- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Първоначално написано от faststep
да..
Аз имам една книжка на "Жескоката математика" и там има една формула за това... Получавам 35, толкова ли е?Първоначално написано от The_Demon_Girl
![]()
ПП. Днес няма да уча.![]()
ПП2.Сега гледам новините от вчера и чакам да чуя Вълчев. Ама все пак мисля, че 42ри въпрос за "Българският език" е сгрешен.![]()
ПП3.На теста от СМГ изкарах 85 точки, щяха да са 89, ама кой да ти седне да проверява.![]()
Male
айде една задачка и от мен/не е много трудна/
Триъгълник АВС - равнобедрен. Симетралата на бедрото ВС пресича бедрото АС в точка М така че ъгъл АВМ = 21градуса. Колко градуса е ъгъл АСВ.
а) 45
б)40
в)46
г)67
В) е, нали?Първоначално написано от sm_95
даПървоначално написано от marti1295
![]()
Ще има ли от типа за картите с мащаби, примерно:
Разстоянието между два града, измерено по карта с мащаб 1:50000, е 25 мм. Колко е
действителното разстояние между тези два града?
А) 2 км Б) 1,25 км В) 20 км Г) 12,5 км
![]()
Това повече клони към географията.Първоначално написано от cvetinka95
Залагам на Б).
![]()
Male
Аз залагам на А), макар че не съм я решавала.![]()
i'd like to change the world.
Б) е.![]()
ох, ако можете да ми напишете решенията на тея 2 задачи :д щото съм им забравила решенията и не мога да ги докарам до края
*Строителна фирма може да построи една жилищна сграда за 25 седмици, а друга фирма може да свърши същата работа за 20 седмици. За колко седмици двете фирми заедно могат да построят 45% от жилищната сграда?
ии другата..
*Кое е най-голямото просто число, на което се дели числото А= 2^2007 + 2^2008 + 2^2009
^ - степен
1) x/25 + x/20 = 45/100Първоначално написано от Slashy
Намираш колко е хикс и това ти е отговора..
2) 2^2007(1+2+4)= 2^2007 x 7 => 7 е търсеното число...
x - умножение..
http://store.picbg.net/pubpic/E5/B3/...87fb59e5b3.jpg
http://store.picbg.net/pubpic/6F/D4/...cc44ad6fd4.jpg
^заповядай![]()
бтв.. аз таблици не правя.. затова на първата има само уравнение
някой да знае на теста от 2007 какви са точките.
аз не мога да ги намеря..пък съм го решавала и искам да видя с точност колко ще изкарам![]()
еее, мерси многоПървоначално написано от YouCantStopMe
![]()
едит: и на john95 благодаря ;д
намерих,намерихПървоначално написано от YouCantStopMe
искам да кажа отговорите.. кой въпрос по колко точки е
извинете за глупавия пост но можете ли да дадете линк с миналогодишният тест по математика?Просто и аз вече не знам дали съм го решавала или не
мерси предварително
![]()
Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел.
Да това е вярното .. а може ли да кажеш формулатаПървоначално написано от faststep
![]()
Long Live Rock N' Roll .. !
Доживях да видя, че ти не знаеш нещо по математика.Първоначално написано от The_Demon_Girl
![]()
аз знам следната формула за намиране на диагоналите на многоъгълник: n(n-3)/2Първоначално написано от filito
n е броят на върховете - 10(10-3)/2 = 70/2 = 35![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
http://www.regalia6.com/p-kurs/kurs7...swers_math.pdf тоя тест прекалено лесен ли е ?
вижда ми се лесен, но е добър за припомняне на начините за решаване на различните задачиПървоначално написано от bebitoy
![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Аз преди малко реших няколко задачи като за последно.
Сега отново ще си прочета онова полезното..дето го е сложила мелинор със зелените букви.. на първата страница.
След малко ще излезна да се поразтоваря и това е.
бтв..
на тоя от 2007 имам 5.107
а от 2008 - м/у 4,50 и 5
устройва ме..
супер даже!![]()
Така ... аз преди малко се върнах от последния си урок за 2008-2009г. Сбогувахме се, пожелахме си успех и между другото решихме няколко задачкиЩе се радвам утре поне 60т. да изкарам, което е супер
![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95