- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Най-големият враг на България от историческа гледна точка
haritov - големи глупости пишеш..
Първоначално написано от BERCUT
Пич точно Австроунгария ни реже на когреса защото се превръщаме в заплаха за нея!
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Би ли ме поправил!Първоначално написано от ZipFail
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Бих, но ще си е чиста загуба на време..![]()
или просто не можешПървоначално написано от ZipFail
![]()
Как да не воюваме срещу Русия по време на Първата и да не сме срещу СССР допреди излизането ни от Оста, след като тя(те) е на страната на нашите врагове- Гърция, Сърбия, Румъния?! Ти какво искаш, Русия да подкрепя териториалните амбиции на Сърбия и Гърция срещу нас, да се готвят да ни нападат заедно с румънските си съюзници, а ние да не се защитим и да воюваме срещу тях?Първоначално написано от BERCUT
Това че правителството и царят ви са водели антируска пулитика поражда и отдръпването на Русия от вас. Не може вие да се дърпате от нас и в същото време да искате да ви помагаме.
Проблемите сами си ги правите, както казах в един по-горен коментар, ако за цар си бяхте избрали някой от по-нормална нация, а не от човекоподобните австрийци и шваби, то руската царска дипломация щеше да има друго отношение към вас. Имали сте голям избор - великият руски княз Константин, великият руски княз Николай, великият руски княз Михаил, англичаните Албърт Едуард, Албърт, Артур или Леополд, италианците Амадей или Одон Евгени.
грешка нямали сме избор пращали сме делегации но никой освен Батенберг не се наемаПървоначално написано от BERCUT
в една от клаузите на Берлинския договор се казва,че княз НЕ БИВА ДА БЪДЕ РУСНАК
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
А не си ли си задавал въпроса защо не е трябвало да бъде руснак?Първоначално написано от producenta
Защото добре ни забивате нож в гърба през Берлинския Конгрес, например? Защото водите война за собствените си интереси на Балканите, в стремеж за контрол на Босфора и полусотрова? Защото дипломацията ви е "charm offensive", но като си обърнеш гърба картинката се променя коренно? Още?Първоначално написано от BERCUT
![]()
Защото руснаците ще използват България като съюзник, или ще я подстрекават за война срещу Турция,за да завладеят Босвосра и Дарднелите и да си отворят пътя за черномроския флот.
От цялата работа Русия печели доста българите ще дадът безмислени жертви,за интересите ви...
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Явно европропагандата за безчестните руснаци доста ви е промила мозъците, подобни идеи никога не сме имали. Имало е такава клауза, защото европейците са знаели колко ще пребъде България с нашата закрила. А на Берлинския конрес дори и да бяхме гласували за запазване на санстефанските граници, вотът ни е бил без значение, защото всички други са били за окастрянето на България.
Оооо нима? Ами не живеем във времена на комунизъм. Не ме интересува какво пише в соц-учебниците за добрата комунистическа Русия. Факт е, че на Берлинския конгрес сте ни забили ножа и сте изкарали Западна Европа виновна. И щото нямаше да има значение вотът ви за това ли гласувахте с нея? Мазници.Първоначално написано от BERCUT
И колкото и да обвиняваш Америка в търсене на интереси в Ирак, Афганистан и Хаити, вашето освобождаване на Балканите не е нищо повече от стремеж за контрол, сиреч това, в което обивняваш Америка.
Руската империя не е имала никакви претенции към България, и не е правила нищо с цел облаги. Попринцип обкръжението на императора, а и самия император са били против водене на каквито и да е нови войни против Османската империя, войната е обвяне под натиска на евпорейската и западната интелигенция, както и обикновенното руско население.
Вярвай си...Тогава какво обвиняваш Америка? Имаш най-малкото право. Дори в час по история докато бях в българско училище сме учили за борбата на Русия за власт над Балканите част от която е и войната. Ходи ги разправяй тия врели некипели за чистите ви намерения на някой друг. Ние тука не пасем патки. Любимата ти Русия хич не е толкова розова, колкото я изкарваш.Първоначално написано от BERCUT
И в училището в Екатеринбург в четвърти клас, и после в училището в Молдова за освобождението ви така, както казвам. Русия тук не е имала никакви интереси, това започват да твърдят западните кореспонденти наблюдаващи войната и се е насъдило в съзнанието на повечето хора и до днес.Първоначално написано от amk933
Аха. И какво? Аз трябва да вярвам на комунистическата мивка ли? Да не би да очакваш да ти кажат, че собствената ти държава е действила от чисто лични интереси? Много си наивен. И точно с тази си наивност обвиняваш Америка в нещо, което Русия е правела в продължение на много години. Колкото искаш си вярвай, че е нямала личен интерес. Не е лошо човек да се самозаблуждава.Първоначално написано от BERCUT
Попринцип в учебниците ми пише кога Русия е водела войни за лична изгода, но тази от 1878 не е такава, поне в молдовските и руските.
За 101982път да кажа - няма война която да не се води за лични интереси..били те пари, влияние, територии или нещо друго..няма война която да се води от добро сърце или братски чувства..
Освободителните войни са малко по различни, но от стана на народа, а не от външните сили![]()
е тя е от 1877гПървоначално написано от BERCUT
и точно Босвора е нейната цел
мама му!!!!!!!
Цециии
убивам през pc то
Просто прочетете това мнение и спрете спора.Първоначално написано от ZipFail
И относно другото: благодарни сме за освобождението ни. Поне аз.![]()
Парадоксално е. Български патриоти и националисти, а по аватарите червени знамена със свастики, по описанията немски цитати... Срамно е!
Гласувах за Турция - по обясними причини
Също така съм и на мнение за Гърция - още от самото създаване на държавата ни, тя винаги е наш противник (до нейното падане също под турска власт) . Дори и сега мога да дам пример - стачката на гръцките фермери.
Относно Русия - тук нещата са противоречиви, но и те не са с чисто приятелски намерения, всеки си гледа интереса.
^ Византия и Гърция са две доста различни неща. Освен това Византия като наш противник през цялото време ни е дърпала напред и ни е обогатявало духовно, икономически и политически. Виж, за съвременна Гърция не можем да кажем същото, а и те, бих казал, не са доста по-напред от нас (ся ще фалират направо).
Аз бих казал Гърция. Винаги са се опитвали да ни прецакват и надцакват, особено в религиозно отношение по време на турското владичество.
[quote=MehmetSultan]500 години булгария била Турция Турци правили на ваши майки деца, булгария измислена ulus, вие сте t