.

Виж резултатите на анкетата: Кой е най-големият враг на България от историческа гледна точка?

Гласували
238. Вие не можете да гласувате в тази анкета
  • Турция

158 66,39%
  • Гърция

18 7,56%
  • Сърбия

14 5,88%
  • Румъния

1 0,42%
  • Англия

14 5,88%
  • Русия

18 7,56%
  • Франция

2 0,84%
  • Друга

13 5,46%
Отговор в тема
Страница 2 от 14 ПървиПърви 12345612 ... ПоследнаПърви
Резултати от 26 до 50 от общо 341

Hybrid View

Град
    София
    Цитирай Първоначално написано от kristo
    Цитирай Първоначално написано от chemist9009
    За мене България си е виновна за всичко зашото ако цар Иван Срацимир,цар Иван Шишман и Добротица не бяха разделили страната на три части.Османците нямаше да я завладеят,даже мн трудно щяха да могат.Пък те я разделиха и така е най лесно да се превземе.Пък и османците са си племена като прабългарите които обичат да заграбват чужди земи и т.н.(все пак са номадски скитнически племена)Не забравяйте че и славяните са се настанили на Балканите на чужда територия(Византия)
    Уффф лелеее, поредния исторически неграмотник, писна ми да ограмотявам такива като тебе на тема прабългари и славяни...
    Какви скитници бе "умник", прабългарите където са се заселили са създавали здрави и перфектно организирани държавни образувания- Стара Велика България, Волжска България, Куберова БЪлгария, Аспарухова(Дунавска)Българ ия и още в прародината край Памир Царство Балхара. В тези свои държави са строели градове, крепости, имали са прекрасни златни съкровища, административно деление, държавнически звания и титли, всичко. Били са един изключително образован народ, изграждащ навсякъде ДЪРЖАВИ! Да сравняваш великите прабългари с вмирисаните, крадливи и диви потурнашки разбойници е обидно за нас българите като народ. А за славяните няма да говоря. Ако не сме били ние българите да го стегнем, да им сложим юздите и да ги направим от безлична маса от племена в организиран народ, от тях нямаше да стане нищо и щяха да си останат още векове наред в родово-общинния строй. Покрай нас са станали нещо, благодарение на това, че са приели нашата култура и ценности и че са станали също БЪЛГАРИ в крайна сметка, защото в Българската държава не е имало малцинства както се води сега, а всички са били българи, включително славяни, траки и каквито и да са други.
    Като всички са били равни защо Омуртаг започва замяна на славянските князе с негови доверени хора в славянските села? Защо избива праволславните славяни в териториите които е превзел от византия? Защо Киевска, Новгородска и Московска Рус сега са много по-силна и могъща държава от нас, въпреки че са управлявани само от славяни, които ти нарече разхайтени?
    [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OKF7g5XD5iU[/youtube]

Мда, само дето Омуртаг не избива никакви славяни и не заменя никакви славянски князе, след като не ги е назначавал. А колко са "православни" славяните- не ми говори, много е "православно" да се молиш на някакъв си Перун, изобразен като дървен идол.
    А Киевска Рус си е пък изцяло "славянско" творение, само дето викингите я създават на българска територия. И по-голямата част от от населението й се състои от иранци(българи, алани, сармати), хазари, балти и угро-фини. Нещо не ти минава пропагандата по панславизъм баце, пробвай в друг форум...
    Да не говорим, че самият град Киев е основан по времето на Кан Кубрат от самия него и в териториите на Стара Велика България, тоест български град с българско население в самия него и в околностите му. Така че Киевска Рус в крайна сметка си е в по-голяма степен даже българско творение, основана е на български етнически територии след нахлуването на викингите, които я оглавяват. Но населението й си е преобладаващо българско.

Град
    Великобритания
    Не проумявам защо Гърция е в анкетата

все пак съм пристрастен (50% грък съм )

Цитирай Първоначално написано от marais
    Не проумявам защо Гърция е в анкетата

все пак съм пристрастен (50% грък съм )
    Аа, пристрастен си, ясно. Как няма да е Гърция в анкетата, след като ни е нанесла толкова много злини? Даже заедно със Сърбия след Освобождението са ни нанесли повече вреди и щети от Турция. Ако искаш ще ти разясня с подробности какво точно имам в предвид. Мисля, че не задаваш въпроси, а задаваш отговори. Гърците са гадно, подло и лицемерно племе от което сме видели само злоба, омраза и удъри под кръста.

Град
    Великобритания
    Гърците са гадно, подло и лицемерно племе от което сме видели само злоба, омраза и удъри под кръста.

сам за себе си не мисля, че съм злобен и подъл... но все пак всеки има право на лично мнение

Мараис, говоря за етническите гърци в случая. И не говоря за всички гърци разбира се и въобще за гърците, а за Гърция като държава и като водене на политика спрямо нас, така че не визирам теб, най-малкото не те познавам.

Иначе не знам и ти самия за какъв се самоопределяш- ако се самоопределяш за българин за мен не е никакъв проблем това, че имаш гръцка жилка понеже няма начин всички българи да сме етнически чисти българи, наясно съм. Затова е особено важно как си възпитан- като българин или грък, коя държава и кой народ от двата смяташ за по-близки и прочее.

Град
    Великобритания
    Oбичам си и двете държави.
    Много се дразня, когато в България говорят, че гърците мразят българите... това изобщо не е вярно, гарантирам.
    През 19-нач. 20 век може би, но сега не.

