- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
нее аз искам английската
офф...мн ме е яд за това. Да се надяваме, че е така само защото доста задачи налучках (мързеше ме), а и по бел имах 5.32 пак от налучкване. Не че на теста имам кой знае колко. Математика...![]()
Ако друго не научих, поне едни смеси и сплави знам
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Здравейте! Сигурно все някой е питал за това, за което ще питам и аз, но не ми се четат всичките страници. Та въпросът ми е: Колко трябва да изкарам, за да вляза в Първа Английска или Испанската? По БЕЛ и по МАТ в дипломата имам 6. Но на изпита не знам как ще се справя.
^Хъм. И аз се боря за там, както и половината форум... Колко очакваш по БЕЛ? Оценките ти от 2та изпита трябва да са над 5 със сигурност... това мисля, че го знаеш![]()
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Някой може ли да помогне за една задача?
Периметър на равноб. трийг. е 24 см. Едната страна е с 6 см по-голяма от другата. Намерете колко е основата2
А - 4
Б - 3
В - 5
Г - 12
Според моите изчисления отг е А/4см.?![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
1 сл:
осн: х + 6
бедро: х
3х + 6 = 24
х = 6
осн 12, бедро 6 - невъзможно
2 сл:
осн: х
бедро: х + 6
3х + 12 = 24
х = 4
осн = 4, бедро = 10 - възм
=> 4
мисля, че е така
we follow the danger wherever it goes.. we are the believers... we are.. heroes...
Jeff Hardy forever!!
четири е,бе![]()
^Мда, и аз получавам толкова.
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]
Мерси![]()
Аз искам да ви попитам няколко неща:
1. Кое ви е по-лесно - геометрия или алгебра?
2. Как ви се струват логическите задачи?
...
моите отговори
1. Най-слабото ми място - геометриямразя яя
x
2. Онези дето лъжат, бързо ги оправям, ама с теглилките и монетите съм туш![]()
![]()
Май геометрията ми харесва повече.За логическите-зависи.Ето една, която не мога да реша:
Между 30 предмета има 14 метални, 12 черни и 16 сферични.От тях 5 са едновременно метални и черни, 6-метални и сферични, 4-черни и сферични.Един предмет притежава и трите свойства.Намерете колко от предметите притежават само една свойство.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Такава задача съм решавала.
Има нещо като таблица,с която се решават такива задачи.
Казва се 'принцип на включване и изключване-диаграма на Вен'.
Не е чак толкова трудно,но не сме и го учили.
Аз имам спомен,че в 5 клас това ми е било обяснявано от учителката ми по математика,защото решавахме задачи за състезания.
бтв.. в жълтата книжка на архимед е описан този метод.
само исках да отбележа.
иначе с малко разсъждения и логика може да се достигне до верния отговор.
Аз мисля да се пробвам след малко,защото сега нямам възможност.
После ще пиша какво съм получила.
/не знам ако има такава задача на изпита,кой ще може да разсъждава тооолкова задълбочено..в такъв напрегнат момент/
Някой може ли да направи табличките от задачите за работа и сплави и да припомни кое какво значеше и какво се пишеш в него... УЖАСЕНА СЪМНЕ ПОМНЯ МНОГО НЕЩАААААААА
![]()
![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Аз съм си написала всичките аксиоми, теореми, следствия и определения от учебника на компютъра. Имам формулите за работа и задачите от капитал, за сплавите май нищо не съм писала.
4 ?Първоначално написано от AnIcHkAtA
Никакви таблици, никакви принципи .. решенията (моите) на логическите задачи са само и единствено измислени от мен и в повечето случаи са грешни и необясними за другите![]()
![]()
Long Live Rock N' Roll .. !
Ох много ме е яд,че си върнах учебника,утре ще пробвам да си го взема за няколкото дена,щото не знам откъде да преговоря![]()
Аз получих, че 4 предмета са само метални, 4 предмета са само черни и 7 предмета са само сферични. Задачата се решава с едни кръгове(май диаграма на Вен му викаха). А пък смесите и сплавите са ми най-лесни, защото всичко го имаш нагледно в таблица. Правя графи(ударението на и) "количество", "концентрация" и "чисто в-во", като кол. Х конц. = ч.в-во и после попълваш графите с даденото.
Обаче трябва да се има предвид, че:
1.Концентрацията на водата е 0.
2.Концентрацията на чисто в-во е 100%.
Male
Така...потърсих в гугъл споменатата диаграма на Вен и по първото изображение горе-долу се ориентирах () и направих такава по задачата, ама като нова тук, не мога да дам линк. Та според това, дето направих излиза, че само металните предмети са 2, само черните отново 2, а сферичните - 5.
Вече доколко е вярно обаче, не гарантирам![]()
Слам Копам: Та аз ви нарекох недоразвити едноклетъчни неандерталци.
Плочката: Никой не може да ни вика недоразвити еднолични нинджи без палци.
Объркал си сметките.Първоначално написано от OODreamy
![]()
Male
Ще я постнеш ли?Първоначално написано от mArMaLaDkA
П.П - Защо от 5 мин насам, форума само ме изхвърля от регистрацията?[/i]
И на мен ми излиза, че металните и черните са 2, а сферичните - 5.Мисля, че вярно съм я решил (излизат 5 неметални,нечерни и несферични)
Може, бих искала да сложа и линк към диаграмата, дето направих, ама ъ-ъПървоначално написано от faststep
![]()
^ако искаш я снимай и просто после я сложи без това http://www. - ние ще си го копнем и ще я видим![]()
сега и аз да попитам нещо:
значии..
някой беше обяснил начин за решаване на подобни задачи:Двама седмокласници играят на следната игра: от кутия с 13 бонбона те един след друг за един ход изяждат 1, 2 или 3 бонбона. Печели този, който изяде последния бонбон. Колко бонбона трябва да изяде първият играч при първия си ход, за да си осигури победа в играта?
а)1
б)2
в)3
г)при правилна игра вторият играч печели винаги
и още нещо:
пускайте каквито искате задачи,'щото някои от нас си нямат работа..![]()