.

Виж резултатите на анкетата: Притеснявате ли се за предстоящите изпити?

Гласували
109. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Не

22 20,18%
  • Все още владея ситуацията

43 39,45%
  • Да

44 40,37%
Отговор в тема
Страница 95 от 109 ПървиПърви ... 4585919293949596979899105 ... ПоследнаПърви
Резултати от 2 351 до 2 375 от общо 2719
    нее аз искам английската
    офф...мн ме е яд за това. Да се надяваме, че е така само защото доста задачи налучках (мързеше ме), а и по бел имах 5.32 пак от налучкване. Не че на теста имам кой знае колко. Математика...

Голям фен Аватара на joannalof
    Ако друго не научих, поне едни смеси и сплави знам
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

Цитирай Първоначално написано от meche95
    off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Здравейте! Сигурно все някой е питал за това, за което ще питам и аз, но не ми се четат всичките страници. Та въпросът ми е: Колко трябва да изкарам, за да вляза в Първа Английска или Испанската? По БЕЛ и по МАТ в дипломата имам 6. Но на изпита не знам как ще се справя.

^Хъм. И аз се боря за там, както и половината форум... Колко очакваш по БЕЛ? Оценките ти от 2та изпита трябва да са над 5 със сигурност... това мисля, че го знаеш
    Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
    сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
    сякаш искам да плача като малко дете,
    но сълзи не потичат от очите въобще.

Peace & Love ;]]

Някой може ли да помогне за една задача?
    Периметър на равноб. трийг. е 24 см. Едната страна е с 6 см по-голяма от другата. Намерете колко е основата2
    А - 4
    Б - 3
    В - 5
    Г - 12

Според моите изчисления отг е А/4см.?
    Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)

off i az se 4ydq dali da se topiram i da iam syper qk obem noo moje o6te ot 1viq den da biq na o4i?

Повече от фен Аватара на Millen4ety
    Град
    Sofia
    1 сл:
    осн: х + 6
    бедро: х
    3х + 6 = 24
    х = 6
    осн 12, бедро 6 - невъзможно

2 сл:
    осн: х
    бедро: х + 6
    3х + 12 = 24
    х = 4
    осн = 4, бедро = 10 - възм

=> 4
    мисля, че е така
    we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...

Jeff Hardy forever!!

четири е,бе

^Мда, и аз получавам толкова.
    Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
    сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
    сякаш искам да плача като малко дете,
    но сълзи не потичат от очите въобще.

Peace & Love ;]]

Мерси

Аз искам да ви попитам няколко неща:
    1. Кое ви е по-лесно - геометрия или алгебра?
    2. Как ви се струват логическите задачи?
    ...
    моите отговори
    1. Най-слабото ми място - геометрия мразя яя x
    2. Онези дето лъжат, бързо ги оправям, ама с теглилките и монетите съм туш

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Май геометрията ми харесва повече.За логическите-зависи.Ето една, която не мога да реша:

Между 30 предмета има 14 метални, 12 черни и 16 сферични.От тях 5 са едновременно метални и черни, 6-метални и сферични, 4-черни и сферични.Един предмет притежава и трите свойства.Намерете колко от предметите притежават само една свойство.
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

12?
    My heart is broke but I have some glue

Такава задача съм решавала.
    Има нещо като таблица,с която се решават такива задачи.
    Казва се 'принцип на включване и изключване-диаграма на Вен'.
    Не е чак толкова трудно,но не сме и го учили.
    Аз имам спомен,че в 5 клас това ми е било обяснявано от учителката ми по математика,защото решавахме задачи за състезания.
    бтв.. в жълтата книжка на архимед е описан този метод.
    само исках да отбележа.
    иначе с малко разсъждения и логика може да се достигне до верния отговор.
    Аз мисля да се пробвам след малко,защото сега нямам възможност.
    После ще пиша какво съм получила.

/не знам ако има такава задача на изпита,кой ще може да разсъждава тооолкова задълбочено..в такъв напрегнат момент/

Голям фен Аватара на melinor
    Някой може ли да направи табличките от задачите за работа и сплави и да припомни кое какво значеше и какво се пишеш в него... УЖАСЕНА СЪМ НЕ ПОМНЯ МНОГО НЕЩАААААААА
    Боса по асфалта минавам,
    знам че няма мода такава -
    просто детски навик още в мен живее.

