- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- 18 години - придружител?
Ровех се в търсачката, но не намерих нищо с което да намеря отговор на въпроса си, който е:
След навършване на 18 години, на колко човека мога да бъда придружител - на само 1 или 2ма?
И също ако можете да ми дадете малко информация - в смисъл трябва ли да имам роднинска връзка, бля бля и такива глупости с този на който ще бъда придружител..?
Ако става въпрос за дискотеки и подобни вечерно време, САМО ако си му брат/сестра. По НИКАКЪВ друг начин не става, макар в закона да не е точно така.
Става с удостоверение, че ваште пускат непълнолетния с баткото/каката на 18. Това съм го правил, така че в
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Добре.Първоначално написано от machoka
А например за вечерно време по улиците например?
Или пак не може?
[quote=afterforever]Става с удостоверение, че ваште пускат непълнолетния с баткото/каката на 18. Това съм го правил, така че вПървоначално написано от myNameIsImmortal
Не може бе човек... никакви такива удостоверения не важат..
закона беше формулиран нещо от сорта 'дееспособно, пълнолетно лице'... като не се споменаваше да е роднина, но ходи го обясни на тъпите мутри или на когото и да било.
Просто трябва второ и третото име да са ви еднакви по ЛК и тогава става. Това дори и за по улиците да се разхождате.
Абе аз бях чела в един новинарски сайт, за една майка(май от Дупница), че направила пълномощно н 17годишната си дъщеря да може да излиза на дискотека с приятеля си(той не помня на колко беше).
И там пишеше, че стига да си е заверено и всичко там, може![]()
Понякога поставяш стени около себе си
не за да отблъснеш хората,
а за да видиш на кого му пука достатъчно, за да ги разбие.
В Дупница може всичко да може, ама другаде не може. Или си ме пускат сама, непълнолетна, просто защото съм с компания по - големи/разгологъзена/напълно незаконно или ни вадят с брат ми под уличната лампа, сравняват ни личните карти една с друга, после дали са си наши и накрая тъпо питат: "'ма вие брат и сестра ли сте"... Т'ва са вариантите. Аааа и нещо чух, че са раздули глобите до 15 хилки, ама за т'ва последното не съм сигурна 100%
Именно, това е правилното. Като не те пускат викаш съответните органи на мястото и те пускат, не е ебати философията. Сещате ли се, че полицията работи не само когато има убийство!! Научете си правата и си ги търсете, ебати...Първоначално написано от LovelyGirl
Аз помня как веднъж Прея мъкнеше едно пълномощно, декларация или и-аз-не-знам-какво, та който се подпише, отговаря за нея.
Доколкото знам имало такива с деклараций които се заверяват при нотариус че те пускат с еди-кой-си след посочения полицейски час,само че имало такива които не зачитат и деклараций... кофти но факт![]()
по принцип с декларация подписана от 2-мата родители заверена от нотариус и МВР става.
на бившата ми приятелка бяхме изкарали такъв документ с който тя спокойно се разхождаше с мене навсякъде обаче стане ли нещо носиш пълна наказателна и всякаква друга отговорност която се сетиш
Еми... някак си... нормално е да е така![]()