- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Край на матурата по БЕЛ - коментари : )
Но 4ка на матурата ще ти намали шансовете за класиране в хубави специалности/университети много.
Спомням си миналата година,хора с еднакви оценки на кандидатстудентските изпити,имахме различни дипломи от училище/матури и тези с 5 и 90 успяха да влязат,тези с 5 и 50 не успяха..
Въпросът с преписването е принципен-някои хора просто са свикнали да го правят.Имам колеги,които досега са нямали един изпит,в който да не са вадили пищови,да не са им диктували по телефона,да не са врърчали лисчета с верни отговори към тях..против това съм,защото за 4 години в университета няма да научат нищо и после,както ти каза,че създават проблеми и работа на хората,които са си учили навремето.
Но матурата е важно нещо и от нея зависи много,така че .. аз бих чела много за нея,но ако все пак не успея да отговоря на въпрос,бих погледнала в листа на някой.
попитах, защото ми спореха, че не е А![]()
![]()
Знам какво е алегория!!!!
Hold, hold me for a while ... I know this won't last forever ... So hold, hold me tonight
before the morning takes you away ...
И СУ приема с матури.
Яко при това.
Някакъв си коефициент 2.5 вместо 3, голям праз. Шансът е толкова голям, че не е шанс, а реалност.
Заставам зад всяко от мненията на Рейбийз в тази тема. Макар да се има за балъшка такава честност и... де да знам... достойнство?
Аз между другото имам надежди за матурата и до колкото знам има идеи на някои от разработващите я нивото да се вдигне до такова ниво, че примерно около 50 процента изобщо да не завършват, но това го има като идея за след изборите, а тогава не се знае кой ще е на власт.
Да, но само в тъпите специалности. Аз в СУ не бих влязъл нищо друго освен правото...Първоначално написано от Blab
Повечето влизат за диплома.
Някой да ме обори!:Д
еми миналата година се явява тая пак другата пак като му се занимава на човека що да не
If you can hear me, I need help I'm caught and
I'm stuck and I'm trapped in me self don't understand
This fucked off hand that G. delt lazarus help
Me cause he's hazardous to T's health.
I'm a psycho baby
It's about to drive me crazy
Blab,
Диплома за скандинавистика или арабистика..за какво ще послужи?
Вярно е че имат малък прием и съответно малко специалисти излизат от нея,вярно е че и по-редкия труд е по-скъп..но дори да си намериш работа по тези специалности,ще се притесняваш,че ако те уволнят ще трябва да си търсиш друга,не по специалността.
Пазарът на труда в България не е до толкова ъм "развит",че да се съобразява и с тези професии.Макар и малко специалисти,мисля че търсенето им е по-малко,отколкото предлагането.Съответно и не можеш да си намериш добре платена и сигурна работа за цял живот по тях и след време ще решиш или да запишеш друго висше или да работиш като некласифициран персонал..
А през това време ще учиш много за да завършиш,вашите ще те издържат,ще ти се налага и да работиш последните години за да им помагаш..
Завърша се хубава специалост в СУ - публична администрация,стопанско управление, право, филологии (българска / английска /немска / френска ) , информатика .. имаш повече конкуренти , но и повече работни места..
половината, които изреди, са от желанията ми за специалности :д
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
скандинавистиката и арабистиката не били хубави специалности, а видиш ли английска филология, била... вече всеки знае английски, за да си даскал е нужна филология (а кой иска да става даскал), а скандинавистиката е с най-висок бал в СУ, кви простотии бръщолевиш... кой изобщо се наема да казва коя специалност е хубава и коя не. Нали не ти, а тя ще работи това, което завърши.
![]()
![]()
![]()
смешковци... немска филология... пахахахах
:
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Кога министъра ще оповести какви са критериите за оценяване?
Над 50 точки - 3ка???
мисля, че са доста по-занижени критериите.
при 100 точки макс /примерно!/ 30 някъде са 3ка или нещо такова бях чувал О.о
"И знам, че през каквото и да те накара да преминеш, каквото и да ти донесе съдбата, ще се справиш. Защото си личност. Защото духът ти е най-силният, въпреки и някога печален, който някога съм усещала."
след като се проверят матурите... за да ни е гадно... тогава ще се коригира скалата от миналата годинаПървоначално написано от BulgariaZaBulgarite
Казах повечето.)
Има дивни ентусиасти, броят се на пръсти, струва ми се.))
