- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Изявително - говорещото лице е свидетел на действието.Първоначално написано от CherryKisS
Пример - Иван чете (ще чете ... ) книга.
Преизказно - говорещото лице не е свидетел на действието , а е научило за него от друг източник.
Пример - Иван четял (щял да чете) книга.
Повелително - говорещото лице желае, моли, заповядва да се извърши действието.
Пример - Иване, чети книга.
Условно - говорещото лице съобщава, че действието е възможно при дадени условия.
Пример - Иван би чел, ако някой му предложеше интересна книга.![]()
Първоначално написано от KumchoValcho
Изречение, което се състои само от главни части, се нарича просто кратко изречение.Мисля, че е така.
![]()
Само Сказуемо и Подлог...Първоначално написано от KumchoValcho
ей
хора
1 ден преди изпит не се учи...
почивайте си днес![]()
Е да, то те са главните частиПървоначално написано от john95
![]()
И аз така знам, ама като гледам днес най-много учаПървоначално написано от clever
![]()
Първоначално написано от LigLaTaa
![]()
аз пък преди изпита-почти цял ден с приятели навън![]()
![]()
![]()
аз пак съм против нормалното
днес учих
За утре - притеснена съм - доста, но не прекалееено.
имам чувството, че нищо не знам.
странно ми е, че всичките тези мъки покрай ученето, старанието и мотивацията са толкова пряко свързани с утрешния ден
аз мисля да си взема пепси енерджи и шоколад, но на място ще преценя дали да го ям - и без това не обичам
пожелавам УСПЕХ на всички![]()
![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
Първоначално написано от Millen4ety
И при мен е така, притеснена съм .. знам нещата, но си мисля, че нищо незнам и уча, уча .. решавам тестове![]()
Millen4ety-не обичаш шоколад![]()
аз пък-цялата година мноооого учене
деня преди изпита-разпускане :P
хахх . .
да бе една приятелка;която беше 7 клас учеше до вечерта
мнооогооо учеше последния ден
и после на изпита беше изморенаи за това не направи изпита си добре . . .
![]()
дам - не обичам шоколад (казах, че съм против нормалното)
а за утре: не знам защо, но понеже ме е страх от БЕЛ-а, някак имам чувството, че там ще ми е по-лесно отколкото на математиката, където ми е силната страна![]()
Винаги знам, че става това, което не очаквам, така че ме е страх от изпита, но съм радостна заради това![]()
изперках![]()
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
определено ще е по-лесно от математиката-МНОГО по-лесно![]()
Първоначално написано от clever
Мда ... така става .. но аз от абсолютно всичко само термините незнам .. тея алегория , анафора ...![]()
то пък това е най-лесноПървоначално написано от LigLaTaa
![]()
бе по БЕл ще бъде лесно![]()
awe vie 6te qdete li 6okolad na izpita ytre? :P
To Know The Future Return To The Past!!!!
само аз ли намирам станно това че за преразказа максималният брой на точките кайто можеш да събереш е 25 т.не е ли по-трудно да напишеш преразказ от колкото да поставиш 25 хиксчета на правилното място (ако всеки въпрос ти носи по една точка) ? все пак теста носи макс 75т. а той ми се струва по-лесничък като цяло
![]()
Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел.
много ясно на изпит винаги с шоколадчеее :P :P :PПървоначално написано от gerryherry
Да не забравите да ки вземет еднакви химикалки за преразказа, защото на едно момче миналата година са му анулирали работата, защото писало с химикалки с различен син цвят! С шоколада внимавайте да не омацате листа, защото се смята за нарушаване на анонимността.И внимавайте да не разливате кола по листа пак заради същата причина!
Да, на една приятелка за малко не й анулирали работата защото капнал шоколад по листите.Първоначално написано от elito6754
cherry*kiss
А преразказът от името на неутрален разказвач в 1л. ед.ч. ли е??
cherry*kiss