- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Секс
- Размерите на мъжкия полов орган
Какви са средните размери на половите органи на възрастните мъже? Колкото и да е странно, до началото на XX-век, на този въпрос не е отделяно особено сериозно внимание в медицинските среди, до момента, в който известният гинеколог и изследовател по проблемите на сексологията Д-р Робърт Лату Дикинсън (Robert Latou Dickinson, роден на 21 февруари 1861 година в Jersey City, New Jersey, САЩ - починал на 29 ноември 1950 година в Amherst, Massachusetts, САЩ) не написва своя феноменален труд "Атлас по анатомия на секса на човека". Същият атлас, под оригинално заглавие "Human Sex Anatomy", излиза за първи път през 1933 година в Baltimore, от издателството "Williams & Wilkins".
По повод това издание, Дикинсън споделя в научните среди средното: "След щателно търсене на такива измервания както в страна, така и в чужбина, дадох карт-бланш на един от най-видните експерти в областта на специалната литература, покойния Едуард Пребъл, който ми съобщи, че така и не му се е отдало да намери нищо, което да отразява въпроса за дължината на пениса, въпреки изучаването и прегледа на огромен брой дебели медицински книги".
От няколкото неофициални разработки, които попадат на Дикинсън в хода на неговото изследване, той достига до извода, че средните размери на пениса в невъзбудено състояние са обикновено следните - дължина около 10 см, окръжност - 8.5 см. Средната дължина на члена във възбудено състояние в ерекция съставлява 15.5 см, а дебелина - 11 см. В подкрепа на тези данни, Д-р Дикинсън провежда по собствена инициатива проучване върху 1500 мъже и измерване размерите на половия член. Статистическите резултати показали, че размерите на средния мъжки член във възбудено състояние се равнява на 15.6 см дължина и 10 см дебелина. По този повод, той отбелязва, че при 90% от прегледаните пациенти, размерите се колебаят между 12.5 - 19 см в състояние на ерекция.
Тук е мястото да отбележим, че в исторически аспект, малко по-рано от Д-р Дикинсън, френският лекар Никола Венетг, още през XVI-ти век, написва популярния учебник по секс "Табло на съпружеската любов". В една от главите той дава своето обяснение затова, какво е голям, какво е малък член и кой е идеалният пенис: "Природата, която никога не прави нещо без да има собствен план, е установила свои закони за всяка част от човешкото тяло. Тези органи, които са свързани със любовните функции както на мъжа, така и на жената, притежават определени размери. В съответствие с тези закони, мъжкият полов орган не трябва да превишава 15-18 см на дължина и 7.5-10 см на дебелина. Такива са нормалните размери, които природата създава. Ако пенисът е по-дълъг и по-дебел, то неговият притежател, следва да измисли някакъв начин, за да го задвижи пълноценно. Ето защо, жителите на Южна Франция са по-малко приспособени към правене на секс и създаване на деца, тъй като техните пениси не могат да изпълнят своята функция поради по-големи и неправилни размери. Освен това, големият пенис раздразва жената и не представлява нищо особено. Ако се ръководим само от едно изискване - да се осъществи приятно провеждане на полов акт, то за целта е нужен мъжки член със средни размери. Дебелината на пениса не досажда в такава степен на жената, както неговата дължина, тъй като тя трябва само да разшири своя орган, на което той е податлив, за разлика от това да го направи по-дълбок, което е невъзможно."
В нашето съвремие, все повече независими изследователи правят проучвания по въпроса за големината на мъжкия полов орган, като всички проучвания достигат до извода, че средно-статистическата дължина е около 15 см.
Така например, Вернън Бош, който е автор на книгата "Размери на половите органи", утвърждава, че при 90% от мъжете, във възбудено състояние дължината на пениса е в пределите на 11-20 см. Статистиката по отношение на размерите на мъжкия полов орган в спокойно състояние е по-уклончива, тъй като размерите на невъзбудения пенис са променливи. На всички е добре известно, че пенисът се свива силно например в студено време или в студена вода, но може и да се разтегли доста при топло време, при взимане на топла вана или в сауна.
Анализът на 12 различни изследвания по повод фалическите размери, позволява да се направи извода, че при възрастните мъже в 90%, размерите на пениса в невъзбудено състояние се средно между 8 и 11 см, което показва липса на голямо различие и наличие на приблизителна еднаквост в размерите.
