- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Пак казвам, че за всяко училище е различно. А някой може ли да ми обясни съкращенията НФСГ и НТБГ, ФЕГ, НЕГ.. за последните подозирам, че са френскоезична и немскоезична гимназия, но може и да не е така, аз си ги "превеждам", както ми хрумне.![]()
Амиии НТБГ-Търговско банковата
НФСГ- финансово стопанската
А за тези у-ща с математика? И моля тееее направи ми бала, че бал 34 ми се получава![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Оле, идея си нямам при математическите как вървят нещата. Плюс това аз не съм от София, Варна, Бургас, Пловдив.. Там нещата са по-различни и е най-вероятно бала да не се образува по този начин, който ти казах.
Иначе ето: 3.4+2.5+6+6=34. Толкова. Правилно го образуваш.
1) профил "Природоматематически"
Бал = Оценката от изпита по български език и литература + Утроената оценка от изпита по математика + Оценката по математика от удостоверението за завършен VII клас + Оценката по още един балообразуващ предмет от удостоверението за завършен VII клас;
2) профил "Чуждоезиков"
Бал = Удвоената оценка от изпита по български език и литература + Удвоената оценка от изпита по математика + Оценките по български език и литература и по математика от удостоверението за завършен VII клас;
това намерих в интернет
мове да си го сметнеш![]()
За баловете:
- за чуждоезиков профил :
БАЛ=2х(ТестБЕЛ) + 2х(ТестМАТ) + 1х(оценкаБЕЛдиплома) + 1х(оценкаМАТдипмола)
- за Природоматематически" и "Технологичен" :
БАЛ=1х(ТестБЕЛ) + 3х(ТестМАТ) + 1х(оценкаМАТдиплома) +1х(оценкаДиплома)
-за Хуманитарен профил :
БАЛ=3х(ТестБЕЛ) + 1х(ТестМАТ) + 1х(оценкаБЕЛдиплома) + 1х(оценкаДиплома)
-за специалности по професии :
БАЛ=1х(ТестБЕЛ) + 3х(ТестМАТ) + 1х(оценкаДиплома) + 1х(оценкаДиплома)
ВСЕКИ бал е сбор от ШЕСТ оценки!
В Наредбата пише всеки профил какъв е - напр :
- в Езиковите - Чуждо-езиков профил
- в СМГ - Природоматематически профил
- в НФСГ и НТБГ - влизат към специалности по професии
Където е 1х(оценкаДиплома) - се взимат различни оценки според профила - География, Химия и т.н.. да не се впускам в...
За НПМГ - ако искате ХИМИЯ, държите вътрешен изпит по Химия в самата гимназия + националните тестове по БЕЛ и МАТ и там бала е:
БАЛ= 3х(оценкаВътрешенИзпитХими я) + 1х(ТестБЕЛ) + 1х(ТестМАТ) +1х(оценкаХИМИЯдиплома) - пак са ШЕСТ оценки за бала ви
УСПЕХ!![]()
не е така! 3.4+5+6+6=29 - за математическитеПървоначално написано от mArMaLaDkA
Казах, че правилно го образува по начина, по който образуват бал там, където искам да кандидатствам. Ако прочетеш внимателно, ще видиш, че съм писала, че за математическите нямам информация.![]()
А някой по-назад в темата беше споменал, че е искал да кандидатства в МГ, пък е много зле по математика.. преди няма и половин месец и аз се амбицирах за там, нищо, че математиката ми е много зле. И аз не знам каква ми беше амбицията, ама просто ми беше цел. След това се отказах, няма смисъл, като не ми се отдава.
НТБГ - Национална търговско-банкова гимназияПървоначално написано от mArMaLaDkA
НФСГ - Национална финансово-стопанска гимназия
9 ФЕГ - 9та френска езикова гимназия ( най-яката)
91 НЕГ - Немска езикова гимназия
164 ГПИЕ - тфа е испанската гимназия
157 ГПИЕ - а тфа 2ра испанска (май)
73 - 2ра немска
1 АЕГ - 1ва английска езикова гимназия и така и така .... 4ак до сутринта...........
