.

Виж резултатите на анкетата: Притеснявате ли се за предстоящите изпити?

Гласували
109. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

22 20,18%
  • Все още владея ситуацията

43 39,45%
  • Да

44 40,37%
Отговор в тема
Страница 103 от 109 ПървиПърви ... 3539399100101102103104105106107 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 551 до 2 575 от общо 2719

Цитирай Първоначално написано от Enitto
    faststep, 38 градуса е , ама как го получи?
    бтв, ти си машина, човече!
    Доказваш, че АМС е еднакъв на ДСВ, и после е лесно. Аз сега ще решавам задачи за преливания и тегления, гадост.
    Male

Голям фен Аватара на joannalof
    грешка
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

faststep, елементарно е , благодаря!
    joannalof, получавам 2.
    Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
    сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
    сякаш искам да плача като малко дете,
    но сълзи не потичат от очите въобще.

Peace & Love ;]]

За а получавам 2. Някой може ли да ми припомни кои изрази бяха дробни, защото гледам, че и тях дават на тестове.
    Male

Май като има променлива в знаменател, изразът е дробен.
    Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
    сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
    сякаш искам да плача като малко дете,
    но сълзи не потичат от очите въобще.

Peace & Love ;]]

Голям фен Аватара на melinor
    Цитирай Първоначално написано от faststep
    За а получавам 2. Някой може ли да ми припомни кои изрази бяха дробни, защото гледам, че и тях дават на тестове.

http://www.math10.com/bg/algebra/fractions.html
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

Охх, ** ***
    Вий хубаво получавате 2, ама как :cry
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Град
    .. EE tЪМ, некЪде на сел0о .. ;D ;D
    реших теста от СМГ-то имам 3,50 ако пуснете още едно тестче ще съм ви МНОГО благодарен

Цитирай Първоначално написано от joannalof
    Охх, ** ***
    Вий хубаво получавате 2, ама как :cry
    Първо решаваме неравенството без параметъра, защото там "директно" може да получим решение. 2x>1; x>1/2. За да са равносилни двете неравенства, трябва и в параметричното да получим х>1/2. Като опростим, се получава x>(5a-8 )/4. За да са еквивалентни неравенствата, трябва (5a-8 )/4 да е равно на 1/2. Преобразуваме и се получава а=2.
    Male

Голям фен Аватара на elito6754
    Град
    София
    Много ми мразя задачите с истина или лъжа. Просто.....

Първо решаваме неравенството без параметъра, защото там "директно" може да получим решение. 2x>1; x>1/2. За да са равносилни двете неравенства, трябва и в параметричното да получим х>1/2. Като опростим, се получава x>(5a-8 )/4. За да са еквивалентни неравенствата, трябва (5a-8 )/4 да е равно на 1/2. Преобразуваме и се получава а=2.
    Така и не разбирам къде бъркам при параметричното:
    х-3а<5x-5a+5
    x-5x< 3a-5a+5
    -4x< -2a+5
    x< -2a+5/-4

Цитирай Първоначално написано от elito6754
    Ако имаш под ръка, дай да пробвам някоя, хем за мое упражнение

Град
    София
    Заповядай!

Една шивачка ушива 35 кърпи за 1 час. Няколко шивачки могат да ушият една партида за 10 часа. Ако броят на шивачките се увеличи с 2, те ще ушият партидата за 8 часа. От колко кърпи се състои една партида ??

Тази не е точно истина и лъжа, но е вид логическа.....

Цитирай Първоначално написано от elito6754
    Тези задачи се решават с допускане на противното(на математически) или с налучкване(на български).

Направих тема в мат10 за допълнителните построения. Вижте мнението на Tinna:
    Цитирай Първоначално написано от Tinna
    І. При наличие на симетрала на отсечка-свържи означени точки от нея с краищата на отсечката и използвай свойството им (равнобедрени триъг.).

