.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 40

ЗА или ПРОТИВ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ

ПОМАГАЙТЕ!!!! ЗА ИЛИ ПРОТИВ СТЕ И ЗАЩО! ТОВА МИ ТРЯБВА ПО ЕТИКА И ПРАВО :P ЩЕ ВИ ЧЕРПЯ ХАХА
    It's the question.

За
    you say im going nowhere
    and thats what keeps me dreaming
    you wish i would just shut-up
    and thats what keeps me screaming ;d

Фен Аватара на Boyman
    Град
    Силистра
    Твърдо ПРОТИВ! По този начин не ставаме ли и ние убийци?
    Live now, this is your time!

Мега фен Аватара на Biskfitka
    Ами и За и против..от една страна никой няма право да отнема живота на друг.Но пък от друга,ако обвиняемият (дано написах правилно думата...) е убил друг човек си заслужава смъртното наказание..

Голям фен Аватара на lmao
    когато учих етика и право и две момчета спориха на тая тема единият дойде с гениалното решение подсъдимите да не бъдат убивани, а да бъдат измъчвани или хвърляни в подземията да лежат, като едно време да го оставят в някой замък в тъмницата да се мъчи
    So much anger aimed in no particular direction
    Just sprays and sprays

Голям фен Аватара на rauwkost
    Град
    гр. София
    Цитирай Първоначално написано от lmao
    когато учих етика и право и две момчета спориха на тая тема единият дойде с гениалното решение подсъдимите да не бъдат убивани, а да бъдат измъчвани или хвърляни в подземията да лежат, като едно време да го оставят в някой замък в тъмницата да се мъчи
    +1 Аз съм твърдо ЗА, смятам, че смърт трябва да се наказва със смърт! Ако върнат смъртните присъди, убийствата значително ще намалеят.

Мега фен Аватара на Rofl4e
    за

Против..И определено не от хуманност към убийците,като в случая визирам 'смърт-за-смърт'..
    Не може да се каже дали живота е най-ценното за всеки,и със смъртта...един вид се оттървава,знам ли :Д По-скоро мъчения и т.н..
    Бих била жесток управляващ

Статистиките сочат, че в щатите, където смъртното наказание е активно, зверствата и престъпността като цяло, отново продължават да бъдат високи. Престъпление, което се наказва със смъртно наказание, се извърпва обикновено в състояние на умопомрачение, импулсивно и необмислено или пък от болен мозък, който внимателно е планирал зверствата си. В тези случаи смъртното наказание не може да изпълнява функцията на спирачка за престъпленията. То е спира само този, който ги е извършил вече...завинаги )) Всъщност най-добрата спирачка срещу престъпните прояви е не наказанието, ами страха от това, че органите на реда си вършат работата и престъпника ще бъде хванат. Това се постига, когато държавата има авторитет, когато е силна и стабилна. А българите си мразим държавата и не можем да й имаме доверие, нито да разчитаме на правосъдието й.

Според мене смъртното наказание е напълни излишно, тъй като съществуват съдебни грешки, в нашата държава и умишлени такива, а те ще са с фатален изход. Смъртното наказание не спира психопата изнасилвач да нарани жертвата си.

Определено против.Значи всички твърдят,че не може да се отнема човешкия живот (с което съм 100000000 % съгласна)а смъртното наказние не е ли убийство А пък и един човек би страдал много повече с присъда за доживотен затвор без помилване,отколкото като умре и намери покой...

Супер фен Аватара на AnIcHkAtA
    Град
    София
    Против.Мисля, че е по-добре доживотното наказание.Вместо да го убият и да сложат край, те ще му напомнят непрекъснато, че животът му е безсмислен и той ще очаква края си.Ще бъде по-мъчително.
    Не си до мен да видиш плача ли, целувките за други харча ли.Няма начин да знаеш, че сърцето ми цялото е пълно с теб.
    И вечер спя до телефона си, но лъжа пак с колко лягам си.Не, не искам да знаеш, че в леглото ми само тишината лежи...

Поставяте на първо място възмездието, а далеч по-важна е превенцията на самите престъпления. Начинът е един - сурови наказания за дребни престъпления, които могат да се повлияват лесно с показност. Психар със смърт не можеш да уплашиш.

Голям фен Аватара на dark_wings
    Ако върнат смъртните присъди, убийствата значително ще намалеят.

Re: ЗА или ПРОТИВ СМЪРТНОТО НАКАЗАНИЕ

Цитирай Първоначално написано от 2beornot2be
    ПОМАГАЙТЕ!!!! ЗА ИЛИ ПРОТИВ СТЕ И ЗАЩО! ТОВА МИ ТРЯБВА ПО ЕТИКА И ПРАВО :P ЩЕ ВИ ЧЕРПЯ ХАХА
    Имаше една тема във "Всичко тийн накуп", потърси я, там има мн мнения, можеш да направиш нещо, като проучване и да събереш отделните мнения.. Ще се получи приятно, според мен.
    Американски форум - задаваш въпрос и ти отговарят..
    Руски форум - задаваш въпрос и на теб ти задават...
    Български форум - задаваш въпрос и всички ти обясняват колко си тъп..

Цитирай Първоначално написано от AnIcHkAtA
    Против.Мисля, че е по-добре доживотното наказание.Вместо да го убият и да сложат край, те ще му напомнят непрекъснато, че животът му е безсмислен и той ще очаква края си.Ще бъде по-мъчително.
    100%
    *◊¤ ...Пърхането на пеперудено крило може да причини тайфун на другия край на света...¤◊*

За!!Защо трябва да храним убийците?!Единственото което трябва да отпусне държавата на убиецът е един крушум или примка....Ако искате мъчения просто върнете "Крумовите закони"...или знам ли може пък да затворят убиеца в една стайчка и да му пуснат някой закоравял негър-затворник......Той ще го оправи.....

