.
Отговор в тема
Страница 3 от 5 ПървиПърви 12345 ПоследнаПърви
Резултати от 51 до 75 от общо 122
    Цитирай Първоначално написано от Raybeez
    Някой може ли да каже дали го има теста някъде вече, че ми е любопитно да го видя
    казаха че към 8 и 30 тая вечер щял да бъде качен на сайта на министерството

Голям фен Аватара на TheSadGirl
    Град
    Варна :)))
    Някой може ли да каже дали го има теста някъде вече, че ми е любопитно да го видя
    сайта на МОН .. ама нещо не ми го отваря
    `` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``

Ко

Аз съм баба мИчта

Град
    Цитирай Първоначално написано от TERRORMACHINE
    Цитирай Първоначално написано от SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
    "цяло село" е хипербола ... аз писах асонас, заради О-тата ;/
    може и хипербула да е, ама в никакъв случай не е асонанс...абе боли ме уя отивам на мач да пия бира, квото съм направил тва!!!
    и аз същото че права

пп: като цяло теста не беше труден .. кофти беше тоя текст за Каратето с тея имена леле

Ко

Аз съм баба мИчта

Супер фен Аватара на bEbsI
    http://trance.bergon.net/dzi.pdf - Ето матурата.
    Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Супер фен Аватара на b0Nb0n
    Цитирай Първоначално написано от bEbsI
    аз нищо не виждам
    If you can hear me, I need help I'm caught and
    I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
    This fucked off hand that G. delt lazarus help
    Me cause he's hazardous to T's health.
    I'm a psycho baby
    It's about to drive me crazy

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    Да, но селяците не са ми конкуренция, защото аз като кандидатствам и той има 2.00 в Софийския, това че е имал висока оценка на матурата не ме интересува особено, защото на истинския изпит той не се класира.

Иначе "Цялото село лудува по нея" е метонимия, защото метонимията е на базата на някаква вътрешна връзка. Идеята е не, че селото лудува по нея, а хората в него. Това е подобно на класическия пример за метонимия - "Върхът отговори с други вик ура" - не върхът "вика", а бунтовниците на него. Синекдохата е вид метонимия, но тук е по-общият вариант.

А относно тези, които ми искат отговорите. Извинявайте, но не ми се занимава. Предполагам, че ще си я откриете и сами. =]

Град
    Цитирай Първоначално написано от Mooo6no
    Да, но селяците не са ми конкуренция, защото аз като кандидатствам и той има 2, това че е имал висока оценка на матурата не ме интересува особено, защото на истинския изпит той не се класира.

Иначе "Цялото село лудува по нея" е метонимия, защото метонимията е на базата на някаква вътрешна връзка. Идеята е не, че селото лудува по нея, а хората в него. Това е подобно на класическия пример за метонимия - "Върхът отговори с други вик ура" - не върхът "вика", а бунтовниците на него. Синекдохата е вид метонимия, но тук е по-общият вариант.
    ю

въй познала съм .. на мен ми го отвори варианта, даден по - горе

Ко

Аз съм баба мИчта

Супер фен Аватара на bEbsI
    Цитирай Първоначално написано от b0Nb0n
    аз нищо не виждам
    пдф формат => Аdobe Reader
    Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.

Град
    Времето е 4 часа. Елементарна е, но това е нормално. С такива тъпаци в тази държава. Глупавото е, че е преписвано при такава лесна матура. ОК, лесна, но защо им позволяват да преписват? В моята стая не се позволяваше видно преписване и слава на бога, защото най-много да ме бяха объркали.

Град
    Мерси,

тестът е доста елементарен - аз съм завършил преди 7 години и и бих се затруднил на 6-7 въпроса...

Колко време имате за теста и изобщо как протича матурата?

4 часа за теста и темат ..

Ко

Аз съм баба мИчта

Град
    то не е град,а джунгла...
    ми да му eба майката, някои от нас цяла година си спукваха гъзовете и нервите и пръскаха сума ти пари по уроци и кво? ся някакви неграмотни циганчета от кварталното в обеля, дето едно членуване не могат да направят правилно, ще седят наравно с мен за кандидатстване за едно и също място, благодарение на подарена отлична диплома и готова матура !

п.п. "цяло село" е метонимия. амин!

Супер фен Аватара на XceSS
    Град
    Бургас :)
    Цитирай Първоначално написано от Mooo6no

А относно тези, които ми искат отговорите. Извинявайте, но не ми се занимава. Предполагам, че ще си я откриете и сами. =]
    Добре де качи го поне тук http://bgshare.com/
    От 13:30 ги търся и не мога да ги намеря, няма ги в сайта на МОН !
    Цитирай Първоначално написано от AnincetoSexy
    Дърпаш кредит .. Водиш я на Слънчев бряг ,там на ресторант .. после на бар ,и към 4-5 сутринта в хотелската стая на 'Чаика' я събличаш .. Ако ти откаже ,значи мнооооого си се прецакал ..

