.

Виж резултатите на анкетата: Кой е най-големият враг на България от историческа гледна точка?

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Турция

158 66,39%
  • Гърция

18 7,56%
  • Сърбия

14 5,88%
  • Румъния

1 0,42%
  • Англия

14 5,88%
  • Русия

18 7,56%
  • Франция

2 0,84%
  • Друга

13 5,46%
Отговор в тема
Страница 12 от 14 ПървиПърви ... 2891011121314 ПоследнаПърви
Резултати от 276 до 300 от общо 341
    Мега фен Аватара на ZipFail
    haritov - големи глупости пишеш..

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от BERCUT
    Еднствената вина на Русия за появяването на СССР и болшевиките е ч не съумяхме да се бориме н два фронта - външен и вътрешен. Освен това сталин е груцинско копеле, което е мразело и руснаците, не само поляците са страдали, но и руси, украици, всички са страдал от този грузински боклук.

Междо другото царят е бил против водене на ощеедна война против Османската империя, но интелигенцията, както руската, така и западната са настоявали за намеса он някого. После западните медии натрисат мнението, че Русия търси изгоди във войната. Единственото нещо след войната от коет искахме да ви предпазиме е от германците, защото ни е било напълно ясно, че с немец за цар сте щяли да поемете по грешният път, и то цели два пъти. Ако си бяхте избрали някого от по-нормалните държави за цар, то дипломатическата мисия наимператора в Берлин щеше по-упорито да се бори за запазване на Санстефанска България, но сами си го направихте като си избирате за монарси някакив подобия на хора - австрийци и фрицове.Целият конгрес бе породен от изборът ви, европейците знаят колко с войни немците и ккво щ стане ако немец е на влас тук, затова се опитаха дави смажат, но ако си бяхте избрали италианец, французин, англичанни или руснак то нещата щяха да съвсем по друг начин. Така че мнението на някои хора че сами сте си врагове е най-правилно.

Пич точно Австроунгария ни реже на когреса защото се превръщаме в заплаха за нея!
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от ZipFail
    haritov - големи глупости пишеш..
    Би ли ме поправил!
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Бих, но ще си е чиста загуба на време..

Град
    системата дегоба
    Бих, но ще си е чиста загуба на време..
    или просто не можеш

Цитирай Първоначално написано от haritov
    Цитирай Първоначално написано от DimovB
    от изброените само Русия не ни е била враг
    Прочете малко повече!

Лек жокер Тутракан!

Турция
    5 века иго имат само 1 положителна черта 1916г боевете за Добруджа са ни съюзници
    Гърция
    Балкански войни или си имал предвит Византия!?
    Сърбия
    тях си ги бием
    Румъния
    Напад ни по време на междусъюзническата война
    Англия
    Благпдарение на тях обидинението в факт
    Русия
    Освобождават ни от турско иго от там нататък до 1944 не ни понасят много и воюват срещу нас
    Франция
    те нямат роля
    Друга
    Австрия подтикват Сърбия да ни нападне през 1885г
    Татарите,Ватикана,Византия ,Латинска империя
    А като сте ни обявили война какво, трябвало е да дойдеме и да ви благодариме ли, да кажеме - "Само така братя, ние ви освободихме, а сега вие добре правите че воювате против нас заедно с германците".
    Как да не воюваме срещу Русия по време на Първата и да не сме срещу СССР допреди излизането ни от Оста, след като тя(те) е на страната на нашите врагове- Гърция, Сърбия, Румъния?! Ти какво искаш, Русия да подкрепя териториалните амбиции на Сърбия и Гърция срещу нас, да се готвят да ни нападат заедно с румънските си съюзници, а ние да не се защитим и да воюваме срещу тях?

