- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Ъъъ..моля?!![]()
Заклевам се,че такова нещо не съм чувала.
О.О
плео..к'во?![]()
но,Уикипедия върши чудеса.![]()
Плеоназъм е стилистична фигура в литературата. Тя означава използването на много думи или части от думи за описване на даден герой, предмет, явление или идея. Характерно за плеоназма е използването на множество епитети.
Пример:
"...кат лъвове тичат по страшний редут,
не срещат ни жега, ни жажда, ни труд."
- Иван Вазов, "Опълченците на Шипка"
Това би трябрало да се учи ли?Госпожата не го е споменавала.Едва ли ще има подобно нещо.Я кажи ти пък..откъде се сети за подобно нещо?
Не беше толкова труден миналата година...Първоначално написано от YouCantStopMe
![]()
http://kragozor.com/?viewID=1&bd_id=153Първоначално написано от YouCantStopMe
И ние не сме го учили.Или поне Аня не е била на линия в този час.
Тестовете от тази книжка са ууууужасни.Има всевъможни простотии, изравят разни напълно забравени упражнения от 5. клас.В чудо съм се видяла.Повече от 4-4.5 на тест от нея не мога да изкарам.Хем е по български..
Камикадзето, май не си го решавал много подробно, а?Каква оценка имаш?
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
4.128 - Имайте в предвит, че математиката е най-гадният и неразбираем за мен предмет!Първоначално написано от AnIcHkAtA
Мислех, че ще имам 3.200
Аз, ако изкарам 4.100 освен, че ще се скъсам да рева, ами и наште ще са супер разочаровани от мен даже да не ми го кажат.
П.П.:Криси, видях, че в една друга тема си спорила за наште, ваште и тн.Това е правилното изписване в неофициалната сфера на общуване.Забелязах спора и се замислих, но замълчах.От тогава стриктно следя за тези местоимения.По субтитри и дори в книги съм ги виждала така написани.Същото е и при тия-тези.На изпит зависи от проверяващия, но нямат пълно основание нито да ти вземат, нито да ти дадат точки за такова изписване, защото няма правило за
наште
ваште
тия
ония
тоя
оня
етц.
Всеки учител мисли различно за правилно.И все пак 100% е сигурно, че пълните форми не са грешни, затова играйте на сигурно.
П.П.2:Имам 6 по музикааааа.20 минути съм спорила и накрая я заплаших, че ще кажа на директорката едни формалности за открития ни урок.Много бързо склони да ми я напише
![]()
Последно П.П.: Освен че сложен съюз ли е?
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Ми...май е сложен, защото е от две части...
А мен днес бо БЕЛ ми омастилиха шестицата за годината, по география, история, химия, физическо, рисуване, немски, английски, музика, ДТИ, Информатика и Биология също.Остават само пустата математика и физика.Чудя се за утре дали да не направя едно табло...![]()
П.П. Аз на изпита по математика от миналата година се справих най-добре от всички давани ми изпити и тестове през тази учебна година... За мен беше много лесен.Да, имаше и някои гадни задачки, но все пак... Беше лесен.
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Ани,тогава не бях права,ама нали съм инат.Мислех си,че не се пише така и спорих.В последствие разбрах,че съм била в грешка.Сега се извинявам.
Иначе..
мен само по гегорафия са ме оформили и то с молив.![]()
Ами то в моето даскало много бързат, защото сега с тия матури дето ги правят дребосъците и ние, по-големите почти нямаме часове или ако имаме са намалени.А отделно, че до края на годината голямото ни междучасие е по 2 часа...![]()
![]()
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Как е, кандидат-гимназисти?
Не се притеснявайте, ще мине страшно бързо.
Включвам се в темата с желание да ви помогна, 8 клас съм и спомените ми от кандидатстването са пресни, така че бих дала съвет. Ако има някой от Бургас, който иска да поразпита за гимназиите, за нивото и т.н., насреща съм. С компетентни знания по БЕЛ съм, по математика не ме занимавайте.
Успех на всички!![]()
Тhe Hell is coming!
Ами аз ще те питам като почти всеки осмокласник,появил се на борда ;Д.
Какви ти бяха оценките?Натоварваше ли се много?Момче ли си ;д?Притесняваше ли се?
мда..ще чакам отговори,ще чакам ;д
аа също-Там..където влезна,първото желание ли ти беше?
LiRRRa - Как така по два часа,бе?Ама не ти завиждам много,защото аз по-бързо искам да се махам оттам,а не да кисна толкова много в даскало. ;д
Днес нито съм решавала,нито нищо..
rest.
Обаче,зайци,просто не знаете на вас колко ви е лесно.Ние преди като кандидатсвахме,преди 4 години,пишехме теми по БЕЛ и решавахме гадни задачи.Вие сте много по-добре![]()
На втория въпрос ми отговориха, но на първия-не. Смятате ли,че са подходящи? Защото изкарвам прилични оценки на тях, ама да не да се заблуждавам нещо...Първоначално написано от damdam
Аз следя темата, тъй че няма да чакаш дълго за отговор.Първоначално написано от YouCantStopMe
Оценките ми бяха около 4.150 по математика и 5.650 по български. Знам, че по математика бих могла да изкарам повече, но мързелът е страшно нещо.
Не се натоварвах много- ходих на урок по математика 1 път седмично, които когато наближи изпита станаха 2. А по български посещавах курс в група веднъж в седмицата. Доста тестове съм изрешила по български, но аз там не срещам особени трудности, тъй че ми беше кеф. По математика с големи мъки решавах и искрено ми беше неприятно, но стисках зъби. Не може да се каже, обаче, че съм се потрудила особено.
