- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Седми клас....Краят ни се вижда и на нас [vol.3]
Днес някой ходил на изпит по математика в НПМГ? Да сверим отговорите евентуално...
Как мина изпита? Може ли линк към него? Иначе аз не съм ходила :]Първоначално написано от Kum40Val40
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Един френд днес ходи... Не сме се чували ама той е доста добър по математика и предполагам, че ги е направил доста добре..Първоначално написано от Kum40Val40
Имам нещо за вас
(х^6 - у^6 - 1) : х^2.у^2 = ?
ако х^2 + у^2 = 1
х^2 - Х на втора степен
. - умножение
: - деление , в случая е дробна черта
![]()
Мен определено ме затрудни само една задача. Как ли не я въртях, ама нещо не се получи? Ако някой желае, моля заповядайте:
Намерете всички двойки прости числа х и у, които удовлетворяват равенството
3х^4y+8x^4+18x^2y+48x^2+27y-1937=0
Такамм една задачка,от вида задачи,които мразя ;дд
От 6 еднакво изглеждащи монети едната е фалшива и има различно тегло от останалите,които са с едно и също тегло.Не е известно дали фалшивата монета е по-лека или по-тежка.На разположение е само една везна с две блюда (без теглилки).С колко най-малко претегления може да се открие фалшивата монета?
Мисля, че с две.
Първоначално написано от Kum40Val40
Аз мисля, че с пет или четири
Претегляне едно-3х3 в блюдата и виждаме кое е различното
Притегляне две- от тази купчинка правим различни комбинации
и 3-виждаме коя е точно......
И аз не ги разбирам много-многотия...![]()
Боса по асфалта минавам,
знам че няма мода такава -
просто детски навик още в мен живее.
Първоначално написано от Fantasti4naJena
Никой ли не може да я реши
Според мен с 3? Толква ли е отговорът?Първоначално написано от mar7inaaa
![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
Първоначално написано от meche95
Според мен с двеПървоначално написано от joannalof
Първоначално написано от joannalof
Дам,3 е отговорът..откъде разбраа ;дд смисъл как я реши ;[[
=D>![]()
Здравейте!
Колко сте изкарали на теста по бг и къде искате да влезете?
Първоначално написано от mar7inaaa
^ Това го постнах днесПървоначално написано от joannalof
Да, не ги разбирам, но от таблицата се справям.
И така, нали са 6 монети би трябвало /според таблицата, под 9 бр. са с 2 притегляния/ да са 2 притегляния, обаче - понеже не се знае по-лека ли, по-тежка е прословутата монета добавяш още едно теглене![]()
2+1=3 :P с нагласяния![]()
Животът е като огромно виенско колело - върти се,нови хора качват се и слизат. Първо си долу, после горе. И изпитваш страх от височините, и от долините. Но въпреки всичко винаги носиш тръпката и желанието за живот в себе си. <3 (h)
лесно е значи първо разделяш 6те монети на по равно в двете блюда на везната е разбираш че едното е по -тежко или по-леко до тук имаме 1претегляне сега обаче имаме 3 монети от който едната е фалшивата взимаме две от монетите и ги поставяме по една върху всяко от блюдата на теглилката и тук има 2 варянтаПървоначално написано от mar7inaaa
1 . ако теглото на двете монети се окаже равно то третата е фалшива това е 2
2. ако едната от монетите е с различно тегло от другата ще се наложи още едно претегляне защото не знаем дали фалшивата е по-тежка или по-лека затова тук ще са ни нужни 3 претегляния
тъй като в задачата се търси с колко най - малко претегляния ще гледаме предположение номер 1ето го и верният отг.3
![]()
дано да стана ясно какво имам в предвид
Не върви пред мен, може да не те последвам. Не върви зад мен, може да не те водя. Върви до мен и ми бъди приятел.
Ии така
нЕкой доброволец?Да се упражни в проценти и части от число?
Две трети от служителите във фирма, били жени, но 4 от тях напуснали. Останалите служителки се оказали 60% от целата фирма. С колко процента е налялал броят на жените след напускането на тези четири?
Ако някой иска да пробва ... да си сверим отговорите![]()
Елементарна е тая с фирмата
ама онази с Х на ШЕСТА... !...
Първоначално написано от Fantasti4naJena
Колко е на тази с фирмата?![]()
az polu4avam 40%
VIE?
mdr mislite li na izpita po bg 4e DONEMAIKUDE se pi6e zaedno egati tupoto tva nikude ne se u4i![]()
Реших теста който Ивана даде.Резултат:84 точки![]()
![]()
![]()
Ето на тази задача се затрудних май-много
Даден е триъгълник ABC, в който AC = BC и ъгъл ACB = 80. Точката M е вътрешна
за триъгълника и такава, че ъгъл MAB =10 ,ъгъл ABM = 30. Да се намери ъгъл AMC.![]()
^ Отговорът какъв е?да не се излагам с моя.. ;д
What you give is what you get!
70![]()
Аз за 84т. не мога и да си помисля, пък ти си тръгнал/а за една задача![]()
П.С. Такава задача подобна май имаше в теста от 2008, обаче разликата е,че тр.AMB е даден равнобедрен![]()
Абе тая задача с фирмата вчера я решавах... ама сега не мога да намеря теста... Колко е отговорът?
Мисля за тебе, сякаш ти си до мен,
сякаш мъничка болка трепка бързо във мен,
сякаш искам да плача като малко дете,
но сълзи не потичат от очите въобще.
Peace & Love ;]]