- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
И аз го направих с 2 грешки , понеже в същото време говорих с госпожата си по мат ...Първоначално написано от Sarafina
а 25 защо е 4? мислих че е 2?
25. В кой от подчертаните изрази е допусната грешка?
Една лятна привечер (1)
старата мечка откри диви пчели,
чийто (2)
медни пити бяха скрити (3)
в хралупата (4)
на висока липа.
Трябва да е 2)
Тъп сайтНа мен ми даде верен отговор при отбелязване на отговор 2)
2 е. Мисля, че на всички ни дава различни отговориПървоначално написано от Winterfresh
![]()
Хах... направих го пак и пак сложих 2 ама тоя път беше вярноПървоначално написано от Sarafina
![]()
Marina, имате 24 верни отговора от 30 възможни (80,00%). Имате някои пропуски във Вашите знания.
Mама му стара 6 грешки![]()
Look, if you had one chance,
one opportunity to seize everything
you've ever wanted, in one moment,
would you capture it... or just let it slip?
21. При коя от двойките думи смисловото отношение е както при двойката зърна – прах?
вода - пара
сок - лимон
скала - пясък
царевица - брашно
---
Аз ли нещо не вдявам,че не виждам връзка между зърна и прах![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Кажи кои са, за да можем да коментирамеПървоначално написано от mim4ety_sara
![]()
Прахът е съставен от зърна? и по тая логика парата е съставена от вода, май? :PПървоначално написано от joannalof
оффф.. единственото което не разбирам са причастията... Някой ако желае да драсне малко![]()
Съвет: Кажете на познатите, че няма да подсказвате! Ако ви питат за нещо, първия път не му обръщайте внимание... Ако се повтори, дигате ръка и казвате, че еди кой си Ви пречи... Иначе дори и да не подсказвате пак може да Ви изгонят :/Първоначално написано от KumchoValcho
Как сте хораа?? И много ми е чудно, защо само трима са отговорили, че не се притесняват???????????????????????????![]()
![]()
Аз въобще не се притеснявам.Толкова тестове изреших вчера и днес, че главата ми гърми вече... Изчистих си всички греши, които по принцип допусках... Може да сгреша на началните въпроси и някои на пунктоация, но иначе очаквам да ми е лесно...![]()
![]()
. . . supercalafragalisticexpiellidosous ♥ . .
Аз мислeх за прах за пране xDПървоначално написано от KumchoValcho
Ъмм ... линк към някой `убав провописен речик,че имам нужда да си изасня някои думи като - отенък и словесност /нз как се пишат `де/
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Аз пък вчера бях по-притеснена от днес![]()
Май съм добре...
Да ви питам..
Вярно ли е, че шоколада помага ?!
Ако е вярно, отивам още сега до магазина..
Аз за утре най-много се притеснявам, че може да не запомня текста за преразказа..![]()
Абе тоя сайт http://www.uni-bonn.de/ ми сменя отговоритемного добре помн какво отбелязвам, а после друго пише ... ааа
![]()
Аз не знам защо, но смятам, че на теста ще се представя по-добре.. От притеснение може да си забравя мислите за преразказа![]()
Вече сме 4-маПървоначално написано от LiRRRa
Аз,ти,Иван и кой друг ...
![]()
![]()
![]()
![]()
Колкото по-рано се настаниш е по-добре. Аз примерно като бързам и изведнъж седна и главата ми бучи и абсурд да чуя текста. Така,че едно валерианче за успокоение няма да е зле.![]()
и аз съм така не си притеснявамПървоначално написано от LiRRRa
особенно на края въпросите по литература са ми много лесни
вече имам чуството че всички тестове са напълно еднакви
успех на всички утре
![]()
Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел.
ЗаточенициПървоначално написано от joannalof
http://testove.pomagalo.com/take/?tid=577
Неразделни
http://testove.pomagalo.com/573/nera...sl=83913&tsp=2
Какво значи омоними ?!?![]()
Look, if you had one chance,
one opportunity to seize everything
you've ever wanted, in one moment,
would you capture it... or just let it slip?
на теста май че няма да имам проблеми
истинският въпрос е колко ще имам на преразказа -.-
през цялата година съм писала най-много 6-7 преразказа![]()
иначе не съм чак толкова притеснена, като ви гледам тук по колко страници изписвате... успокойте се! всички сте толкова старателни и устремени към целта си... във ФЕГ и НЕГ търсят хора точно като вас, така че просто се успокойте (:
ми това са думи които се пишат еднакво напримерПървоначално написано от mim4ety_sara
Той пие кола.
Тя кара кола.
но имат различно значение дано да съм го обяснила добре![]()
Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел.
Винаги съм се притеснявала от променливо Я .Просто,ако има такова нещо и съм туш. Моят проблем е,че не мога да определям ударение в дума, а то това трябва.
Знам,че звучи смешно - да едно ударение се учи в 2ри клас ама аз не вдявам
![]()
Ако някой не го мързи, може ли да ми каже правилата за променливо я?