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    БДУ Гледайте един култов филм по темата - "Кратък филм за убийството"

По принцип винаги може да се намерят причини "ЗА" и такива "ПРОТИВ". Забелязал съм, че повечето хора, които са "ЗА" реагират на по-ниското, емоционално равнище, а не на чисто рационалното ниво.

Законът и репресивните органи са създадени не за да въдворяват справедливост, а за да възпират гражданите от действията определени от закона като 'неправилни'. Затова и присъдата трябва да се разглежда не толкова като начин, с който справедливостта да възтържествува, а като средство, което да плаши останалата част от обществото и да я отказва от неправилни действия. В такъв смисъл, когато се говори "ЗА" и "ПРОТИВ" смъртната присъда, то трябва да се разглежда не от гледната точка на това какво заслужава конкретната личност, а какво би възпряло повече индивиди да извършат въпросното деяние. А лично според мен една присъда от 15 години нагоре би възпряла в по-голяма степен човека да отнеме чужд живот. Защото когато се тегли куршум, примка, електрически стол, отрова или друг метод, използван за прилагане на смъртна присъда, болката (психическа или физична) е краткотрайна или никаква. Тогава в съзнанието на проектоубиеца влиза идеята, че дори и да го хванат ще се измъкне бързо от мъченията. Далеч по-голямо наказание е човек да влезе в затвора за дълго, където ще го 'оправят' всеки ден и ще бъде принуждаван да лапа сами се сещате какво. Така че аз смятам, че дългата присъда затвор е далеч по-възпираща от примката въже.

П.П. Естествено, на преден план излиза и друг проблем. Доста хора след като си признаят всичко получават присъда от 7-8-9 години затвор и се измъкват рано-рано. Но това не е проблем по въпроса "ЗА или "ПРОТИВ" смъртното наказание и не трябва да бъде изтъквано като причина, подкрепяща смъртното наказание, а по-скоро доказва, че трябва да се води една друга дискусия - относно дължината на присъдите при умишлено убийство.

За , защото ако сложиш някой човек в затвора и той не си е взел поука от това, си заслужава смъртната присъда.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    животните убиват само за храна и самозащита ако има такова наказание падаме по-ниско и от тях

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    прочетете "Песен за човека"

Цитирай Първоначално написано от Lifash
    Против..И определено не от хуманност към убийците,като в случая визирам 'смърт-за-смърт'..
    Не може да се каже дали живота е най-ценното за всеки,и със смъртта...един вид се оттървава,знам ли :Д По-скоро мъчения и т.н..
    Бих била жесток управляващ
    Не е ли ясно ?! Койту за дето съ е запътил там ши и утиди ! <- Тая мъдра мисъл я запомни от мене!

Голям фен Аватара на LeDa
    Аз съм и ЗА,и ПРОТИВ...Смъртта от една страна е избавление от мъките,угризенията на съвестта и най-вече-зверските отношения към затворниците.От друга страна,съм вярваща и смятам,че ако някой лош човек бъде убит,той не отива в Рая,а на по-лошо място,където има мъчения,несъществуващи на земята...Затова е трудно да се вземе решение,кое наказание е по-сурово-смъртта или живота в затвора...Ако наистина осъдените хора смятаха,че смъртта е по-безболезненото за психиката наказание,защо щяха да се водят безкрайни дела за помилване и намаляване на присъдата с доживотна...Точно тук теорията за предполагаемия Ад се появява...Поставен пред такива обстоятелства,всеки започва да мисли за живота след смъртта и едно предполагаемо съмнение,че е възможно мъките да станат още по-ужасни,кара обвиняемият да иска помливане..И въпреки всичко смятам,че Бог не опрощава греховете,ако прекараш живота си в затвора до края на дните си...И така въпреки мъченията,докато си бил жив,ще продължат и след смъртта ти...Цялата ми теза се обосновава на вярата,но това е виждането ми за нещата...

Супер фен Аватара на ThePowerOfLove
    Град
    В страната на Любовта ;]
    против
    Натанаил Хаутърн някога е написал: ”Нито един човек за каквото и да е продължително време,не може да е с едно лице за себе си друго пред околните без накрая да се обърка кой образ е истинския.”

Естествено е, че всяко начало си има и край. Но краят идва по различно време. Всички сме виждали влюбени двойки, държащи се за ръка, а с другата ръка държат бастуни.

Цитирай Първоначално написано от LeDa
    ...Затова е трудно да се вземе решение,кое наказание е по-сурово-смъртта или живота в затвора...

Ама поне сме 100% убедени,че живота зад решетките е суров
    Едит:
    А от друга страна(щото мнението ми не е 100%-ово против)трябват доста солидни доказателства,защото смъртта е...твърде необратима,ако човекът се окаже невинен...
    Бтв,сетих се за Зеленият път покрай тая тема xD

Ако сме на принципа - да ги мъчим за да им е гадно.... - Против, но според мен... Както в БГ ако гледате новини от време на време ще видите че вече и за убийство не дават винаги доживотно...

Дават му 20 години - той стига до извода, че живота е ШИБАН,ГАДЕН,ТЪП, СМОТАН и той няма кво да прави .... - Освен да убие още някого като излезе....

А пък ако му клънцем главата - няма да има следваща жертва - и следващият престъпник ще се замисли : "Абе за какво да си подписвам смъртната присъда само за да убия някой който ми е направил гадно....

-> Аз съм ЗА - Представете си какво ще стане като населението намалее с около 2,3 % - а пък престъпността - с над 90 %.....
    Heaven....

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си