко много трябва да уча не ми се мисли.Не може да ни натоварват толкова,НЕ МОЖЕ!ГАДОВЕ!
    Освен това всеки учител си има любимец-Ще ви дам пример от първия срок(макар,че има доооста за разказване) Г-жата ни по химия каза пред всички за едно момиче-Дори и да не знае,аз ще и пиша отличен.Даа.. много е справедливо,даааа!Писна ми!Писна ми!Писна ми!
    Друго-Как един не се замисли,че ще имаме изпити,бе?!Защо провалят часовете по най-важните си предмети-Български и Математика.Цари някакъв огромен хаус и ни двойки,ни забележки,ни директори,може да ги озаптят.И пак съм единствената,която слуша и внимава.БЛАГОДАРЯ на господина,че го оценява.Поне той разбира.
    Бяга се от часове.Някои не идват на училище и с дни,но после всичко се оправя с една бележка.Е,това не е моя работа.. не трябва да се бъркам.
    Ядосвам се,че се бъхтя,а повечето минават на тънко.Винаги АЗ съм прецаканата.Уча,уча.. давам всичко от себе си-и после някакви дето не са и отворили учебника си изкарват,естествено,по-хубави оценки.
    Не можете да си представите как искам тъпата учебна година да свърши.Да се махна от този клас.Не очаквах,че може да са такива.Не мога да повярвам.Ние дори не можем да се наречем клас-никога не сме били задружни и няма да бъдем.Всеки мисли как да набеди другия,за да излезе по-умен от него.
    ТЦ... а като си помисля за изпита по Математика и ми става лошо..
    Искам всичко да приключи най-накрая.

Извинявам се за дъъългия си пост,но..
    имах нужда.
    пф

ПФ.. аз май се сривам.
    Сериозно.
    Ще кажа някои неща извън темата,но няма къде да си излея душата.Извинете ме.
    Как може учителите да са такива?Защо мааалко не ни влезнат в положението-Господи,все пак имаме изпити!Всеки мисли за своя предмет и сякаш той е най-важният от всички.Например тази по английски-Приех,че с молене да не ни натоварва не става,за това започнах да се старая изключително много в час.Тя обаче не го забелязва-Аз съм единствената от гупата по англисйки,която си пише домашната,пише в час,учи и се старае толкова много.Как не го забеляза,мамка му?Миналата вечер съм седяла до един часа през нощта да и пиша упражнения,защото знам,че иначе ще стане лошо,а ТЯЯЯ.. НЕ,това за нея е нищо.Всеки час ми казва-следващия път ще ти пиша оценка.Днес пък щяла да ме изпитва на съвсем нов урок.НЕ съм ли и доказала,че мога.Защо все с мен се занимава,а не види другите какво правят в час-половината си драскат по тетрадката по Всичкология и слушат музика,а аз ще се трепя.
    И не е само Английският.Оттук нататък следват изходни нива и контролни.Колко много трябва да уча не ми се мисли.Не може да ни натоварват толкова,НЕ МОЖЕ!ГАДОВЕ!
    Освен това всеки учител си има любимец-Ще ви дам пример от първия срок(макар,че има доооста за разказване) Г-жата ни по химия каза пред всички за едно момиче-Дори и да не знае,аз ще и пиша отличен.Даа.. много е справедливо,даааа!Писна ми!Писна ми!Писна ми!
    Друго-Как един не се замисли,че ще имаме изпити,бе?!Защо провалят часовете по най-важните си предмети-Български и Математика.Цари някакъв огромен хаус и ни двойки,ни забележки,ни директори,може да ги озаптят.И пак съм единствената,която слуша и внимава.БЛАГОДАРЯ на господина,че го оценява.Поне той разбира.
    Бяга се от часове.Някои не идват на училище и с дни,но после всичко се оправя с една бележка.Е,това не е моя работа.. не трябва да се бъркам.
    Ядосвам се,че се бъхтя,а повечето минават на тънко.Винаги АЗ съм прецаканата.Уча,уча.. давам всичко от себе си-и после някакви дето не са и отворили учебника си изкарват,естествено,по-хубави оценки.
    Не можете да си представите как искам тъпата учебна година да свърши.Да се махна от този клас.Не очаквах,че може да са такива.Не мога да повярвам.Ние дори не можем да се наречем клас-никога не сме били задружни и няма да бъдем.Всеки мисли как да набеди другия,за да излезе по-умен от него.

