- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Имам някаква супер странна задача и се чудя как да я извъртяПървоначално написано от edi_koq_si
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
На 1 стр. написах с голеееееми сини буквиПървоначално написано от sm_95
![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Сплав съдържа а килограма злато с проба р и b килограма злато с проба q.Намерете пробата на златото в сплавта.
Трябва да изразя отговора чрез a,b,p и q.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Неща, които ТРЯБВА да се носят за изпита по МАТ:
-Линия
-Пергел
-Молив
-Гума
-СИН химикал
-Транспортир
Горното за edi_koq_si
Само да кажа, че пробата се изразява с една хилядна, а не една стотна в таблицата за текстови задачи от смеси и сплави.
Имам и аз един въпрос: Когато /в смес и сплави/ е казано за вода...Напримерсе търсят литри вода и в колонка % се пише 0, а в чисто в-во?!
Боса по асфалта минавам,
Пак нула, защото нали процентите се умножават с количеството. (Поне тка мисля, де. )
Първоначално написано от elito6754
Не мисля, че е 0...Няма как да се намери Х. май 1х се пишеше
Боса по асфалта минавам,
Закопа ме. Все пак си мисля, че се пише нула.
![]()
Чистото вещество е третата колонка, нали?Малко по-странни се получават моите таблици, затова питам.Ако е така, и аз си мисля, че се пише 0.
Концентрацията на водата е 0 и чистото в-во и то е 0.![]()
Male
Да, третата е.
На мен все още няккаво 1 ми се върти в главата![]()
да попитам за задачите от работа.... Някой да ми ги изясни малко, щото тука решавам някакви задачи с мечо пух.. И нищо не разбирам...
Ако може и за табличката да каже кое къде се пишешеА t p се пишеш ама кое за какво беше
![]()
Боса по асфалта минавам,
В третата колонка е, да. Щом във втория ред е 0, то първия е равен на третия и следва равенството.![]()
В третата колонка е, да. Щом във втория ред е 0, то първия е равен на третия и следва равенството.![]()
А - работа
t - време
p - производителност
Например ако имаме, че майстор свършва дадена работа за три часа, а друг за пет, пишем в реда на първия майстор по p - една трета, а на втория - една пета. Времето, ако не го знаем пишем x, и A излиза една трета X и една пета X. И ако търсим цялата работа, двете A са рабни на едно цяло - 1.![]()
Първоначално написано от elito6754
Мерсииииииииииии
![]()
![]()
![]()
![]()
Отивам да решавам за мечо Пух
Боса по асфалта минавам,
ето едно решение от мен. /малко объркано съм го направила ама.../
http://prikachi.com/users/tonk/49l.jpg
Kakvi sa teq slojni tablici ???
omg vie ne ste u red! az teq zada4i gi re6avam s 1uravnenie i polu4ih 480g
SAMO SMG!
ми да толкова е отговора ама това с таблицата е най-лесния начинПървоначално написано от edi_koq_si
![]()
abe tablici.. kvo si gubi6 vremetoedno uravnenie i ti dava re6enieto za 2 min
![]()
На мен с таблица ми е по-лесно и вече я чертая за много кратко време - така съм свикнала.
и при мен е така с уравнение ми е по трудноПървоначално написано от elito6754
![]()
Някоя задачка с капитал? Да се пробвам,че май съм ги забравила![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
faststep, 38 градуса е , ама как го получи?![]()
бтв, ти си машина, човече!![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]