.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 13 от общо 13

Северна Корея извърши нов ядрен опит! Честито!

Северна Корея извърши успешен подземен ядрен опит, предаде Асошиейтед прес, като цитира севернокорейската агенция КЦТА.

"Извършихме успешно нов ядрен опит на 25 май. Той е сред мерките, с които републиката укрепва способностите си за ядрено възпиране", гласи съобщението на КЦТА.

Президентът на Южна Корея И Мюн-бак свика извънредно заседание, предаде Ройтерс. Южнокорейската метеорологична служба засече труса от ядрения опит в 0 ч. и 54 мин. по Гринуич (3 ч. и 54 мин. българско време).

Севернокорейският подземен ядрен опит тази сутрин е бил по-мощен от предишните, съобщи АФП.

Извършеният тест е извел експлозивната сила и възможностите за контрол над ядреното устройство до ново ниво, съобщават медиите в комунистическата държава.
    Резултатите са помогнали за решаването на "възникналите научни и технически проблеми", което е довело до "по-нататъшно увеличаване на силата на ядрените оръжия и постепенното развитие на ядрената технология".

Пхенян съобщи, че проведеният тест "силно е вдъхновил" армията и народа.

Това ще "допринесе за защитата на суверенитета на страната, нацията и социализма, както и за осигуряването на мира и сигурността на Корейския полуостров и региона с мощта на Сонгун" (политиката на Северна Корея, поставяща армията на първо място).

Мега фен Аватара на machoka
    На тия трябва целият свят да им се стовари в/у оризовите плантации да ги сравни със Земята.. ама ей така изведнъж да им дойдат от 10фланга ракети, да видим на колко големи ще се направят.

Мега фен
    Град
    Извън границите
    От бая време следя тоя случей
    мн ми е интересно как ще отг Япония,Ес и Сащ

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Мега фен
    Град
    Извън границите
    Северна Корея изстреля тестово още две ракети часове след като Съвета за сигурност към ООН осъди ядрения опит на страната. Това съобщиха южнокорейски репортери, цитирани от БиБиСи.

Комунистическата страна изстреля още две ракети с малък обсег на действие от военна база на източния бряг, съобщават още световните медии, позовавайки се на официални източници.

Тестовото изстрелване на ракетите стана малко след като дипломати от ООН започнаха обсъждане на резолюция, с която Северна Корея да бъде санкционирана за подземния си ядрен тест.

Дипломатите обсъждаха да вземат „строги мерки", включително и бъдещи санкции. След ядрения тест в понеделник бяха изстреляни най-малко 3 ракети.

Последният тест включваше изстрелването и на една ракета земя-въздух, което още повече засили международната загриженост относно политиката на Пхенян.

Някои световни медии заклеймиха ядрените опити на страната и ги нарекоха провокативни.

Припомняме, американският президент Барак Обама и лидерите от Япония и Южна Корея разговаряха, за да ги увери за пореден път в ангажимента, който САЩ са поели за запазване на сигурността в североизточна Азия.

Тази вечер тръгвам на лов...
    Като хищник доближавам те
    Ти си жертва - подчини се
    и прави каквото искам аз...
    Хайде, драскай и хапи ме!

Интересно ми е до кога всички "велики сили" ще ги търпят тези? Не мога да си обясня как може една толкова малка и толкова мизерна държавица да се бъзика със света и никой нищо да не им прави... гласуват си някакви резолюции, които онези нарушават всеки ден. А ой им даде ядреното гориво? Един такъв проект не е никак лесно да бъде скрит особено при днешната техника.

Мега фен Аватара на PainMonopoly
    Град
    Аахен
    Вие освен да се подмазвате на силните на деня друго умеете ли?

Щом има една държава в света с ядрен арсенал, не може да се откаже правото на никоя друга да има. Американците защо ги "търпим" да имат ракети и да се "бъзикат" със света?
    Auf dem Weg in eine bessere und gerechte Zeit
    Oder bist du selbst in Wahrheit f test test

и те незнаят за ко го праят
    If a person is silent, it doesnt mean he is unknown of fun, enjoyment and thrills. But it means, life has tought him some lessons which has made him silent

Град
    Ивагакуре
    Цитирай Първоначално написано от machoka
    На тия трябва целият свят да им се стовари в/у оризовите плантации да ги сравни със Земята.. ама ей така изведнъж да им дойдат от 10фланга ракети, да видим на колко големи ще се направят.
    +1
    Green Day BaffaLsc
    TFK
    Naruto Darker Than Black Fullmetal Alchemist D Gray Man
    Избухлива съм, лесно раздразнителна, имам голямо его.. кво да се прави.

Супер фен Аватара на SolusChristus
    Май 25, 2009

10 фланга ракети ще са им малко, тия са напред с размножаването, не можем да ги изтребим.. не че съм расист, но това вече и прекалено, там всякаквите им кампании и т.н. простотии обясняват как трябва да обичаме Земята и как не трябва да я унищожаваме, как трябва да пазимм дома си и да се лишаваме от дреболии, които само влошават положението на околната средаа то какво става?-Всеки си прави ядрени опити, когато си иска,само аз не съм си направила...още утре започвам да бомбандирам!!!

Мега фен Аватара на darkPaladin
    Град
    планета на маймуните
    То,че ще ги смажат с военна мощ е ясно.Работата е там,че ги дели натискането на един бутон от изтрелането на ракета.И 1 да изтрелят стига...Според мен ще се опитат да им нанесът икономически удър,за да няма ядрена война,ще ги накарат по мирен път.Корея няма да нападне,някоя велика сила,а другата и част,мисля така,защото ако нападнат членка на нато ще воюват на 27 фронта,а война с Русия не им трябва.Въпросът е какъв ще е поводът за войната ако има война въобще,защото от знанията ми по история това може и да се използва,като предупреждение''не ни ядосвайте''
    ОДИН!!!

anonymous682486
    Guest
    само си помислете ядрените ракети могат да убива целия град но не само това може ядрената ракета то е много заразно може да ви навреди живота ви като в чернобил избухва нещо ядрено дето се заразиха около 200 000 хиляди и умряха. ето някои снимки от случката:
    Тук
    и тук.

също и в Япония е станало САЩ хвърля 2 ядрени бомби на 9 август 1945 по време на Втората световна война проведена от ВВС на САЩ където умират почти 1 милион

LadyDi:
    Снимките наистина са ужасни, оставям ги на линк.

Мега фен Аватара на SonataArctica
    Пон Май 25, 200

stefan7202 - снимковия материал е покъртителен, моля те остави снимките на линк...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си