В изследване проведено от Ричард Едуардс, става ясно, че средният размер на пениса в ерекция е 16 см, като интересното било, че мъжете с размер 16 см, се определяли като притежатели на пенис със скромен размер, за разлика от тези с 17-18 см, които смятали своя пенис за внушителен, което идва да покаже, че размерът на пениса е производен и от психиката на мъжа и неговата самоувереност. Проучването е уникално за сексологията и по това, че авторът разделя мъжете на различни групи, една от които е на базата на сексуалната ориентация - хетеросексуални, бисексуални, хомосексуални. От проучването става ясно, че при хомосексуалните мъже, дължината на пениса в ерекция е с около 1.5 см повече, в сравнение с хетеросексуалните мъже, докато при бисексуалните размерите са с разлика около 0.5 см над или под хетеросексуалните мъже. Друга група е тази между европеиди, негроиди, латиноамериканци и азиатци. Тук най-малките размери са отчетени при азиатците, следвани от европеиди, латиноамериканци и негроиди. Разликата обаче между негроиди и латиноамериканци е незначителна във вариации от 1.5-2 см. Значителна е разликата при азиатците, чиято осреднена дължина на пениса в ерекция е около 11-12 см. На дебелина се оказва, че пенисите на латиноамериканците водят класацията, като често те са доста по-къси, но по-дебели, за разлика от останалите представители.
Едуардс провежда изследвания и върху начинът на увеличение на пениса по време на ерекция, като споделя, че мъжкият полов орган се увеличава средно с 208.5%. 48% от изследваните посочват, че техните пениси по време на ерекция стават прави, 28% съобщават за наклон наляво или надясно, 24% заявяват за изкривяване надолу.
72% от хетеросексуалните мъже били доволни от своя пенис в обрязано състояние, за разлика от гейовете и бисексуалните мъже, при които само 58% от обрязаните били доволни от пениса си.
Освен това, статистическа зависимост между други части на тялото и пениса в ерекция авторът не е открил, противоречиви били данните и за ръста на притежателите на пениса и тяхната дължина на ерегиране.
Видях доста теми за размера на бубата и реших да пусна малко научна информация
Ъоу маке ми цръ!!![]()
олее Боже... сж не мога да го изчета това цялотовиж в първта тема обща сексуална кутура втората или третата стр
![]()
На мъж който знае как да чука, винаги му отварят
хихи в последствие и аз видях че е копиралл това дето и аз реших да му копирам от първата темичка![]()
На мъж който знае как да чука, винаги му отварят
Тоя па флудер веднага се обадиПървоначално написано от MarkKnight
Ъоу маке ми цръ!!![]()
Първоначално написано от Rofl4e
С тея размери кат са почни ии
Яж вафла Мура да ти порасте К... а познай кво![]()
no exit
да...Първоначално написано от LetTheMusicTalks
секса е като играта на билярд не е важно удряш силно с щеката а да я използваш ефектнно
Първоначално написано от Rofl4e
![]()
![]()
Първоначално написано от LetTheMusicTalks
все едно ще кажеш че не е вярно
![]()
Кво кат кажа важно е ти кво мислиш не аз![]()
мноЛ ясно че хуу![]()
Ти мислиш така - ок !Първоначално написано от smileforyou12
(Незнам дали си откровена, но предполагам, че си !)
Но малко са момичетата които не гледат размера на
чурката на техния приятел
Нека не се заблуждаваме ...
Размера има значение, но
аз като съм с малък ко да напрая :]
Ще го ползвам такъв какъвто е ... независимо
дали на някой путка ще и се стори малък![]()
ми как кво да прайш бе, дърпай чурката всеки ден, докато не извадиш змията от дупката, да се покаже.... дядо и ряпаПървоначално написано от zero
Според проучвания ( на учени и мой ) размерът няма значение . Ерогенната зона на повечето "същества от жески пол" се намира на 6,5 см навътре , така че какво е значението ?! Да не говорим че си има и други точки и не е задължително да я ... точно с "инструмента" . Както може да се пробие дупка с бурия така може и с лъжица , само че по бавно![]()
When my guitar gently crying .
Yes dear , you are wonderful tonight ....
Вие пък с тия проклети размери се пощурихте.Толкова ли не разбрахте,че размерът НЯМА ЗНАЧЕНИЕ,а има значение как го използваш инструмента.Ох![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
МОМИЧЕ СЪМ!!!
Моята е по-надълбоко.Специфика на тялото се води !!!Първоначално написано от Thunder01
Еми браво![]()
Аз съм човешко същество,по дяволите!Моя живот има стойност!