- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Моля помогнете направо Откачих!
Да ти кажа това е класически случай на вменяване на чувство за вина, което не съществува. Братовчедка ти е била разделена с него, така че може да си ходи с който си поиска и това не му влиза в работата. Второто това е много тъп и садистичен шантаж от негова страна и трябва да седнеш до нея. Да я изслушаш внимателно и да се опиташ да я убедиш, че не е виновна за нищо и няма да е виновна, дори и ако този .... направи нещо със себе си, защото така я използва. Виж братовчедка си реве всяка вечер заради измислено чувство за вина, за нещо, което изобщо не е виновна. Наистина седни и се опитай да я разбереш и да и кажеш тези неща. Абстрахирай се от него, не говорете за него, а за нея. Тоест обсъдете ситуацията където е ходила с други и че е била разделена и, че е била самичка и решила да си намери приятел. Защото ако все намесвате този, тя постоянно ще се сеща за него и ще си казва не мога, виновна съм, гадно ми е, не искам нищо да си направи заради мен. А всъщност истината е, че той е егоист и всичко прави за себе си не за нея, и не заради нея. Изнудва я и се опитва да я подчини изцяло, а вече е започнал. Най-лесния начин да подчиниш един човек е да му вмениш чувство за вина.![]()
Успех приятелю.
![]()
![]()
ПП: Боя не решава нещата и не е добре да правиш нищо, защото наистина в това и състояние братовчедка ти може да ти се разсърди.
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!