Не ми казвай, че масово влизат да учат висше, за да се реализират. Просто звучи адски смешно. Да нахвърляме:
- колко искат да учат
- колко знаят какво искат да учат
- колко кандидатстват навсякъде (с каква идея? А, да, диплома:Д)
- колко просто са бутани от родителите си
- на колко просто не им се работи, навлиза в живота, та отлагат
Аз мога да говоря за себе си - искам да уча. А когато правя нещо, него върша, не да наричам нещата с други имена и да класифицирам като полезно губенето на време. Влизат всякакви хора. Точно в тези масови специалности. А нежеланието за учение, липсата на хъс и желание... те провалят всичко. Пречат на останалите няколко души, които са впрегнали силите, отделили от времето си, за да се усъвършенстват, растат и прочее. Академичният дух, атмосфера липсват. И сякаш си в гимназия, отношенията са същите, плоски, притъпени, 90+% маршируват по тъча.
Ако искаш да научиш нещо, не ти е нужно специално заведение. Един капацитет в областта ще ти помогне, да, но и те сякаш липсват все по-често. В университет се учи заради дипломата и професионалните контакти. Учението е в книжките, дават ти поле за практика. И толкова.
Така е било миналата година. Сега щяло да бъде по "европейски" образец.![]()
![]()
побалканен, както бихте могли да се сетите
хахаха, европейският образец ще чакам да го видя![]()
afterforever,
Хехе,виж пак неадекватно мнение - лични нападки вместо нещо съществено.
Първо, не уча филология.Уча икономика.
Второ, българската и английската филология те правят даскал в повечето случаи,да.Но да си учител е също хубаво,това че за учителите са ти най-големите чудовища в живота е защото си идиот.
Да си учител има предимства : работиш в социална среда,сред млади хора.На половин работен ден си.На държавна работа си.Можеш да даваш и частни уроци,а това повярвай ми,си е доста доходно.Най-важното е че работата ти там е СИГУРНА и постоянна.Можеш да преподаваш в едно училище и 20 и 30 години..
Ако беше малко по-умен щеше да знаеш че по-важно е доходите ти да са в равновесие , а не да са високи и рискови.А учителската работа ти дава това равновесие.Поддържаш не луксозен начин на живот,но сигурен и спокоен.
Трето,за разлика от скандинавистиката,учители по български и английски винаги ще трябват.
Когато завършилите скандинавистика са малко,цената на труда им е висока.Когато обаче те се увеличат,или нуждата от тях намалее,цената на труда им също намалява и те или се примиряват с това,или напускат работа.
Когато броят на учителите се увеличи,цената на труда им не намаля толкова съществено,защото нужда от учители винаги ще има (по-голяма от тази на тези със скандинавистика) и трудът им винаги ще се заплаща на относително еднакви равнища.
П.С аз ще отида да уча,довечера ще се включа пак.
Няма да навлизам в спорове, ама да ти обадя, прави бяха за тая история с филологиите.Скандинависти а и другите екзотични филологии могат да се учат, ако човек има желание да забегне за дадената държава.Иначе тука вероятно после ще се чуди къде да закачи хартийката-диплома.
Английски, както казаха, всеки знае.Тъй че-ноу юз.Даскал се става и без английска филология и педагогика, тя ти добавя само мъничко кинти отгоре.
Та, по въпроса с даскалъка.
Някой може да има желание да бъде изтезаван през половин-работния ден.До 10на години да му мръднат чарковете.Току виж и да бъде бит.
Иронията в случая е, че уча филологияАма малко по-екзотична
В краен вариант, все пак, може и да стана едно даскалче по български.
Дай Боже, живот и здраве, да завърша.
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Добре, след като всички слагате едно относително потенциално "вероятно", защо се опитвате да твърдите, че не става номерът с филологиите, от коиото излизат хора, които се броят на пръстите на 1-та ръка. С източна филология преводът може да ти донася 5000 чисто на месец (познавам човек, не говоря напразно). В най-различни фирми, които работят с подобни редки езици - 1400 точки на месец, какъв ви е проблемът? А как ще обясните и високият им бал също ми е интересно. Толко ли па са тъпи тия студенти, дEBA
Ммда, моя грешка, все бъркам литературен род и литературен жанр.Първоначално написано от SmiLeHappyEnjoyMyPaiN
Добре де, аз имам 30 верни отговора и 3 страници текст...
Какво се очертава?![]()
![]()
![]()
ULTRA VIOLENT SKIN BLOCK!
Зависи от съдържанието на текста май.Иначе 10 грешни отговора от 40 не е зле. 4,50 е по моите скромни сметки.
П. П. Извинете ме, че се обаждам така в тая тема, просто ми е интересно.![]()