Момиче съм. Честно казано, не се притеснявах. Още в началото на годината знаех, че баловете и критериите в моя випуск са много занижени, и няма да ми трябва много, въпреки че исках да вляза в най-елитната гимназия в града (и влязох, де). Паниката ме нападна когато ни раздадоха тестовете по математика, въпреки че беше твърде късно. Тези от вас, които са го решавали, знаят, че беше тежък, с много и гадни геометрични задачи и т.н. Та тогава се стреснах и ударих петнадесетина задачи на тото.![]()
Да, влязох по първо желание с бал 31.540.
Едит: Надявам се, че съм помогнала.
Тhe Hell is coming!
Имам 6 по : БЕЛ ; математика ; Химия ; География...
Другите още не са ни казали - а тази по Музика ще ни остави 3йки![]()
![]()
Тази по изобразително дето не е влизала 2рия срок е написала произволни оценки - и на мен ми е писала 5 (текуща) - за което ще става скандал ...( Не че мога да рисувам, ама без да съм рисувал как може да ми пише 5... ? )
Само за труд и техника не съм сигурен дали господина ще склони към 6, а не 5...
Иначе този от миналата година ще си го изтегля и направя - така и не съм го правил - само съм го преглеждал!
Ще ви кажа колко точки съм изкарал : )
Между другото аз вече се отчаях - не знам защо ама си мисля, че няма да изкарам изпитите- Нищо, че изкарвам добри резултати на пробните дори и по БЕЛ ( 75 - 85) и по Математика (80+ винаги)
Пак си мисля, че на изпита ще дадат некфи супер гадни неща и едва ще закърпя 5.. и то даже 5 е много...
Иначе си заверих личната карта днес(ученическата) и съм готов за изпита...
ПП– Кога ще кажат кой в кое даскало е ??
Благодаря ти за бързия отговор.
Значи си успяла и без да си даваш прекалено много зор..обаче пак си си учила,де. ;Д
Това,че не си разбирала много,много по математика.. + това,че теста беше супер гаден.. не знам.. не е чак толкова лош резултат,според мен.Българския няма да коментирам-там и на мен ми е по-лесно.
Пхах.. представям си в каква паника ще изпадна и аз,като ни раздадат теста. ;Д По БЕЛ-не,ама по математикааа...![]()
Стига бе,Ванка.Сега остана и ти да се отчаяш.Я го дай по-отпуснато.Каквото е било-било.Оттук нататък няма за къде повече.Отиваш,изкарваш си изпита и после почва ваканцията.По математика няма как да се изложиш,а по БЕЛ-явно ставаш все по-добър.Първоначално написано от john95
![]()
бтв.. Утре ще ме изпитват по ХИМИЯ за шестица за годината.Стискайте палци.![]()
john95, от 10. до 12. юни, заедно с бележката, която си получил от у-щето - гнездо, отиваш пак там и получаваш друга, където пише къде ще ти е изпита по БЕЛ и къде - по математика.![]()
❝ Аз те моля, затвори очи,
ти недей да плачеш, знам че те боли,
от мойта стая бяла с безброй врати
защо избяга?..❞
Първоначално написано от vladky4103
Според мен техния формат е по-гаден,аз лично имах 2 задачи с по две подточки...А те имат 50 ако не се лъжа.Вярно,нашите може да са били по-трудни,но мисля,че едно е да решаваш две задачи само и да имаш представа за какво става въпрос,а друго да се оплетеш аджеба,в коя задача АВ беше симетрала към страната на триъгълника дето е подобен на оня,който се получава след като измериш по 3мм. от всяка от страните свържеш получените точки ;]
А и тоя тест по БЕЛ нещо не ми звучи добре,предпочитам темите![]()
Аз пък предпочитам така, както са сега изпитите. Да, по математика са множко задачите, можеше и по-малко да са, но по български не мога да си представя, ако трябваше да пишем есе или съчинение разсъждение.![]()
Някой може ли да каже какви тема са давали по БЕЛ на изпитите пред да се въведе теста? Търсих в гугъл, но намерих само, че е имало нещо за "Ангелинка". Нищо друго... а ми е интересно да видя.
Мисля,че '92 бяхме последните преди да въведат теста..Речта на Странджата се падна тогава (:
И аз да се включа в темата. Също съм седми клас, момиче съм. Ходя на уроци по БЕЛ и по математика. Нещата вървят добре с изключение на оформянето на оценките. Оформена съм по география, химия, история, физика, БЕЛ,математика,рисуване, биология, английски и испански. Също и по Зипа. Остават още само информатиката и музиката. Надявам се да изкарам оклоко % и нещо на изпитие.![]()
http://bgmath.blogspot.com/2009/04/t-7.html
Това са тестове от СМБ.
+ http://rio-sofia-grad.com/index_file...aritelno09.xls
+ http://www.math10.com/forumbg/download.php?id=2701
Искате ли още един тест от СМГ![]()
^Ауу .. тест от СМГ, благодаря ти много!
Аз съм оформена по всичко. Утре ще връщаме учебниците. И утре ми е последният денСлед това ще ходя на 15ти да си взема бележника и албума
![]()
Ани, този сборник е отвратителен. Въобще не се занимавам с него. Авторите му са пълни некадърници. Уж почнах да решавам тестовете, ама нямам нерви за тъпи задачи с малоумни отговори : D
Ии такамм... бтв, успех по химия на Криси![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Абе този тест от СМБ как го оценявате по трудност,защото изкарах цели 80 точки,което е към 5.300![]()
Чакам експертното мнение на ИванКой е н пробни на 6 и 8
![]()