Едит 1 : ACS - American College of Sofia - ( тама дават най-добро образование )![]()
Мразя математиката.Ще се гръмна вече.![]()
МОЛЯ СЕ ДА ХВАНА ПОВЕЧЕ ОТ 4,50..
ПРОСТОО..
УФ!
Нещата вървят на зле.. аз все повече се разочаровам.
Като се сетя думата математика и ме побиват тръпки направо.
Решавам тооолкова много,но пак не разбирам..А като реша някоя много трудна и летя от кеф.
Иначе..
като се изложа на някакъв тест и една депресия ме хващаа..
![]()
Ванка,как я разбираш,бе..мой човек? ;д
Сериозно.
ПИСНА МИ!
Дано да дадат тест по силите ни.
![]()
Първоначално написано от melinor
Ако си сигурна , че точно това е оценката ти по БЕЛ на изпита, то тогава бала ти е
12+8+10.428=30.4 - така се образува за езиковите и за нтбг и нфсг.![]()
Съжалявам, че се бъркам, но за НТБГ и НФСГ балът не се образува така.Първоначално написано от elito6754
3 х оценката по математика от изпита + оценката по БЕЛ от училище и от изпита + оценката по география от училище.
![]()
In the face of true love you don't just give up...even the object of your affection is beggin' you to...
И аз реших (почти) теста по математика от миналата година.Доммързя ме и оставих последните 5 задачи.Без тях имам 64 точки, което ще рече 4.714, което ме усройва повече от идеално.Дано имам толкова и на изпита.
П.П.:Наистина не беше чак толкова труден.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Ако може някой тест по математика да дадете, че ... а от миналата година аз съм го решавала имах около 6/7 грешни![]()
Long Live Rock N' Roll .. !
Заради изпита по БЕЛ, си обещавам, че по математика ще бъда 10 пъти по-съсредоточена. Между другото имам шанс за шестица по БЕЛ, а по математика да се надяваме на 5 и нещо. Намерих една статистика за всички кандидатстващи миналата година и малко се отчаяха, защото в 164, накъде и аз съм се запътила са влизали с по 34 бал. Нещо започнах да се притеснявам за теста.![]()
в най-лошия случай, ако изкарам 3.00 по математика (на тестове винаги имам 80+ точки), влизам в НПМГ с профил биология с бал 32,857![]()
Първоначално написано от YouCantStopMe
И мен ме е хванала депресията![]()
- Иначе ако дадат гаден тест - на повече от 80 точки не мога да се надявам...
Една интересна задачка- Аз я решавах с пробване ама днес ни обясниха и математически начин..
3ма писатели получили хонорар
Решили да го разделят 10:8:7 ама после се отказали и го разделили - 8:5:3
Оказало се, че един от тях е получил с 300 лева по - малко отколкото е щял да получи при 1вото разпределение...
Колко $ хонорар са им дали ?
Отг. 3000 кинта..
Тази се опитвах да я реша днес.![]()
А стигна ли до отговора с пробване ? Или се отказаПървоначално написано от YouCantStopMe
![]()
^Ами всъщност си признавам,че не я реших.
След като разбрах отговора доста се помъчих да я разбера и май г/д стана.. обаче в никакъв случай нямаше да мога да позная.
Само да кажа, че теста от миналата година по математика е бил един от най-трудните. А тая година мисля, че ще е що годе лесен.
elito6754, ще може ли да дадеш линк към тази статистика?![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Аз я реших, ама по удивително тъп начинПървоначално написано от john95
.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Абе как се решаваха тия задачи със сплави? Съвсем съм ги забравила. Ако някой може да ми обясни...Нещо подобно:
От двата вида сплави, първата от които съдържа 25% желязо, а втората – 36% желязо, е получена сплав 30: съдържание на желязо и тегло 352 кг.Първата сплав тежи
Уф..аз за математиката ужасно много се притеснявам. Обикновенно имам около 4.80 защото не мога да решавам геометричните с допълнителни построения. Реших тестовете от миналата година и ...с една стотна ми е по-малко от най-ниския бал за наглийската с руски.![]()
Кофти.![]()
Ти не беше ли за ФЕГ?Първоначално написано от Kallyn4eto