- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
И по Едно радио на един град имаше ...Първоначално написано от afterforever
Да - радиоточката![]()
![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Абе хора в 16 глава се бият хъшовете ....
Мале колко много сте писали![]()
![]()
Чудно ми е дали другата година пак ще има такова нещо за тея дето сега са 6 класДано...защото виждам, че има много информация
![]()
А да ви попитам нещо...вие откога почнахте да учите за испитите?
Пожелавам ви успех и да ви приемат където искате![]()
Те са с матури... МФ... неска минах цялата литература и части по бел... Абе досега насяка съм си твърд резултат, така че... Мисля че ще изкарам поне 4.70, което ми стига за там, за където искамПървоначално написано от Pamie7o
![]()
Първоначално написано от Pamie7o
Аз уча от 2-3 седмици ама не виждам да съм научила нещо![]()
Аз така да седна и да уча в нас, още не съм почналаПървоначално написано от Pamie7o
![]()
Решавам си цяла година само тестове и залагам на знанията от училище. На пробните изпити се справих неочаквано добре..![]()
Първоначално написано от CherryKisS
Ами морфологичен разбор май беше да определиш в едно изречение кое е подлог,кое е сказуемо,кое е допълнение,кое е определение,кое е обстоятелствено пояснение ... или с други думи може да се каже синтактичен разбор![]()
Точно така..
Помня, че в пети клас г-жата по български ни накара да напишем 100 пъти, че: "Морфологичен разбор означава да определим думата като част на речта и нейните признаци" .. Това ще го помня дълго![]()
Как сте, хораНа края на годината г-жата по БЕЛ на уроците реши за добре да преговорим малко и ме попита какво е морфологичен разбор. И аз я гледам така
![]()
![]()
И мен доста ме притеснява променливо "я". Какво ударение, мека сричка...Аз така си говоря - "вървяли", "засмяни"
Виж, за "брегове" се замислям
![]()
А сега се сетих за сложното съчинено. Видовете му бяха съединителни, разделителни и противоположни. За съединит. изр. връзката, която ги свързва, беше "и" ама при останалите?
Аз най-много се бъркам в определенията...Първоначално написано от Sarafina
Попринцип знам едно нещо какво е, но не знам как се нарича![]()
Непрекъснато бъркам и коя наука за какво беше..
А иначе къде се предполага, че ще излезнат отговорите?
Първоначално написано от KumchoValcho
То вече няма за когаКвото било до днес било
![]()
![]()
Това , което тази година изписахте искам да ви светна , че догодина никой няма да го прочете . И миналата година се коментира , коментира и сега никой не се е зачел там . Всичко си се говори отново и отново , и отново ...![]()
Отново имам въпрос:![]()
Какво трябваше да знаем за наклоненията, че тях съм ги забравила напълно?![]()
И какви бяха видовете- условно, повелително...........??
cherry*kiss
Първоначално написано от free3s
съединителни - безсъюзно (със запетая) или с "и"
разделителни - "ту" и "ту" , "дали" и "или", "ли" и "или" и други от тоя сорт
противоположни - "но", "ала", "ама" , "обаче"(когато като го заместиш с "но" И смисъла на изречението е същия,иначе не става) , "а" ...
смесени - комбинация от горните![]()