- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Ще прощавате, драги съфорумци и съфорумнички, но вече толкова сте се отчаяли някои.. Само търсите под вола теле. Като не ви изнася някой отговор - има грешка в теста. Ами, нали теста се проверява от еди-колко си души преди да се пусне, одобрява се, съставя се от специалисти, това-онова.. Това, че не разбирате защо някой отговор е така, не значи, че системата е сбъркана, а че просто не сте си упражнили знанията там. Питайте класната си, частната си учителка, родител, за да ви изясни. Умишлено някои неща са увъртяни и усукани, за да може човек да се заплете. Нормално. Едно време, когато леля ми е трябвало да ходи до Велико Търново, за да си вземе някакви изпити, в последния момент са й казали, че не е в предвиденото училище, а в някакво друго. Представете си - в непознат град, 20 минути остават до започването, а вие трябва да търсите някакво си училище. Ужас, нали? А вие пискате за едни по-усукани въпроси.Нормално е да има такива шашми. Те са с цел да се отхвърлят, колкото се може повече ученици и едва ли не, най-добрите да успеят.
Аз честно не рева срещу въпроса а срещу системата.Тя е недействаща,неработеща,кор умпирана както всичко в България!Първоначално написано от mArMaLaDkA
Съгласна съм с мармаладка.
Хайде сега да проведем една инициатива (може и с я да е, не ме интересува вече).Моля, всички, които са за ФЕГ да си кажат точките от теста.Моля, не ми подминавайте мнението.На вас НЕГърчетата може да не ви пука, но за мен е важно
.ФЕГърчета, моля, кажете си точиците
.л
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
От теста имам 67 а за преразказа очаквам около 21-22. А ти?Първоначално написано от AnIcHkAtA
Аз от нищо не се оплаквам,но виж, на 12-ти въпрос винаги са ни учили, че е "...,че Вие сте успяла" ... Преди щях да кажа "успели", но след като няколко учителя ми направиха забележка, на изпита бях 100% сигурна, че е така. Дори като видяха текста, първата реакция на майка ми и сестра ми беше "ама как...тук трябва да е успяла..." . Някой друг с като моето мнение???Първоначално написано от mArMaLaDkA
![]()
65 от теста.За преразказа няма да говоря, защото много приказвах за теста и нищо не направих.Първоначално написано от FuCkInBuBbLeGuM
Други?
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Сега и системата..А, стига, бе! Какво не ви харесва в системата, принцове и принцеси? Това, че не сте попаднали на свестен учител е друг въпрос. Системата има някои неуредици, като това да търчиш и да подаваш 47878 едни документи, само защото искаш някъде си да кандидатстваш, ама какво не ти е дала системата? Лично аз имах такива учители, на които мога да кажа "евала!". Невероятни педагози, на много ценни неща са ме научили. По математика малко имаме проблеми, но това е, защото съм мързелива и не решавам задачи. Това, че не си имала учител, който да те научи на важни и особени неща, които е възможно да ти се паднат на тест, си е лично твой проблем. Класната ми и тестове пускаше, и преразкази правихме, обяснявахме по-сложните правила, всичко точно. Заради един смотан учител или двама, не можеш да кажеш, че цялата ни образователна система е такава.
Отнсоно донемайкъде-то... Вече говорих с няколко учителки по бг които са единодушни, че се пише разделено. Родителите си - също питах и те са на това мнение. Не може винаги ние да се обвиняваме, за това че някой не си е свършил работата. И кво като се съставя от специалисти? Еми всеки допуска грешки.Първоначално написано от mArMaLaDkA
Моят бал миналата година беше около 33...Успокойте се де!
Хората понякога не забелязват как плаче през ноща този,който върви в живота смеейки се!
Доколкото помня се търсеше пунктуационната грешка. И аз в много тестове съм засичала правописни грешки, когато е трябвало да намеря граматични такива, но не се разсейвам да соча чуждите грешки, ами си свършвам задачата и тогава обсъждам.
Когато има сгрешена задача, се дават пълен брой точки, независимо от отговора, който сте посочили.
АЗ! ( не ми е виновен теста, че явно съм сгрешила и аз) Също писах, че е успяла, но уви - отговора е друг... пък и аз съм го учила, че е успяла. Оффф се тая... няма смисъл да се говори ..Първоначално написано от 3ff3k7a
![]()
http://www.kakvo.org/tword/%D0%BD%D0...8A%D0%B4%D0%B5
гледайте това.
