- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Хора , не се оплаквайте от учителите си . Аз миналата година през какъв ад минах ... Тест , 50 въпроса , 49 верни и само един , който беше да сложим запетайките , аз слагам 6 , те са 7 ... И имах 5А другия клас имаше над 6-7 6-ци . Момичета , които с нищо не са по-добри от мен , и всяка олимпиада и изпитите го доказаха , но те имаха по-високи оценки . Миналата година по този български , толкова съм се мъчила . Учех и учех , и пак учех , за да и покажа , че знам , но все имах някъде и 5 . Накрая на годината обаче , тя нямаше избор трябваше да ми пише 6 за годината, оценките ми бяха такива, ако не друго . Първа от цялото училище си взех бележника , защото бях с най-висок успех , но няма да забравя как тя ме мъчи цяла година
![]()
И сега се сетих нещо , като решавах матурите за 12 клас по математика пак имаше подобна задача и не се сетих как се решава , това така и не го разбрах .
Та тая задача от изпита по математика от миналата година : На конкурс по математика е даден тест от 30 задачи, като за правилен отговор на всяка задача се присъждат 4 точки, за грешен отговор се отнема 1 точка, а за задача без посочен отговор се присъждат 0 точки. При какъв най-малък брой участници в конкурса поне двама от тях ще бъдат оценени с равен брой точки?
Е някой , ако ми обясни как се решава точно , ще го разцелувам![]()
Да, ако някой може да обясни как се решава, че я гледах в миналия тест, ане можах да я реша.
john95, може ли да обясниш тази задача, която беше писал нещо за нея, ама не онова дългото, че от него нищо не схващам, ами това, което беше написал втория пост- че се събират най-малкото и най-голямото, защото нещо не разбрах каква е връзката с решението на задачата...![]()
Това госпожата ни го обясняваше един път, но аз така и не го схванах.Първоначално написано от vesito13
Но все пак, ето ти решението, предложено от авторите на теста(бтв на него изкарах 85 точки
).
http://i286.photobucket.com/albums/l...9/2743e5a9.jpg
30 задачи
Правилен отговор - 4 т
Грешен - 1т
Без отг-0т
Макс-120
Минимум - -30
Гледаме колко резлични резултати имаме
I сл
29 верни -116 точки
1 въпрос - -1т или 0т /115,116- може/
=> 117,118,119 не могат да се получат
II сл
28 верни - 112 точки
2 въпроса- -2т или -1т , или 0т /110,111,112 може/
=> 113,114 не могат да се получат
III сл
27 верни - 108
3 въпроса- -3т или -2т или -1т или 0т /105,106,107,108 може/
=> 109т не може
IIII сл
26 верни - 104т
4 въпроса - -4 или -3т или -2т или -1т или 0т /100,101,102,103,104 може/
V сл
25 верни - 100т
5 въпроса - -5 или -4 или -3т или -2т или -1т или 0т
=> всички от 0 до 100 може
=>от 0 до 120 6 резултата не може да се получат
=> от 0 до 120 имаме 115 резултата без повтаряне
от -1 до -30 имаме 30 резултата
=> 115+30=145
=> 146 - повтаря се реузлтат
не е само john95 тука![]()
![]()
И ВСЕ ПАК НЯКОЙ ЩЕ МИ КАЖЕ ЛИ ДАЛИ ОЦЕНКИТЕ ПО ДРУГИ ПРЕДМЕТИ КАТО ГЕОГРАФИЯ И ХИМИЯ НАПРИМЕР ИМАТ ЗНАЧЕНИЕ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ?
My heart is broke but I have some glue
за другите задачи от рода има "12 бонбона в купа бля бля бля"
решението е следното
Например имаме 13 бонбона в купа и две деца.Всяко дете може да взима 1,2 или 3 бонбона.Колко бонбона трябва да вземе първото дете за да вземе последния бонбон.
Решение:
1+3=4
13/4=3 и остатък 1
=> първото дете взима един бонбон и после само допълва до 4![]()
тцттц никви благодарности![]()
Зависи от училището, което искаш.Първоначално написано от metaxa
![]()
webprng, БЛАГОДАРЯ![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Ще спа спокойноПървоначално написано от AnIcHkAtA
![]()
Спококойно, аз ти благодаря много. Този тип задачи ми се струваха невъзможни да ги разбера, а то имало супер лесен начин.
Ще използвам пак тук да питам за още някои задачи, надявам се, че нямате нещо против.
1:В един сандък са размесени ябълки от 3 сорта. Най-малко колко ябълки трябва да се извадят, че със сигурност между тях да има поне четири ябълки от един сорт?
Отговорът е 10, обаче не разбирам как се намира, при положение, че дори не знаем колко ябълки има в сандъка.
2.От 160 ml соле нразтвор с концентрация 15,5 % изпарили 60 ml вода. Намере процентната концентрация на получения р-р.
Отг:24,8%
3. Две деца играят на следната огра: От тесте с 32 карти един след друг за един ход те теглят 1,2 или 3 карти. Печели този, който изтегли последната карта. Колко карти трябва да изтегли първия играч при първия си ход, за да си исигури възможност за победата?
Отг: при правилна игра 2 игра печели винага.
Тук я реших, както вие казахте:
1+2+3
1+3=4
32:4=8
И не се получава остатък.... В такъв случай, когато няма остатък ли се смята, че вторият печели винаги?
Ако има някой навит да ги обясни, ще съм много благодарна. На урок съм чак другата седмица, а искам да им знам решенията, че тези дни да реша някои тестове...