имах нужда.
    пф
    +1

имах нужда.
    пф
    Подобно - само че мен ми иде да си го изкарам на някой хора от класа - които след като влязоха с ВРЪЗКИ и то в ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ - АК... На 3то място - сега тва пишлеме се е надуло - той е пълно мамино детенце - Рижав с очила - отворен - само обижда тези които уж му се водят "приятели" тлъст гаден тъп и безотговорен компютърен маняк който май няма да успее да изкара Средна оценка 5 за да го пуснат в АК.... (дано дано дано !! )
    Понеже живеем близо и наште не могат да карат 3 деца (аз, сестра ми е брат ми ) на 2 различни у-ща и 1 детска градина...
    Баща му на тоя отворко ни кара всяка сутрин - като се движи с невероятна скорост и стигаме за средно 40 - 45 мин (При условие че с градски транспорт се стига за около 30 мин....)
    И трябва да търпя противния му глас и тъпите му шеги които ме унижават и само чакам да свърши годината - да сме в различни у-ща - да го видя някъде...... щот сега ако го - ще стане скандал понеже майка му трябва да пази 'синчето' си 'Стани' ... Тя там някфа на не знам си каква корпорация ... Той през 1 месец е я в Лондон , я не знам си къде си - дават му по 50 кинта на седмица и е през ден на кино или с нова игра в чантата....
    В часовете не прави нищо освен да си говори с някого да пуска тъпи шеги и да се прави на интересен пред госпожата, заради което госпожите нищо не му казват - макар че ако аз съм без домашно - Скандал се вдига.... - Ако някоя госпожа "закача синчето" идва "Мама" да си поговори с госпожата - след което нашия нещастник не му казват нищо...
    Само госпожата по Химия не се е пречупила и той има 3йка и 2йка....

Той - големия англичанин дето не може да пише - може да върже 2 думи на кръст обаче ги казва с "акцент" - само затова има 6тици....
    Абе въобще чакам някой път да се отчуждим и да го подхвана тоя пикльо... Да му покажа в кой свят живее ; "аз след 12 ти клас ще отида в Харвард" - Абе да ходи, на майна си да ходи - ама като е тъп, грозен и мързелив все ще се намери някой да му затвори плювалника...
    Щот накрая ще ми писне и ще му направя лицето загадка за медицината, а зъбите - китайската азбука.....

Сега по тема - учители:
    Общо взето аз съм без проблеми само по Математика.. и то не защото съм "любимец" на госпожата, а защото съм оформен от доста време и успявам да си изкарвам 6тиците...
    По БЕЛ - госпожата ни е добра и аз със мойте знание за около 5 и нещо - най-често имам 6...
    По История съм зле, ама тая година пиша проекти, правя домашни - и вече съм с най-много оценки от класа...
    По География - госпожата ни пак е пич - и гледа да внимаваш в часа, да си попълваш учебната тетрадка и ти пише 6тица...
    По Химия - Участвам в часа и засега имам 5,6,6
    По Физика - Госпожата ни е класна и ако някой много се изложи му дава да се подготви за другия час да го изпита..
    По Биология - Имам госпожа блондинка.... но пак е най-големия цербер в даскалото и там уча за оценките... скъсвам си гъза понякога...
    По Музика - Без коментар...
    По Изобразително - от началото на 2рия срок никой не е влизал в часа... Последен ни е и госпожата винаги ни пуска....
    По Физкултура - имаме олимпийски нормативи : 600м - 1м и 45 сек за 6тица..; Хвърляне на 3кг топка - над 9 метра 6тицата... ; 50м - под 7 сек 6тицата ; скок от място - над 218 см за 6тица... мойте оценки са : 2,5,6,4

По Английски - Интересно.... Госпожата ни е на принципа - който говори - Забележка, 3йка и отсъствие в 1 час.... - 3йка (за да не можеш да караш поправителен - иначе тя много добре знае че си за повече от 4,5....) - Ако нямаш я домашно, я учебна тетрадка - 3йка
    Общо взето това - извинявам се за дългия пост и някой неща които нямат нищо общо с ученето - просто им се дразня...

+1 При мене е същото .... за класа ми нямам думи Разделени сме на някви групички и всеки гледа да натопи другия Пълно е и с кифли, които идват само за да си покажат новите маркови дрешки и да покажат КолКуу мнОгуУуу сЪ ууБичааттТ На всичкото отгоре сега следват контролни по всичко Не можаха да ни оформят тука един месец, а си дремехме, и сега - айдее всвечко накуп Добре че остана още малко, защото иначе не бих могла да издържа
    Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
    сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
    сякаш искам да плача като малко дете,
    но сълзи не потичат от очите въобще.

Peace & Love ;]]

Е, дай, темата е убийствена. Не свършвате, мамини златни ---> тепърва почнвате...
    И да даскалите са такива. Нас ни изпитваха на 7. и 8. май (12. клас съм), това нормално ли е? Гониха ни дори и на 9-ти, дето беше събота... Даскалите са комплексирани тъпанари, преживейте го. Колкото по-рано, толкова по-добре за вас. Успех на изпитите.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си