ІІ. При наличие на ъглополовяща-обикновено се построяват перпендикуляри от точка от нея към раменете на ъгъла и отново- свойството на точките от ъгп.

ІІІ. В правоъгълен триъгълник- медианата към хипотенузата (много често в изпитите за 7-ми клас през последните години). Спускане на подходящ перпендикуляр при наличие на 30° и използване на св. на катет срещу ъгъл 30°.

ІV. Удвояване на медианата- води до успоредник.

V. Често се използва симетричността на фигурата- равностранен триъг., квадрат, правоъгълник и др.

VІ. Метод на изправянето - при изразяване на периметри.
    За петото и шестото за първи път чувам, какво означават?

ПП. Джоан, трябва да разделиш цялата дясна страна на -4, забележи скобите в моето решение. И като умножаваш/делиш на отрицателно число, обръщаш посоката.
    Male

Град
    София
    Може би ако имаш един триъгълник и направиш същия, нали това е симетрия?

Цитирай Първоначално написано от Mastta
    реших теста от СМГ-то имам 3,50 ако пуснете още едно тестче ще съм ви МНОГО благодарен

i tova te zadovolqva ???

[ПП. Джоан, трябва да разделиш цялата дясна страна на -4, забележи скобите в моето решение. И като умножаваш/делиш на отрицателно число, обръщаш посоката.
    Да, това за знака го знам, ама друг е въпроса,че ти получаваш в скобите (5a-8 )/4, а моето е -2a+5/-4

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от joannalof
    [ПП. Джоан, трябва да разделиш цялата дясна страна на -4, забележи скобите в моето решение. И като умножаваш/делиш на отрицателно число, обръщаш посоката.
    Да, това за знака го знам, ама друг е въпроса,че ти получаваш в скобите (5a-8 )/4, а моето е -2a+5/-4
    ами ти не го ли смяташ
    х - , а не х-3<5x-5a+5:
    -4х <-5а + 8
    4х > 5а - 8
    х > (5а - 8 ) / 4
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Повече от фен Аватара на mar7inaaa
    Разполагате с везна с две блюда и с три теглилки, съответно от 1 kg, 3 kg и 10 kg. Колко предмета с различни тегла може да се претеглят с помощта на везната, ако в едно претегляне участва само един предмет?

God deam it, спрете да се претоварвате два дни преди изпита, накрая, на 25ти, всичко ще ви е каша в главите..Преговаряйте по малко, основни неща, не да решавате тестове като машини.
    Ако през годината не сте учили системно, сега няма да наваксате.

Успех на всички и спокойно.
    Тhe Hell is coming!

Оо, извинявам се
    Аз съм ви объркала,защото съм написала грешно уравнението и затова не можем да се разберем

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    Цитирай Първоначално написано от mar7inaaa
    Разполагате с везна с две блюда и с три теглилки, съответно от 1 kg, 3 kg и 10 kg. Колко предмета с различни тегла може да се претеглят с помощта на везната, ако в едно претегляне участва само един предмет?
    леле, на тези все нещо пропускам..
    да видим
    нека предметът да е Х:
    може да се измери предмети с тегло: 1кг, 3 кг, 4 кг, 10 кг, 11кг, 13кг, 14 кг
    после ако от страната на предмета се слагат теглилки може да стане така: 1кг + Х; 13 кг
    3кг + Х; 11 кг
    4кг + Х; 10 кг

май ги намерих 10 предмета, ама сиг има и още. Не знам, но на тези задачи съм отсъствала, а и учителката ни реши, че всички ги знаем, просто защото имаше 2-3 човека, които са ходели на курсове в СМГ и са ги знаели
    горе-долу по този начин ли се решават тези задачи?
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

Хора спрете се !!!!
    Ще прегреете и няма да направите нищо !!Решете още един тест и спрете и ще учите чак на 15 септември
    Сега имам един казус:
    СМГ , НТБГ или НЕГ ????

az sam ot smg i mislq pak tam ama ti kakto iska6 :P

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си