- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Колония от микроорганизми в аквариума ми?!?!?
Амм такова...от доста време забелязвам едно петно от вътре на стената на един от аквариумите ми. Само че в това петно имаше вътре разни малки точици (имам добро зрение и лесно ги видях). Всеки ден го гледах това петно и след време забелязах, че не е едиствено. Всъщност се оказа, че почти цялата стена на аквариума е с такива петънца.Днес огледах аквариума, взех лупата и се загледах в едно от всичките петънца. Доколкото си спомням от часовете по биология, това ми заприлича точно на някакъв микроорганизъм - имаше си добре оформена клетка и се виждаше ядрото
Кажете какво да ги правя тези неща?? Ще ми уморят рибките!
![]()
Никога не съм гледала рибки, но не можеш ли да преместиш рибките временно в някакви буркани и междувременно да изчистиш хубаво аквариума с Доместос?
Първоначално написано от Loshotia
С доместос няма ли да се изтровят после като ги пусне ?
С лупа мааалко трудно ще им видиш ядрата![]()
![]()
![]()
МО (т.е. микроорганизмите) се убиват с дестилирана вода,като под дестилирана нямам предвид преварена,а истинска дестилирана вода,която доста трудно (може би) ще намериш ...
Друг вариант е да изтъркаш добре стените с някакъв препарат,след което да изплакнеш аквариума 5-6 пъти с вода.
Ако ти се занимава може и с някоя запалка (например) да обгориш вътрешните стени на аквариума
(Хммм часовете по Микробиология - практика май се оказаха полезни)
П.П.Няма да е зле да започнеш да се грижиш по-добре за рибите си![]()
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
![]()
Ха интересно.
I'm not in love
but I'm in love with the way you make me feel
baby I'm not in love
i know i lead you to believe that your the one
but I'm sorry to say I'm not in love
яко![]()
november,malty,magicfairy,naskokaulitz,kadifwerewo lf,rammstein123,Axe_vs_sword,thesadgirl,
crazyteengirl,Xtina,MaLyKoLiU,LambOfGod,smileforyo u12,Bombshell,EndlessNights,Sisito941,psychopath,v olvolin4o, bubblebabe,pedigree,woshata,Linns
не знам до колко ефикасна ще бъде дестилираната вода в случая,
но ако решиш не е трудно да я намериш-във всеки магазин за авточасти се предлага(=
Who doesn't long for someone to hold
Who knows how to love you without being told
Somebody tell me why I'm on my own
If there's a soulmate for everyone
Истинската дестилирана вода (а не обикновената преварена вода) разкъсва самите микроорганизми и за това е подходяща (е естествено преди това все пак трябва да се измие,щом вече са си направили колонииПървоначално написано от Seducti0n
)
http://vbox7.com/play:f64c99f309
Шофирай разумно - стигни жив!!!
хаха и на мен ми е интересно с каква лупа ги видя.Някаква наподобяваща светлинен микроскоп ли ?
Ако познавате някого, който не харесва ЧъкПървоначално написано от qsmin
Норис, няма да го познавате за дълго.
Има вероятност от 100% Чък Норис да ти е баща.
Егати яката лупа...![]()
искам и аз такава...
![]()
![]()
По темата: Смени им водата...но не търкай аквариума с ДОМЕСТОС щоту после ще ти се наложи с лупа да търсиш умрелите си рибки...![]()
![]()
Изгубиш ли ме, губиш всичко!! ;]
Priceless .. <3
Питах автора нещо тя не отогваря...това са яйцата на охлювите в аквариумаПредставляват малки прозрачни топчета залепени на стъклото,никакви МИКРООРГАНИЗМИ,Доместоси и дестилирани води
Охх съжалявам че не съм писала, но не съм влизала. Тааа да, имам охлюви и не знам как да се отърва от тях. И да, май че наистина са яйца от охлюви - естествено е доста невъзможно да видиш клетките с обикновена лупа. Даже и с просто око ги забелязвам.![]()
![]()
Все пак ви благодаря, че ми дадохте този прекрасен съвет: УТРЕ ЩЕ СИ ИЗЧИСТЯ АКВАРИУМА
![]()
![]()
![]()
![]()
И двата ми аквариума са пълни с гупи, тъй че няма да е зле да поумрат малко (леле това го казвам аз?!)По темата: Смени им водата...но не търкай аквариума с ДОМЕСТОС щоту после ще ти се наложи с лупа да търсиш умрелите си рибки...![]()
Охх съжалявам че не съм писала, но не съм влизала. Тааа да, имам охлюви и не знам как да се отърва от тях. И да, май че наистина са яйца от охлюви - естествено е доста невъзможно да видиш клетките с обикновена лупа. Даже и с просто око ги забелязвам.![]()
![]()
Все пак ви благодаря, че ми дадохте този прекрасен съвет: УТРЕ ЩЕ СИ ИЗЧИСТЯ АКВАРИУМА
![]()
![]()
![]()
![]()
И двата ми аквариума са пълни с гупи, тъй че няма да е зле да поумрат малко (леле това го казвам аз?!)По темата: Смени им водата...но не търкай аквариума с ДОМЕСТОС щоту после ще ти се наложи с лупа да търсиш умрелите си рибки...![]()
На мен ми е интересно кога ще открият междугалактическата технология за бързо предвижване...![]()
Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..
Ако като за начало,измий аквариума!
ми чисти им водата от време на време?![]()