.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Град
    Somewhere over the rainbow...

Приятелката ми пропада-как да помогна?

....Една ужасно близка моя приятелка пропада и не знам какво да направя!!!
    С въпросното момиче се познаваме от почти седем години. Тя е малка, седми клас, но заедно израснахме. Играехме си съвсем невинничко пред блока на топка и ластик, ходехме си на гости и т.н. Всичко си беше в реда на нещата. Аз (две години по-голяма от нея) винаги се държах с нея като равна (на възраст) и все още съм готова да се вдетиняваме заедно, но промяната настъпи и ме изплаши. Тя въобще не си падаше по изчанчени фешънски прически, облекла и прочее, но изведнъж всички фешъни и чалгарки станаха „супер яки”, всяка друга музика освен кючек е „ужасна”, всяка моя реплика е посрещната с „ти не разбираш, ти не знаеш как да се забавляваш”. Умира да ходи по дискотеки с приятелки, да си има гадже, върви по улицата и маха на непознати ВЪЗРАСТНИ мъже!!! Плаша се наистина! Къде ми отиде приятелката? С още едно момиче се заехме да я образоваме (да,знам, че глупаво звучи, но поне на нас държи, ако не на друг...). Обесняваме й кое трябва да се прави и кое не трябва, че сега няма нужда да ходи на дискотеки и подобни, защото ще надуе корема, че не трябва да се прави на лесна нарочно за да я харесват „момчетата”! Но тя не чува! А и майка й и баща й явно не забелязват какво се случва с милото им момиче, защото имат и второ малко дете и са погълнати изцяло от него. Моята приятелка се самозабравя и същевременно ме наранява , липсва ми предишния й поглед за света! Когато се опитам да й припомня някой наш спомен тя казва: „Какви сме били тъпи!” Не, не бяхме тъпи, бяхме деца! Подиграва ми се, че чета книги, подиграва ми се каква музика съм слушала, подиграва ми се как се обличам?! Не мога да й помогна и това ме измъчва, виждам, че отива не накъдето трябва, но в същото време искам и сама да осъзнае къде греши... Какво да направя? Да я гледам отстрани и да чакам да я осени прозрение, или всячески да се опитвам да й натяквам, че има грешка в системата й?!

Боже,все едно си описала мен,когато бях в 7 клас!Може би най-ужасния ми преиод в живота ... От това да й говориш полза няма,повярвай,най-много да ограничи всякакъв контакт с теб,както аз направих тогава с хората,които искаха да ми помогнат .. Препоръчвам ти,ако имаш контакт с родителите й,говори с тях .. Обясни им как стоят нещата,че си загрижена и т.н. .. Може и да не им стане приятно,но ако успеят да я вкарат в пътя след това ще са ти благодарни ..
    I draw you on a white paper
    Your warm smile envelopes me..
    Is this love .. ?
    I see you even when I close my eyes ..
    I'll be waiting for you ..

Мега фен
    и да й говориш, няма да има смисъл. остави я сама да се усети, но това със сигурност ще отнеме доста време..
    Loving someone is like singing a song... But there isn`t a song without end. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music ?

Най-пухкавата
    LOVE Най-Пухкаваия (h)

Супер фен Аватара на gabi_94
    ох ами и аз изгубих една приятелка по този начин. Опитвах много пъти да говоря с нея, но с всеки изминал път тя се държеше по-гадно и по-безразлично. Изобщо не и пукаше какво и казвах. Не сме приятелки оттогава, не че сме се карали, но се отдалечихме и сега сме на здравей, здрасти. Просто няма как да и помогнеш ако тя самата не си помогне
    If you do not tell the truth about yourself
    you cannot tell it about other people!

Това е загубена кауза...
    Щом е решила да си ебава мамата няма как да я спреш...най-много да я озлобиш и ще почне да го прави напук,което е още по-зле.
    Остави я да си чука главата...няма друг начин...тя след време ще разбере,че е пропаднала...

Има начин, говори й, понякога думите просто проникват... но много зависи кой ти стои отпред...
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Град
    В думите на хората ;)
    Цитирай Първоначално написано от ghetto_superstar
    Това е загубена кауза...
    Щом е решила да си ебава мамата няма как да я спреш...най-много да я озлобиш и ще почне да го прави напук,което е още по-зле.
    Остави я да си чука главата...няма друг начин...тя след време ще разбере,че е пропаднала...

Бях в същото положение преди година-две само че аз бях по малката.Бях 5ти клас,а най-добрата ми приятелка 7ми.Започна се всичко,когато се запозна с едно момиче,което му липсваха първите 7 години възпитание.Майка и на това момиче беше в Гърция,а баща и...Та с тази приятелка си допаднаха много ии стана така,че тая лигла завлече и моята приятелка.Исках да и помогна да не се провали,да не пуши,да не пие..от толкова малка,но уви.Сега аз съм седми клас и през изминалата година приятелката ми коренно се промени.На**ха я и така стана всичко.Оправи се само че каквото и да правим никога няма да сме същите приятелки.

1.Извикай я да си говорите на някое место,където сте играли едно време-любимото ви.Там наблегни на темата за детсво,спомени,за това колко много се е променила.Ако пак започне да се прави на умна си тръгни и и кажи,че с това поведение може само да те загуби
    2.Ако не те спре,когато си тръгваш и ти се направи на обидена-говори с родителите и,освен ако и те не са вятърничеви хора.Прецени ги сама.
    3.Ако и това не подейста-ЗАРЕЖИ Я!Няма смисъл да си губиш времето с човек,на когото не му пука за теб

Не е толкова трудно да се откажеш от такъв човек.За мен беше трудно само първите моменти,когато се адабтирвах към други хора,друго обкражение..

