- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Аз ставам - Чао - пишете и други задачи - да ви ги решаваме с webprng
![]()
вто ви още една задачка![]()
Твърдението "Ако малката Яна е гладна,то тя плаче" е вярно.Кое от изброените твърдения са верни?
1) Ако Яна плаче,то тя е гладна
2) Ако Яна не плаче,то тя не е гладна
3) Ако Яна не е гладна,то тя не плаче.
а) Само 2)
б) само 1) и 3)
в) само 1)
г) само 2) и 3)
Ами аз се колебая между 2 и 3 или само 2 .... Но мисля, че е само 2
П.П ето и от мен една подобна задача ..
За хората в едно учреждение са верни твърденията :
1) сред имащите сини очи има и такива, които не са с руси коси
2) тези, които носят костюми и не са с руси коси, нямат сини очи
Кое от твърденията е вярно ?
А) Тези, които са със сини очи, не носят костюми и са с руси коси
Б) Сред хората със сини очи има такива, които носят костюми
В) Сред хората със сини очи има такива, които не носят костюми
Г) Всички, които имат сини очи, носят костюми
![]()
Long Live Rock N' Roll .. !
Май е Г).Тия задачи не ги разбирам...Това е критерий за оценяване за това,колко различаваш съюзите.К'во стана това?!Изпит по математика или по български?!?! Иначеее...Я си кажете оценките от пробния изпит на 31-ви.Майкооо!Аз съм много зле.На първи изпит ходя и имам 53 точки на теста и 7 (![]()
![]()
) точки на преразказа...Оценката ми е 4.57...Като за начало научих каква най-ниска оценка мога да имам...Плаче ми се,ЕЙ!!!!
![]()
![]()
![]()
Оу днес правих последния пробен изпит за тази година..![]()
Не знам как съм.. Хем ми е кеф, че свършва, хем си умирам от страх, че наближава![]()
Някой друг дето да се чувства по същия начин? (реторичен въпрос, предполагам)
Мнооого мерси за решените задачи, утре още ще ви дам![]()
![]()
На пробния от днеска, ако нямам 2-ка, те па на... Егати шантавия ден, и то всичко най-гадно ми се случи минути преди почването на изпита....ужас, още ме боли главата.
Иначе за Яна... Мисля, че верен е отговор "само 2 и 3" демек Г) ...
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Аз още не си знам оценката от последния, но мисля, че ще е ниска.Става въпрос за БЕЛ.Дано се лъжа, де.Не се чувствам гадно, вече с последни сили чакам да идват изпитите, че ми писна да ги чакам.Първоначално написано от Pooky
Полезно:
http://bnt.bg/bg/news/view/9958/po_m...ani_uchilishta
Все пак си мисля, че борбата за всички ЕГ няма да бъде по-безмилостна.Дано се греша.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
имам едно въпросче: на изпитите с ученическа лична карта ли трябва да се явим, защо моята е попълвана с някаква ужасно светла химикалка и не знам защо, обаче в момента нищо не се чете.. може да е стояла на слънце..та дали мога да се явя на изпита с бележник и паспорт? или пък да ходя при директора да ми издава нова (което ми докарва фобия
) може пък и да я повтора много внимателно отгоре данните, ама после да не ми направят проблем? ох, сори за мрънкането, ама вече от всичко лудвам
![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Най - добре си направи нова или пък ако имаш лична карта може и с нея да отидеш, но доколкото аз знам не става само с бележникПървоначално написано от Millen4ety
![]()
Long Live Rock N' Roll .. !
Ама това е супер тъпо.Ако не си се интрересувал и отидеш без лична карта, те режат, така ли??Егати патките смотани
.Защо не напишат някъде, че трябва да се ходи с документ за самоличност?Моята ученическа лична карта ПЪК я няма!Е, да се самоубия ли сега??Отивам с обикновена лична карта и бележник и ако ми направят проблем, не знам !Пълни смотаняци!
Откакто не съм на училище, губя представа за времето.Имаме 10 дена до изпита по БЕЛ.Не остана време вече.Стискам палци на всички ни, дано, дано успеем.Страх ме е, много ме е страх.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Btw, аз също имам задачка.
Външно от ромба ABCD, в който ъгъл BAD = 50 градуса е построен квадрат ABPQ.Намерете големината на ъгъл ADO, където O и D са пресечните точки на диагоналите съответно ромба и квадрата.
Нещо не мога да си направя чертежа![]()
Хей!![]()
Ани,честно казано и на мен не ми се получава чертежа.
Как така КВАДРАТ,пък пресечната точка да е D?!?
Пробрах там няк'ви чертежи,но не става.
Може да има сгрешено условие.Например точките да не са такива,защото не ми се вижда нормално D да е пресечната точка на диагоналите,ако си я означим с нещо друго май по ще стане.
Освен това се казва,че външен.![]()
Малко не ми се връзват нещата.
Аз си го направих чертежа и си означих вместо пресечната точка да е D, сложих M(например)
Или пък са искали да напишат,че външно е построен правоъгълник,защото май така вече щеше да стане по-добре(това съм си го изчислила на ум.. може и да бъркам ;д )
Таа такова е положението според мен с тази задачка.
Майкоооо..
верно ли остават 10 дни до изпита по БЕЛ?![]()
Страх ме е и съм уплашена.
![]()
Не знам.. к'вото направим.
25 ?Първоначално написано от AnIcHkAtA
![]()
Първоначално написано от AnIcHkAtA
За чертежа мисля че е нещо такова http://prikachi.com/files/901487a.jpg ,
за отговора, че е 45, но не казвам със сигурност
Решавах подобна и всичко ми излезе, както и сега.![]()
^Мдаа..
Аз току-що получих 45.
Айде още някой да го потвърди,за да съм сигурна.
Ама аз и някакви допълнително построения правих
65 СигурацияПървоначално написано от titity
![]()
Е.. как 65?
Я обясни за такива като мен?![]()
Ах,къде е Ванката,когато ни трябва.![]()
Условието е объркано.Правоъгълник е!Чертежа преди малко е грешен защотото не същеструват 2 еднакви точки в една задача .От условието следва че AD=BD=AB но пък ъгъла е 50* => противоречие => грешно условиеПървоначално написано от YouCantStopMe
![]()
Не знам как се получава ако построим правоъгълник,но ако просто сменим точката(вместо D да е М например) се получава 45 градуса.Задачата не я бива.Първоначално написано от webprng
![]()
Прав си попринцип може би пресечните точки на диагоналите са объркани ако се поправят на О иО1 примерно може и дас е решиПървоначално написано от webprng
![]()
Ако сменим името на точката наистина е 45.Главата си режа ако тая задача не е на ПаскалевиПървоначално написано от YouCantStopMe
![]()
Как го решихте, другари вундеркинди?![]()
Не съм сигурна,но ето:
http://prikachi.com/files/901575t.jpg
http://prikachi.com/files/901576t.jpg
http://prikachi.com/files/901577U.jpg
бтв..не обръщайте внимание на листа,на който съм писала решението..татко ги носи от работата.. титуляри-митуляри![]()
П.С
за да е по-лесно,изнесох получената фигура на страна