Град
    Цитирай Първоначално написано от chelsea
    ми да му eба майката, някои от нас цяла година си спукваха гъзовете и нервите и пръскаха сума ти пари по уроци и кво? ся някакви неграмотни циганчета от кварталното в обеля, дето едно членуване не могат да направят правилно, ще седят наравно с мен за кандидатстване за едно и също място, защото благодарение на подарена отлична диплома, имат и готова матура !

п.п. "цяло село" е метонимия. амин!
    моята квесторка беше от едно такова училище в нашия град, абе да си го кажа направо циганско и то е до 12 клас и ни разправяше че оня ден им бил бала .. некви такива .. директно ий го казах, че тъпанарите в такива училища че имат 6ци, а ние (една от най- елитните гимназии в града) ще имаме по- нисък успех .. а тя ми отговори: "Олее еми ти сега така се ядосваш, а пък след години .. как ще живееш момиче .. " ..после ни каза как на матурата за 4 клас, обеснявала на ромчетата какво е тест? абе .. майната му .. поне мина ..

Ко

Аз съм баба мИчта

Град
    Аз лично на моя кандидат-студентски изпит видях как едно момче си направи план на темата, която се падна около 20 минути по-късно... съмнявам се, че просто е стрелял напосоки.
    Винаги ги е имало, но не става цял живот с преписване. А и аз имах в предвид в СУ, не че не можеш да си купиш темата, но специално в Софийския не става. Защото ако не си учил цяла година, дори и да знаеш 5-те теми, между които се тегли физически е невъзможно да научиш наизуст 70-100 страници теми, т.е. някой да си ги купи трябва да е учил цяла година и накрая само тях да преговори. Което значи, че стават ограничен кръг хора, които при това са учили както трябва цяла година....

Мега фен Аватара на RAWRRR
    Град
    София
    Въпросите за литература и произведения според мен са по-кофти,защото трябва да си ги чел и да си внимавал какво говорят в час по анализа им.
    20,21,23,39 примерно

За преписването..ако не преписваш трябва да си сигурен в знанията си,за да го няма момента те преписваха и имаха 6ци,аз бях честен и имам 4.Аз рядко преписвам и правя пищови за контролни,обаче това е много важен изпит и си мисля,че просто ако не можеш да отговориш на 2-3 въпроса е по-добре да погледнеш листа на някое сигурно другарче,отколкото да играеш тото.
    Техническия университет ако не се лъжа,в София,приема само с оценки от матури,така че една висока оценка там,може да те направи студент.

Град
    ^ Техническия с матура: математика или физика .. доколкото знам аз де

иначе имаше хора дето ме питаха от кое произведение е текста : " .. мислеше си Сали Яшар .. " щях да падна

Ко

Аз съм баба мИчта

Град
    то не е град,а джунгла...
    е, при всички положения ще съм по-грамотна, образована и интелигента от тея хора, но няма как да не се дразня, когато блъскам като идиот толкова време, а някой путьо накрая получи всичко наготово.

Цитирай Първоначално написано от TheSadGirl

иначе имаше хора дето ме питаха от кое произведение е текста : " .. мислеше си Сали Яшар .. " щях да падна
    що се учудваш, има доста хора, които не са чели Йовков въобще..
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

Град
    Цитирай Първоначално написано от ScionOfStorm
    Цитирай Първоначално написано от TheSadGirl

що се учудваш, има доста хора, които не са чели Йовков въобще..

е да ... аз лично очаквах да има доста въпроси за него, именно защото се падна миналата година

Ко

Аз съм баба мИчта

Повече от фен Аватара на Goebbels
    18.
    Кое от посочените твърдения НЕ е вярно?
    А) В романа „Под игото“ историята на Бяла черква е историята на един невъстанал град.
    Б) В Ботевото стихотворение „Елегия“ кръстът е символ на благословения със спасението народ.
    В) „Септември“ на Гео Милев е експресионистична поема, изградена от отделни фрагменти.
    Г) „Борбата е безмилостно жестока…“ е едно от последните стихотворения, написани от Вапцаров

някой знае ли кой е верния отговор?
    Аз отговорих Б- Елегия.

Град
    Цитирай Първоначално написано от Goebbels
    18.
    А) В романа „Под игото“ историята на Бяла черква е историята на един невъстанал град.
    Б) В Ботевото стихотворение „Елегия“ кръстът е символ на благословения със спасението народ.
    В) „Септември“ на Гео Милев е експресионистична поема, изградена от отделни фрагменти.
    Г) „Борбата е безмилостно жестока…“ е едно от последните стихотворения, написани от Вапцаров

Аз отговорих Б- Елегия.

естествено че е Б .. "кръст забит в живо тело" - цитирам по спомен

Ко

Аз съм баба мИчта

Цитирай Първоначално написано от Goebbels
    18.

Аз отговорих Б- Елегия.
    И аз ...

Б ще да е, да.
    "И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."

на 26-ти въпрос кое писахте ?

Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
    before the morning takes you away ...

Град
    на 26 е алегория.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си