1. задачаПървоначално написано от damdam
вадиш по 3 ябълки от всеки сорт и като извадиш десетата си сигурен че тя е четвърта от някой сорт
3 задача си е така
2 задача е с таблици по късно ако седне ще я напиша![]()
3.За да се изтегли Х(първият или вторият)последната карта, трябва за него да останат най-много 3 карти, ако са 4, колкото и да изтегли, другият ще бие.Така, който остави на противника си 4 карти,при правилна игра не може да загуби. За да остави Х на опонента си 4 карти, трябва да има 8 и колкото и да вземе противника, да допълни до заветната четворка. И така числата, до които трябва да се допълва, се повтарят през 4.=>Х трябва да допълни до 28. Това винаги е възможно, ако Х е втори.Първоначално написано от damdam
Да, Полски тръмбеж е в България![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Външният ъгъл при върха A на ▲АВС е 105°.Симетралата на страната ВС пресича страната АС в точка М и ъгъл АВМ=ъгъл АСВ.Намерете големината на ъгълАВС
В успоредника АВСD АВ=15см, а ВС=5см.Ъглополовящата на ъгъл А пресича СD в точка N, a ъглополовящата на ъгъл D пресича АВ в точка М.Намерете периметъра на четириъгълника MBCN
Задачите от класното ми.Две от тях по-точно
My heart is broke but I have some glue
на първата ъгъл В се получава 70 градуса.Първоначално написано от metaxa
на втората отговорът е Р=30 см.
(=
на ум ги пресметнах, де, не съм 100% сигурна.
а иначе задачите с картите и бонбоните...уф, измъчила съм се на такива, колкото искаш :Р
1=Първо си правиш чертеж... Ъгъл АВМ=ъгъл АСВ=х. Ъгъл А=180-105=75 градуса. Симетралата на Вс я дели на две равни отсечки-ВО и Ос и образува два прави ъгъла- ъгъл ВОМ и ъгъл СОМ. Разглеждаш триъгълник МОВ и триъгълник СОМ-Мо-обща, ВО=СО, ъгъл ВОМ=ъгъл СОМ. От това следав, че са еднакви, а от еднаквостта- че ъгъл ОВМ=ъгъл ОСМ=х(в началото означих ъгъл С с х)= ОВМ=ъгъл ОСМ, то ъгъл АСВ=ъгъл АВМ откъдето следва, че и ъгъл МВО=ъгъл МВА=х, откъдето следва, че ВМ-ъглополовяща. Става, че за триъгълник АВС ъгъл В=2х, ъгъл С=х, ъгъл А=75 градуса. А+В+С=180. 2х+х+75=180 3х.105, х=105:3=35 гръдуса. Ъгъл АВС=х=35 градуса.Първоначално написано от metaxa
2. е пиша на латиница, че да не сменям постоянно езика за ъглите ,съжалявам. Ugyl BAN=ugyl BAD=x. Ugyl MDA=MDN=y= Ab usporedna na Dc prese4ana s DM i ottova sledva 4e AMD=MDN=y(kato krystni ugli). Izliza 4e ugul AMD=ugul MDA=y otkude sledva 4e triugulnik DAM ravnobedred otkudeto sledva 4e AM=DA=5 sm. MB=Ab-Am=15-5=10 sm. AB usporedna na DC presi4a se s An i sledva 4e ugul MAN=ugul AND(krustni)=x. Ottova sledva 4e triugulnik AND ravnobedren otkudeto sledva 4e DA=Dn=5 sm.NC=DC-DN=15-5=10 sm. DC usporedno na AB prese4ana s DM otkudeto sledva 4e udul MDA=ugul AMN=y (krustni) ottova sledva 4e triugulnik MDN ravnobedren otkdueto sledva 4e DN=Nm=5 sm. Obikolkata(P) na mBCN=MB+BC+CN+NM=10+5+10+5=20 sm.
А з получих друго...Първоначално написано от anito12
Първата не е така.ъгъл АВМ=35 градуса, а АВС=2.35=70
На втората е 30, грешката e елементарна.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
да (=
бтв, ходили ли сте на пробни изпити по математика някъде и колко пъти? защото аз досега съм била два пъти на математика и се чудя дали е достатъчно, тъй като вторият пробен беше доста отдавна, януари май че.
4-5 пъти.Оценките-от 3.84 до 5.35Първоначално написано от anito12
![]()
Аз съм ходила само на 1 за сега.В края на месеца ще отида пак.Сетих се кога![]()
п.с пикс.. с една приятелка.. аз съм тази от дясно. http://gal.impulse.bg/galleries/soci...830_00_600.jpg
http://gal.impulse.bg/galleries/soci...526_00_600.jpg
ето и скайп ,хора,плс изтеглете ме да напрайм 1 общ чат 7мокласници![]()
ΑΝ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΟΣ
ΘΑ ΗΣΥΟΝ ΘΥΑΣΥΡΟΣ
ΚΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΜΟΥ Ο ΘΕΟΣ
ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΜΑΙ ΤΡΕΛΟΣ
Тhisavros.. <3
еха, Аничке, имаш голям напредък, щом от 3 и нещо си на 5 и нещо, евалата (:
на първия имах 5,04, а на втория - 5,36.
мисля в края на месеца да отида на още един и се моля за оценка над 5,50. а най-големият ми резил беше на първия кръг на националното състезание по математика пред февруари - 69 точки :/
^ Аз имах 50 точки на това![]()
задачите бяха отвратителни -.-
и имам ужасното чувство, че подобни ще се паднат и другия месец :/