има ТИРЕ
Където и да го приемат: да се готви да се сблъска с корупцията в т.нар. "елитни" гимназии. Там няма нищо по различно от останалите училища, поне половината са влезли парашутисти-познати на директор, деца на на разни депутатски тумбаци и пр.
Всичките тези изпити са за заблуда на бедния ни гладен народ. Говоря като човек, завършил немската гимназия преди 16 години. И тогава беше същото.
Най-важното: Език се учи най-добре сам: първо с добро четене и след това в съответната държава. За прием в чужд университет няма значение кое у-ще си завършил, дали първа немска или кварталното в Перник.
Научи 2 езика и се махай от тази смешна пародия държава, наречена България. В нея няма бъдеще за нито един свестен млад човек.
Значи единствено в чуждия университет си проличава, кой е бил парашутист и кой не.
Защото там няма компромиси, няма купени изпити, няма корупция.
Аз съм завършил в чужбина,а много от бившите ми съученици в 91 немска Г-я и в последствиие състуденти пропиляха парите на родителите си за нула време и се върнаха недоучили в България. Повечето бяха отрочета на видни бивши комунисти, в последствие видни седесари. Много ми е чудно, защо повечето от тях не взеха повече от 2-3 изпита в Германия, а после за нула време взеха дипломите от УНСС и станаха водещи фигури в мафиотските среди на Виденовци, Костовци и Кобурги, продължавайки пъкленото дело на родителите си.
В същото време познавам момчета и момичета от най-различни точки на България и учили в най-обикновени квартални училища, които въпреки слабите финансови възможности на родителите си се справиха с предизвикателството, издържаха се сами и сега са уважавани специалисти във водещи компании по целия свят.
Не познавам някой от тях, който да се е върнал в България. Върнаха се тези, които поради некадърността си и неспособността си да се трудят честно видяха единствена възможност за препитание грабежите и корупцията в хаоса, наречен България.
Сега положението е абсолютно същото. А на това момче просто искам да дам съвет да не вярва в илюзии. Няма елитни езикови училища. Целите конкурси са един фарс, едно зрелище с цел да се заблуди народа и да се отклони вниманието му от струващите по 200 хил. лева БМВ-та на Вълчев и компания, спестени от учителските заплати. Решителната стъпка е не след 7 клас, а след 11 клас. Всеки да си прави изводите сам.
Мнение на Gosho в друг форум.Извинявам се че го цитирам но не се стърпях ...
Въпросът не е само да научиш език, а да попаднеш на място, където ще имаш условия за развитие..
=> до немай-къдеПървоначално написано от anito12
=> въпросът е сбъркан и на всички ученици, които са "сбъркали" девети въпрос, трябва да им се вдигнат точките с 2.Първоначално написано от FuCkInBuBbLeGuM
ама кой ли ме слуша мене, де... :/
На мен не ми е грешен.Не съм го сбъркала, защото имам книжка, в чието име е тази дума.Казва се "Донемайкъде и обратно" и е написано слято.Първоначално написано от anito12
Такаа, нека и аз да се изходя по темата.
На теста имам 62 точкиза момче си е добре според мен
![]()
![]()
на транс. съм ПОНЕ 20 точки така че се надявам със грубо 80 точки да съм на 5,15-25.
Ще може ли да помоля да ми дадете скалите, защото началните не бачкат![]()
"I have a BMW. But only because BMW stands for Bob Marley and The Wailers, and not because I need an expensive car."
Донемайкъде... Егатти думатаНа матурата нямаше такова нещо... Както и да е. Според мен задачата не е за нас, ама кой ни слуша? Грешна, вярна... ще си остане отговор А и това си е. Сега е време да насочим мислите и усилията си за математиката.
![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
продължавам да мисля, че в девети въпрос има грешка :/
иначе аз също ще кандидатствам във ФЕГ и от теста имам 73 точки.
П.П. доста хора спорят за думата и все някой трябва да се сети, че трябва да се подаде сигнал до РИО или до МОН за проверка, защото на доста деца несправедливо им изгарят две точки, които могат да са решаващи...
Хора, тестът е проверяван от 458655 учители.Не е възможно да има грешка.Вижте в гугъл, ако искате.
пссс и аз съм за фегПървоначално написано от anito12
![]()
"I have a BMW. But only because BMW stands for Bob Marley and The Wailers, and not because I need an expensive car."
такива сложни наречия не се учат в седми клас, нито пък в шести или пети!
и дори на матурите не е имало такъв спорен въпрос, защото не само тук се спори за тази дума, но и в други форуми!