- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Ох, къде беше именното сказуемо? Аз писах "В"?
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Не беше трудно..
btw другите са били Граф Монте Кристо и Малкият Принца![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
една е запетайката, иначе посланик и аз с едно мисля че е и отбелязах него![]()
а за откъса от 'Немили-недраги' откъде писахте че е, аз от епилога, макар и да не си спомням въобще има ли такъв![]()
Please don't eat me! I have a wife and kids. Eat them! - Homer Simpson
Аз там дето беше тва За сърцата що се любят и....... , ако е за тоя въпросПървоначално написано от joannalof
От епилога е, да. Правилно си писала. И аз писах една запетайка.![]()
Ако за мен говориш, няма да стане в този живот именно защото беше позволено да пишем и да драскаме из книжките!Първоначално написано от Winterfresh
![]()
![]()
Male
Сетих се нещо. На изречението какво подложно писахте и кое е вярното?![]()
Абе, 2 са запетайките!!!
Едната е след това, а друга пред когато![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Запетайките са двеПървоначално написано от Doubt
На бас?
![]()
Писах отговора в този вид,защото не ми стигна мястоПървоначално написано от elito6754
подчинено определително
Всеки се моли за товаПървоначално написано от KumchoValcho
![]()
една еПървоначално написано от Sarafina
само пред когато
В сайта мон са дали няква парола ... къде да я пиша![]()
Тъй като пак го обърнахте на чат, предлагам едно РЕШЕНИЕ.
ЕДИТ: Запетаите са две.
Male
Когато си научиш правилата, давай съветиПървоначално написано от Doubt
![]()
При мен беше голямо шоу. Както писах и във вол.3, за първи път ходих във въпросната гимназия, пристигнах даже по-рано от 8 ч. Чаааааак в 10 започнахме да пишем преразказа. 2 часа съм си седяла на гъза, залепена за един стол и това е още преди да започне съществената част, направо ужас беше. Запомних текста сууупер лесно. По едно време, още на 5-та дума в първото изречение, видях, че съм объркала времето на единия глагол, та виках квесторката, тя пък ходи до някакви от инспектората, но се оказа, че те не били в училището точно в тоя момент, пък тя, докато отиде, докато се върнее.. загубих си 15 мин. да я чакам. И цялата работа беше, защото исках да си поправя времето, но не знаех как трябва да се задраска:скобички ли, чертички, една, две, ала-бала.. После си правих теста, на някои неща не отговорих. Свърших с теста и си правя аз проверка, естествено си зачерквам и отговорите на онези задачи, които преди не съм попълнила. Та проверявам си аз и на повечето задачи си смених първоначалните отговори. Листа ми беше като калинка. На едната задача голяма черна точка, на другата няма и т.н. Иначе общо-взето мисля, че съм се справила, може и да греша, не знам. А кога ще излязат резултатите?
Бтв виждам тук за запетайките спорите, как беше изречението?![]()
^ Аз задрасквах на беловата така - първо с черта и после в скоби![]()
и айде обясни защо пред да трябвало да се напише запетаяПървоначално написано от joannalof
![]()
Леле спукахте се да пишете![]()
![]()
Аз писах само определително ама ше ми го зачетатПървоначално написано от joannalof
![]()
Защото пред него има показателно местоимение - товаПървоначално написано от Doubt
![]()
Искам аз, искам аз!!!Първоначално написано от Doubt
![]()
Защото изречението, започващо с "да" е подч. опред. изречение. Когато подч. изречение уточнява име, тоест подч. опред., се пише запетаи пред въпросителни думи (кой, къде,) и някои частици (да и др. не мога да се сетя).