Град
    Екатеринбург, Русия
    Това че правителството и царят ви са водели антируска пулитика поражда и отдръпването на Русия от вас. Не може вие да се дърпате от нас и в същото време да искате да ви помагаме.
    Проблемите сами си ги правите, както казах в един по-горен коментар, ако за цар си бяхте избрали някой от по-нормална нация, а не от човекоподобните австрийци и шваби, то руската царска дипломация щеше да има друго отношение към вас. Имали сте голям избор - великият руски княз Константин, великият руски княз Николай, великият руски княз Михаил, англичаните Албърт Едуард, Албърт, Артур или Леополд, италианците Амадей или Одон Евгени.

Голям фен Аватара на producenta
    Това че правителството и царят ви са водели антируска пулитика поражда и отдръпването на Русия от вас. Не може вие да се дърпате от нас и в същото време да искате да ви помагаме.
    Проблемите сами си ги правите, както казах в един по-горен коментар, ако за цар си бяхте избрали някой от по-нормална нация, а не от човекоподобните австрийци и шваби, то руската царска дипломация щеше да има друго отношение към вас. Имали сте голям избор - великият руски княз Константин, великият руски княз Николай, великият руски княз Михаил, англичаните Албърт Едуард, Албърт, Артур или Леополд, италианците Амадей или Одон Евгени.
    грешка нямали сме избор пращали сме делегации но никой освен Батенберг не се наема

в една от клаузите на Берлинския договор се казва,че княз НЕ БИВА ДА БЪДЕ РУСНАК
    мама му!!!!!!!
    Цециии
    убивам през pc то

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от producenta
    грешка нямали сме избор пращали сме делегации но никой освен Батенберг не се наема

в една от клаузите на Берлинския договор се казва,че княз НЕ БИВА ДА БЪДЕ РУСНАК
    А не си ли си задавал въпроса защо не е трябвало да бъде руснак?

Мега фен Аватара на amk933
    Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от producenta

А не си ли си задавал въпроса защо не е трябвало да бъде руснак?
    Защото добре ни забивате нож в гърба през Берлинския Конгрес, например? Защото водите война за собствените си интереси на Балканите, в стремеж за контрол на Босфора и полусотрова? Защото дипломацията ви е "charm offensive", но като си обърнеш гърба картинката се променя коренно? Още?

Защото руснаците ще използват България като съюзник, или ще я подстрекават за война срещу Турция,за да завладеят Босвосра и Дарднелите и да си отворят пътя за черномроския флот.

От цялата работа Русия печели доста българите ще дадът безмислени жертви,за интересите ви...
    мама му!!!!!!!
    Цециии
    убивам през pc то

Град
    Екатеринбург, Русия
    Явно европропагандата за безчестните руснаци доста ви е промила мозъците, подобни идеи никога не сме имали. Имало е такава клауза, защото европейците са знаели колко ще пребъде България с нашата закрила. А на Берлинския конрес дори и да бяхме гласували за запазване на санстефанските граници, вотът ни е бил без значение, защото всички други са били за окастрянето на България.

Град
    София
    Явно европропагандата за безчестните руснаци доста ви е промила мозъците, подобни идеи никога не сме имали. Имало е такава клауза, защото европейците са знаели колко ще пребъде България с нашата закрила. А на Берлинския конрес дори и да бяхме гласували за запазване на санстефанските граници, вотът ни е бил без значение, защото всички други са били за окастрянето на България.
    Оооо нима? Ами не живеем във времена на комунизъм. Не ме интересува какво пише в соц-учебниците за добрата комунистическа Русия. Факт е, че на Берлинския конгрес сте ни забили ножа и сте изкарали Западна Европа виновна. И щото нямаше да има значение вотът ви за това ли гласувахте с нея? Мазници.

И колкото и да обвиняваш Америка в търсене на интереси в Ирак, Афганистан и Хаити, вашето освобождаване на Балканите не е нищо повече от стремеж за контрол, сиреч това, в което обивняваш Америка.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Руската империя не е имала никакви претенции към България, и не е правила нищо с цел облаги. Попринцип обкръжението на императора, а и самия император са били против водене на каквито и да е нови войни против Османската империя, войната е обвяне под натиска на евпорейската и западната интелигенция, както и обикновенното руско население.

