- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Край на матурата по БЕЛ - коментари : )
казаха че към 8 и 30 тая вечер щял да бъде качен на сайта на министерствотоПървоначално написано от Raybeez
сайта на МОН .. ама нещо не ми го отваряПървоначално написано от Raybeez
![]()
`` Да си приятел, не означава да познаваш някого, а да си част от него ! ``
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
и аз същото че праваПървоначално написано от TERRORMACHINE
![]()
![]()
![]()
пп: като цяло теста не беше труден .. кофти беше тоя текст за Каратето с тея имена леле![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
http://trance.bergon.net/dzi.pdf - Ето матурата.
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
аз нищо не виждамПървоначално написано от bEbsI
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Да, но селяците не са ми конкуренция, защото аз като кандидатствам и той има 2.00 в Софийския, това че е имал висока оценка на матурата не ме интересува особено, защото на истинския изпит той не се класира.
Иначе "Цялото село лудува по нея" е метонимия, защото метонимията е на базата на някаква вътрешна връзка. Идеята е не, че селото лудува по нея, а хората в него. Това е подобно на класическия пример за метонимия - "Върхът отговори с други вик ура" - не върхът "вика", а бунтовниците на него. Синекдохата е вид метонимия, но тук е по-общият вариант.
А относно тези, които ми искат отговорите. Извинявайте, но не ми се занимава. Предполагам, че ще си я откриете и сами. =]
юПървоначално написано от Mooo6no
въй познала съм![]()
.. на мен ми го отвори варианта, даден по - горе
![]()
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
пдф формат => Аdobe ReaderПървоначално написано от b0Nb0n
Destiny is for losers.It's just a stuped excuse to wait for things to happen instead of making them happen.
Времето е 4 часа.Елементарна е, но това е нормално. С такива тъпаци в тази държава. Глупавото е, че е преписвано при такава лесна матура. ОК, лесна, но защо им позволяват да преписват? В моята стая не се позволяваше видно преписване и слава на бога, защото най-много да ме бяха объркали.
Първоначално написано от Raybeez
4 часа за теста и темат ..![]()
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
ми да му eба майката, някои от нас цяла година си спукваха гъзовете и нервите и пръскаха сума ти пари по уроци и кво? ся някакви неграмотни циганчета от кварталното в обеля, дето едно членуване не могат да направят правилно, ще седят наравно с мен за кандидатстване за едно и също място, благодарение на подарена отлична диплома и готова матура !
п.п. "цяло село" е метонимия. амин!
Добре де качи го поне тук http://bgshare.com/Първоначално написано от Mooo6no
От 13:30 ги търся и не мога да ги намеря, няма ги в сайта на МОН !
Първоначално написано от AnincetoSexy
моята квесторка беше от едно такова училище в нашия град, абе да си го кажа направо циганско и то е до 12 клас и ни разправяше че оня ден им бил бала .. некви такива .. директно ий го казах, че тъпанарите в такива училища че имат 6ци, а ние (една от най- елитните гимназии в града) ще имаме по- нисък успех .. а тя ми отговори: "Олее еми ти сега така се ядосваш, а пък след години .. как ще живееш момиче .. "Първоначално написано от chelsea
![]()
..после ни каза как на матурата за 4 клас, обеснявала на ромчетата какво е тест?
![]()
абе .. майната му .. поне мина ..
![]()
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
Винаги ги е имало, но не става цял живот с преписване. А и аз имах в предвид в СУ, не че не можеш да си купиш темата, но специално в Софийския не става. Защото ако не си учил цяла година, дори и да знаеш 5-те теми, между които се тегли физически е невъзможно да научиш наизуст 70-100 страници теми, т.е. някой да си ги купи трябва да е учил цяла година и накрая само тях да преговори. Което значи, че стават ограничен кръг хора, които при това са учили както трябва цяла година....Първоначално написано от Raybeez
Въпросите за литература и произведения според мен са по-кофти,защото трябва да си ги чел и да си внимавал какво говорят в час по анализа им.
20,21,23,39 примерно
За преписването..ако не преписваш трябва да си сигурен в знанията си,за да го няма момента те преписваха и имаха 6ци,аз бях честен и имам 4.Аз рядко преписвам и правя пищови за контролни,обаче това е много важен изпит и си мисля,че просто ако не можеш да отговориш на 2-3 въпроса е по-добре да погледнеш листа на някое сигурно другарче,отколкото да играеш тото.
Техническия университет ако не се лъжа,в София,приема само с оценки от матури,така че една висока оценка там,може да те направи студент.
^ Техническия с матура: математика или физика .. доколкото знам аз де![]()
иначе имаше хора дето ме питаха от кое произведение е текста : " .. мислеше си Сали Яшар .. "щях да падна
![]()
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
е, при всички положения ще съм по-грамотна, образована и интелигента от тея хора, но няма как да не се дразня, когато блъскам като идиот толкова време, а някой путьо накрая получи всичко наготово.
що се учудваш, има доста хора, които не са чели Йовков въобще..Първоначално написано от TheSadGirl
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
Първоначално написано от ScionOfStorm
е да ... аз лично очаквах да има доста въпроси за него, именно защото се падна миналата година![]()
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
18.
Кое от посочените твърдения НЕ е вярно?
А) В романа „Под игото“ историята на Бяла черква е историята на един невъстанал град.
Б) В Ботевото стихотворение „Елегия“ кръстът е символ на благословения със спасението народ.
В) „Септември“ на Гео Милев е експресионистична поема, изградена от отделни фрагменти.
Г) „Борбата е безмилостно жестока…“ е едно от последните стихотворения, написани от Вапцаров
някой знае ли кой е верния отговор?
Аз отговорих Б- Елегия.
Първоначално написано от Goebbels
естествено че е Б .. "кръст забит в живо тело" - цитирам по спомен
![]()
![]()
![]()
Ко
![]()
![]()
Аз съм баба мИчта![]()
![]()
Б ще да е, да.
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
на 26-ти въпрос кое писахте ?
Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
before the morning takes you away ...
на 26 е алегория.