Мега фен
    Град
    Канзас ;)
    ако тя не иска да се оправи-с нищо не можеш да й помогнеш!Както написаха преди мен,по-добре не й се меси-само ще я настроиш срещу себе си.Не знам какво друго да те посъветвам..жалко за момичето
    Sitting on top of the world
    Watching the stars
    Go by...

Повече от фен Аватара на YakUZa777
    Град
    Там където няма ретарди, а само митовете за тях.
    Имаш късмет, че виден психолог като мен се е заел да спами из темите докато скучае, липсва и родителска обич и така иска да привлече вниманието към нея, а маха на възрастните защото сигурно имат пари, а трябва да напълни носа

Повече от фен
    и аз имах една такава приятелка,но се отказах от нея...

Голям фен Аватара на BlueCat
    Град
    София, България
    Кажи й, че не обичаш хора като нея и ако не се промени ще се наложи да си намериш друга приятелка.

Re: Приятелката ми пропада-как да помогна?

Цитирай Първоначално написано от dream_girl_13
    С въпросното момиче се познаваме от почти седем години. Тя е малка, седми клас, но заедно израснахме. Играехме си съвсем невинничко пред блока на топка и ластик, ходехме си на гости и т.н. Всичко си беше в реда на нещата. Аз (две години по-голяма от нея) винаги се държах с нея като равна (на възраст) и все още съм готова да се вдетиняваме заедно, но промяната настъпи и ме изплаши. Тя въобще не си падаше по изчанчени фешънски прически, облекла и прочее, но изведнъж всички фешъни и чалгарки станаха „супер яки”, всяка друга музика освен кючек е „ужасна”, всяка моя реплика е посрещната с „ти не разбираш, ти не знаеш как да се забавляваш”. Умира да ходи по дискотеки с приятелки, да си има гадже, върви по улицата и маха на непознати ВЪЗРАСТНИ мъже!!! Плаша се наистина! Къде ми отиде приятелката? С още едно момиче се заехме да я образоваме (да,знам, че глупаво звучи, но поне на нас държи, ако не на друг...). Обесняваме й кое трябва да се прави и кое не трябва, че сега няма нужда да ходи на дискотеки и подобни, защото ще надуе корема, че не трябва да се прави на лесна нарочно за да я харесват „момчетата”! Но тя не чува! А и майка й и баща й явно не забелязват какво се случва с милото им момиче, защото имат и второ малко дете и са погълнати изцяло от него. Моята приятелка се самозабравя и същевременно ме наранява , липсва ми предишния й поглед за света! Когато се опитам да й припомня някой наш спомен тя казва: „Какви сме били тъпи!” Не, не бяхме тъпи, бяхме деца! Подиграва ми се, че чета книги, подиграва ми се каква музика съм слушала, подиграва ми се как се обличам?! Не мога да й помогна и това ме измъчва, виждам, че отива не накъдето трябва, но в същото време искам и сама да осъзнае къде греши... Какво да направя? Да я гледам отстрани и да чакам да я осени прозрение, или всячески да се опитвам да й натяквам, че има грешка в системата й?!
    хахаха аз пък мисла че тва за музиката не трябва да е проблем. И сестра ми беше малка преди 2 години пък сега не мога да я позная.и тя е на 13

Фъктът e че няа ко да се направи
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Мега фен
    Знаеш ли какво ще ти кажа ? Човек каквото сам си направи, друг не може да му го направи. През последните години аз станах пълен непукист, в един период и аз бях наивен - на тоз ще помогна, на ония ще помогна и накрая какво - отиваш на една екскурзия и ти си никой, охо, усетих се аз по-рано (това беше доста одавна, преди 6-7 години) но през този период се научих да ми пука само за себеси, първо гледам аз да съм добре - после другите, иначе управия няма !

Просто бъди до нея в този труден период. Говори й, но не налагай мнението си, ако не е глупава ще проумее, че това не и прилича.

Re: Приятелката ми пропада-как да помогна?

Цитирай Първоначално написано от dream_girl_13

Случайно да е ЕМО ?

^^Защо всичко свързвате с ЕМО? Не Ви разбирам, не, не, не. Ограничени ли сте, или? Просто момичето изпада в една дупка, непозната за нея, иска да я забележат и това е. Ще се измъкне, щом има приятелка като авторката.

Цитирай Първоначално написано от bubblebabe
    ^^Защо всичко свързвате с ЕМО? Не Ви разбирам, не, не, не. Ограничени ли сте, или? Просто момичето изпада в една дупка, непозната за нея, иска да я забележат и това е. Ще се измъкне, щом има приятелка като авторката.

Щото те са такива .

Не можеш да кажеш "те" са такива!
    Приятелката й къде е споменала, че нейната пропадаща приятелка е емо?
    Пуу, неразбрани хора.

Не можеш да кажеш "те" са такива!
    Приятелката й къде е споменала, че нейната пропадаща приятелка е емо?
    Пуу, неразбрани хора.

Аз за тва питах " случайно да е ЕМО " .

Да, ама тя ясно казва, че не е.

Мега фен
    Тя може да казва едно, друго да е в действителност...

Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Да, но по определенията, емотата са депресирани, тя не е

Цитирай Първоначално написано от Lucho
    Да, но по определенията, емотата са депресирани, тя не е

Емотата се правят на интересни .

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си