Град
    София
    Руската империя не е имала никакви претенции към България, и не е правила нищо с цел облаги.
    Вярвай си...Тогава какво обвиняваш Америка? Имаш най-малкото право. Дори в час по история докато бях в българско училище сме учили за борбата на Русия за власт над Балканите част от която е и войната. Ходи ги разправяй тия врели некипели за чистите ви намерения на някой друг. Ние тука не пасем патки. Любимата ти Русия хич не е толкова розова, колкото я изкарваш.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    Руската империя не е имала никакви претенции към България, и не е правила нищо с цел облаги.
    Вярвай си...Тогава какво обвиняваш Америка? Имаш най-малкото право. Дори в час по история докато бях в българско училище сме учили за борбата на Русия за власт над Балканите част от която е и войната. Ходи ги разправяй тия врели некипели за чистите ви намерения на някой друг. Ние тука не пасем патки. Любимата ти Русия хич не е толкова розова, колкото я изкарваш.
    И в училището в Екатеринбург в четвърти клас, и после в училището в Молдова за освобождението ви така, както казвам. Русия тук не е имала никакви интереси, това започват да твърдят западните кореспонденти наблюдаващи войната и се е насъдило в съзнанието на повечето хора и до днес.

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от amk933
    И в училището в Екатеринбург в четвърти клас, и после в училището в Молдова за освобождението ви така, както казвам. Русия тук не е имала никакви интереси, това започват да твърдят западните кореспонденти наблюдаващи войната и се е насъдило в съзнанието на повечето хора и до днес.
    Аха. И какво? Аз трябва да вярвам на комунистическата мивка ли? Да не би да очакваш да ти кажат, че собствената ти държава е действила от чисто лични интереси? Много си наивен. И точно с тази си наивност обвиняваш Америка в нещо, което Русия е правела в продължение на много години. Колкото искаш си вярвай, че е нямала личен интерес. Не е лошо човек да се самозаблуждава.

Град
    Екатеринбург, Русия
    Попринцип в учебниците ми пише кога Русия е водела войни за лична изгода, но тази от 1878 не е такава, поне в молдовските и руските.

За 101982път да кажа - няма война която да не се води за лични интереси..били те пари, влияние, територии или нещо друго..няма война която да се води от добро сърце или братски чувства..
    Освободителните войни са малко по различни, но от стана на народа, а не от външните сили

Попринцип в учебниците ми пише кога Русия е водела войни за лична изгода, но тази от 1878 не е такава, поне в молдовските и руските.
    е тя е от 1877г и точно Босвора е нейната цел
    мама му!!!!!!!
    Цециии
    убивам през pc то

За 101982път да кажа - няма война която да не се води за лични интереси..били те пари, влияние, територии или нещо друго..няма война която да се води от добро сърце или братски чувства..
    Освободителните войни са малко по различни, но от стана на народа, а не от външните сили
    Просто прочетете това мнение и спрете спора.

И относно другото: благодарни сме за освобождението ни. Поне аз.
    Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!

Град
    around the world !
    Гласувах за Турция - по обясними причини

Също така съм и на мнение за Гърция - още от самото създаване на държавата ни, тя винаги е наш противник (до нейното падане също под турска власт) . Дори и сега мога да дам пример - стачката на гръцките фермери.

Относно Русия - тук нещата са противоречиви, но и те не са с чисто приятелски намерения, всеки си гледа интереса.

Град
    Варна, морето, сините вълни...
    ^ Византия и Гърция са две доста различни неща. Освен това Византия като наш противник през цялото време ни е дърпала напред и ни е обогатявало духовно, икономически и политически. Виж, за съвременна Гърция не можем да кажем същото, а и те, бих казал, не са доста по-напред от нас (ся ще фалират направо).

Аз бих казал Гърция. Винаги са се опитвали да ни прецакват и надцакват, особено в религиозно отношение по време на турското владичество.

Град
    София
    [quote=MehmetSultan]500 години булгария била Турция Турци правили на ваши майки деца, булгария измислена ulus, вие сте t

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си