Аз съм си написала всичките аксиоми, теореми, следствия и определения от учебника на компютъра. Имам формулите за работа и задачите от капитал, за сплавите май нищо не съм писала.

Цитирай Първоначално написано от AnIcHkAtA
    Май геометрията ми харесва повече.За логическите-зависи.Ето една, която не мога да реша:

Между 30 предмета има 14 метални, 12 черни и 16 сферични.От тях 5 са едновременно метални и черни, 6-метални и сферични, 4-черни и сферични.Един предмет притежава и трите свойства.Намерете колко от предметите притежават само една свойство.
    4 ?
    Никакви таблици, никакви принципи .. решенията (моите) на логическите задачи са само и единствено измислени от мен и в повечето случаи са грешни и необясними за другите
    Long Live Rock N' Roll .. !

Повече от фен
    Град
    Варна
    Ох много ме е яд,че си върнах учебника,утре ще пробвам да си го взема за няколкото дена,щото не знам откъде да преговоря

Аз получих, че 4 предмета са само метални, 4 предмета са само черни и 7 предмета са само сферични. Задачата се решава с едни кръгове(май диаграма на Вен му викаха ). А пък смесите и сплавите са ми най-лесни, защото всичко го имаш нагледно в таблица. Правя графи(ударението на и) "количество", "концентрация" и "чисто в-во", като кол. Х конц. = ч.в-во и после попълваш графите с даденото.
    Обаче трябва да се има предвид, че:
    1.Концентрацията на водата е 0.
    2.Концентрацията на чисто в-во е 100%.
    Male

Така...потърсих в гугъл споменатата диаграма на Вен и по първото изображение горе-долу се ориентирах ( ) и направих такава по задачата, ама като нова тук, не мога да дам линк. Та според това, дето направих излиза, че само металните предмети са 2, само черните отново 2, а сферичните - 5.
    Вече доколко е вярно обаче, не гарантирам
    Слам Копам: Та аз ви нарекох недоразвити едноклетъчни неандерталци.
    Плочката: Никой не може да ни вика недоразвити еднолични нинджи без палци.

Цитирай Първоначално написано от OODreamy
    Така...потърсих в гугъл споменатата диаграма на Вен и по първото изображение горе-долу се ориентирах ( ) и направих такава по задачата, ама като нова тук, не мога да дам линк. Та според това, дето направих излиза, че само металните предмети са 2, само черните отново 2, а сферичните - 5.
    Объркал си сметките.
    Male

Цитирай Първоначално написано от mArMaLaDkA
    Аз съм си написала всичките аксиоми, теореми, следствия и определения от учебника на компютъра. Имам формулите за работа и задачите от капитал, за сплавите май нищо не съм писала.
    Ще я постнеш ли?

П.П - Защо от 5 мин насам, форума само ме изхвърля от регистрацията? [/i]

И на мен ми излиза, че металните и черните са 2, а сферичните - 5.Мисля, че вярно съм я решил (излизат 5 неметални,нечерни и несферични )

Цитирай Първоначално написано от faststep
    Цитирай Първоначално написано от OODreamy
    Объркал си сметките.
    Може, бих искала да сложа и линк към диаграмата, дето направих, ама ъ-ъ

^ако искаш я снимай и просто после я сложи без това http://www. - ние ще си го копнем и ще я видим
    сега и аз да попитам нещо:
    значии..
    някой беше обяснил начин за решаване на подобни задачи:
    Двама седмокласници играят на следната игра: от кутия с 13 бонбона те един след друг за един ход изяждат 1, 2 или 3 бонбона. Печели този, който изяде последния бонбон. Колко бонбона трябва да изяде първият играч при първия си ход, за да си осигури победа в играта?
    а)1
    б)2
    в)3
    г)при правилна игра вторият играч печели винаги

и още нещо:
    пускайте каквито искате задачи,'щото някои от нас си нямат работа..

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си