- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Разбрах.Ама мойта не я разбрахПървоначално написано от faststep
![]()
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Първоначално написано от faststep
Male
;Първоначално написано от faststep
Ако са го сбъркали в книжката, значи да.
Ето още една подобна:
Школла за танци записала да обучава 90 ученици.Модерни танци посещавали 54 ученици, а класически танци-48 ученици.Намерете колко ученици посещавали и двата вида танци.
едит:12?
Едит 2:Да, 12 е.Тая беше лесна, щом успях да я реша.Ето по-гадна:
От 800 анкетирани 250 са отговорили, че пътуват с метро, 320-с автобус и 230 с трамвай.Само с метро пътуват 100, само с автобус-120 и само с трамвай -90.И с трите превозни средства пътуват 40 от анкетираните.Намерете колко пътуват точно с два от изброените средства.
Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...
Някъде в нета имаше подробно решени задачи от теста от 2008 по мат.Може ли да ми дадете линк защото 2 задачи ме убиват![]()
![]()
![]()
^ Намерих ги![]()
![]()
![]()
Ох...Хораааа нямате си на идея колко съм разочарована от себе си![]()
![]()
Миналата година бях повече от перфектна по математика.... Тая година я зарязах заради БЕЛ, защото там бях зле... Сега е обратното.. Почти нище не мога да усвоя по МАТ, докато по БЕЛ....![]()
![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Е, с едното ще наваксаш за другото ; ).За къде се бориш?Първоначално написано от melinor
Йей, днеска си реших проблема с фалшивите монети и тяхните притегляния. Имам си табличка и наизуст![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
знам че вече досаждам с тези мои въпроси, но според вас за момче нормално ли е бал 30![]()
![]()
![]()
![]()
Много мразя такива задачи:
Георги и Димитър се договорили за следното: „Ако утре грее слънце или не духа вятър, ще отидем на излет”. На другия ден греело слънце и духал вятър. Какво е трябвало да направят те, за да изпълнят договорката?
..Ужасно тъпи са, а и от къде можеш да знаеш какво ще решатАко искате и отг. ще пусна...
Едит:Амиии....Още не съм решила със сигурност, а и съм малко суеверна![]()
Боса по асфалта минавам,
^трябва да отидат.![]()
Трбява да отидат ... мисля,че мога да обясня отговора си![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
задължително да почакат да спре вятърът и тогава да отидат на излет
да отидат на излет
каквото и да правят, ще бъдат в противоречие с договорката
да не отидат на излет
След малко свършвам теста и пиша верния отг.
Боса по асфалта минавам,
трябва да отидат, защото те се разбират "Ако утре грее слънце или не духа вятър" т.е едното е достатъчно за да отидат..Първоначално написано от melinor
п.п. - дано си разбрал поне нещично, че се обясних по начин ...![]()
![]()
А...е то няма кой да чете правилно![]()
Ето друга подобна:
родителите на Иван му обещали, че ако га приемат в езикова гимназия или у-ще по изкуствата ще му разрешат да замине за 8 дни на море с приятели. той бил приет в музикалното у-ще, но в езикова-не. Как трябва да постъпят родителите му?
а-да не му разрешат да замине
б-да му разрешат да замине за 8 дни
в-да му разрешат да замине, но само за 4 дни
г-да му разрешат, ако има поне 1 родител с тях
Боса по асфалта минавам,
според мен е отговор Б, защото "или у-ще по изкуствата", а то музиката е вид изкуство..Първоначално написано от melinor
Б е- да
Да искате логически?
Боса по асфалта минавам,
Ми...значи трябва да обърнеш внимание на следното:Първоначално написано от melinor
При "и" трябва всички условия да са изпълнени, докато при "или" е необходимо замо едно изпълнено условие и оттам приемаш, че всичко е вярно.![]()
btw: joannalof, ако си нямаш работа, ще обясниш ли това с монетите?
Слам Копам: Та аз ви нарекох недоразвити едноклетъчни неандерталци.
Плочката: Никой не може да ни вика недоразвити еднолични нинджи без палци.
Първоначално написано от melinor
![]()
Ей, някой ако има в момента от онези задачи, дето са с линейно и параметрично уравнение да се намери общите корени /нещо итакова/ или пък кога ще има х от 2степен и такива / надявам се сещате/![]()
Те са ми доста трудни и днес упражнявам тях, та да се пробвам, а после ще ми давате верния отговор![]()
За хората в едно учреждение са верни твърденията
1)Сред имащите сини очи има и такива, които не са руси
2)Тези, които носят костюми и не са руси, нямат сини очи.
а-Тези, които са със сини очи, не носят костюми и са руси
б-сред хората със сини очи има и такива, които са руси
в-сред хората със сини очи има и такива, които не носят костюми
г-всички, които имат сини очи0 носят костюми
*Задачите са от една тухла на веди/не ходя там на курсове/*
Боса по асфалта минавам,
(x+2)"3"- a(x+1)(x"2"-x+1) + 3ax"2"Първоначално написано от joannalof
"2" - на 2-ра степен
"3" - на 3-та степен
Нормалният вид на многочлена е от втора степен по
отношение на x , ако параметърът е равен на ...?
Слам Копам: Та аз ви нарекох недоразвити едноклетъчни неандерталци.
Плочката: Никой не може да ни вика недоразвити еднолични нинджи без палци.
Първоначално написано от joannalof
Ето едно параметрично
3(a-x)=2a-x
x=?
a-a/2
b-5a/4
v-a/3
g-3a/2
Боса по асфалта минавам,
Получавам 1Първоначално написано от OODreamy
![]()
Ето едно параметрично
3(a-x)=2a-x
x=?
a-a/2
b-5a/4
v-a/3
g-3a/2
Емии аз не знам ...![]()
![]()