- Форум
- По малко от всичко
- Всичко тийн накуп
- Търся картинка/схема/анимация/чертеж... к'вото и да е...
Е с'а много я закъсАх. Стана проблема с пенсионерката по физика и нещо не ми се остава на изпит само да и угодя на простотията... Прайм една презентация с'а и не си намирам схема/картинка/анимация/нещо от сорта на микровълни. И понеже хал хабер си нямам какво търся, а чичко Гугъл ми вади разни микровълнови фурни ми са ще да ударите едно рамо... Мерси за вниманието.
Just because she comes off strong,
doesn’t mean she didn’t fall asleep crying.
And even though she acts like nothing’s wrong,
maybe she’s just really good at lying.
To strive, to seek, to find, and not to yield...
Мерси, мерси, мерси, мерсиииии.![]()
![]()
![]()
![]()
Ъгейн. Що за жувотно е корпускулярна теория?
Историята на оптиката е до голяма степен история на борбата и синтеза на двете теории за същността на светлината: корпускулярната теория, според която светлината е поток от частици, и вълновата, според която тя е вълнов процес. Тези теории са се зародили почти едновременно в края на XVII век. Основоположник на корпускулярната теория е Нютон. Основен аргумент в нейна полза е праволинейното разпространение на светлината в хомогенна среда. По това време изглеждало невъзможно да се свърже вълнов процес с праволинейно разпространение. Отражението на светлината Нютон обяснил с отражение на светлинните корпускули, подобно на отражение на еластични топки от стена. Според него при движението си в оптично по-плътна среда частиците на светлината се привличат допълнително от частиците на средата и затова при пречупване в такава среда корпускулите се приближават към перпендикуляра. Нютон пръв наблюдавал дисперсията на светлината от призма и я обяснил с наличие на различни корпускули за различните цветове. В своите оптични изследвания той се сблъскал и с интерференцията (т.нар. Нютонови пръстени), но не успял да я обясни задоволително от гледна точка на корпускулярната теория. През целия XVII век във физиката господствала корпускулярната теория.
Заповядай!Ама трябва да си отбереш само нужното.
![]()
Благодаря още веднъж!![]()
![]()
![]()
Още нещо трябва ли ти?Че съм в настроение за физика...
![]()