освен ако не считаш гражданите на FYROM за българи

Много се дразня, когато в България говорят, че гърците мразят българите... това изобщо не е вярно, гарантирам.

Ето ти го типичното гръцко мислене. Какви да са гражданите на ФИРОМ ако не българи, гърци ли? Древни "македонци" предполагам...
    Гърците не мразят България... недей гарантира моля те. То ако тръгнем по тая логика може и някой турчин да почне да ни убеждава, че повечето турци не мразят България. Верно, че не не всички мислят еднакво, но мога да ти дам много примери на българофобия от страна на гърците към България и българите.

Тази анкета показва ,че повечето хора не знаят историята на България! Как може повече хора да гласуват за Русия а в същото време за" милите" ни съседи Гърция двама ,а пък за Румънците никой?
    Най-големият ни враг е Сърбия следвана от Гърция,Румъния и Турция и Англия и Франция но последните две в по-малка степен.

Град
    Великобритания
    Ето ти го типичното гръцко мислене. Какви да са гражданите на ФИРОМ ако не българи, гърци ли? Древни "македонци" предполагам...
    Гърците не мразят България... недей гарантира моля те. То ако тръгнем по тая логика може и някой турчин да почне да ни убеждава, че повечето турци не мразят България. Верно, че не не всички мислят еднакво, но мога да ти дам много примери на българофобия от страна на гърците към България и българите.
    Щом не се чувстват българи и наричат българите татари, цигани и т.н., за мен те не са българи. FYROM е единствената държава, която мрази България.
    Повтарям ти, гърците като цяло не мразят БГ. Може да има и такива, които го правят, но те са малцинство. На някои хора целият свят им е крив.

Колкото до съседите, честно казано, изобщо не им пука за БГ. Не знам защо доста хора говорят все едно светът се върти около нас и всеки иска да ни унищожи.. това са глупости.

Знаеш ли ,че цяла Егейска Македония е наша етническа територия и гърците не дават право на населението там да се наричат българи, а ги наричат славяноговорящи гърци.
    Много е им е лесно на съседите да ни обичат след като те владеят изконно наши територий и те са били тези, които са тормозили нашите братя останали извън пределите на днешна България.
    Дали гърците щяха да ни обичат ,ако ние бяхме поробили Тесалия и Епир днес?
    На тях им е лесно да казват да се обичаме, защото не техните деди са били горени живи тероризирани ,избивани и гонени от родните си домове ,а нашите!!!
    Когато ни се извинят за геноцида извършен над нашите братя и дадат права на българите там може да има някакъв диалог с тях.

Голям фен

Ходила съм 2 пъти в Гърция и не съм останала с впечатлението,че гърците ни мразят.Е,някой са малко груби,но не мисля,че е специално отношение към нас,защото сме българи.Те просто са си такива-не са като западняците лъчезарни,усмихнати и любезни,ние също не сме.
    А що се отнася да турците-лятото бях почти 3 седмици там,и то не по курортите,а по малките градчета,защото пътувахме с кемпер,така,че успях да видя много различни места.Нито един единствен път турчин,независимо дали сервитьор,продавач или случаен човек не се държа лошо с нас.Като ни чуха,че си говорим на български ни викат "Оо комши,комши" и повечето даже ни се радваха.Не знам по какво съдиш точно,че ни мразят,това беше моето впечатление.Мисля,че си доста предубеден и в днешно време нещата не са така както началото на миналия век,поколенията се променят и така.
    А иначе мисля,че македонците не ни обичат много,но тъй като не съм била по-дълго време там,не мога да го кажа от личен опит а само по разкази на приятели
    98% от младото поколение харесва чалгата!
    Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
    Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
    all I really know is,you're the only reason I'm trying...

И аз съм ходил в Гърция, даже три пъти, в Северна Гърция(тоест южна България, понеже Беломорието и западна Тракия са си български земи). И аз останах с впечатлението, че се държат добре с нас, но как да не е така, след като това са асимилирани българи? Само преди няколко години излезе информация в гръцките медии, че в северна Гърция има над 500 000 българско малцинство, което за наше голямо съжаление е асимилирано в мнозинството си.
    Иначе прочети поста на Родолюбец и си отговори на въпроса защо се държат толкова добре(тоест лицемерно) комшитата с нас, били те турци, сърби или гърци. След като са ни ограбвали десетилетия и векове наред как няма да са добре настроени към нас? То така е лесно. Кажи им, че Беломоерието е българска земя на гърците(етническите гърци) и ще видиш как ще те "заобичат", кажи им на турците, че Източна Тракия е българска и пак чакай, кажи им на сърбите, че западните покрайнини и Поморавието са наши земи и пак ще разбереш колко си сбъркала в преценката си.

Град
    София
    От всички гледни точки е Турци и САЩ!

Град
    Някъде на юг!
    Щом не се чувстват българи и наричат българите татари, цигани и т.н., за мен те не са българи. FYROM е единствената държава, която мрази България.
    Повтарям ти, гърците като цяло не мразят БГ. Може да има и такива, които го правят, но те са малцинство. На някои хора целият свят им е крив.

Колкото до съседите, честно казано, изобщо не им пука за БГ. Не знам защо доста хора говорят все едно светът се върти около нас и всеки иска да ни унищожи.. това са глупости.

Az pyk ti garantiram che gyrcite mrazqt Bulgaria, bulgarite i vsichko bulgarsko. Sestra mi e jivqla 2 godini v Grciq s maika kato beshe 3 i 4 klas i dvete sa mi razkazvali kakva e omrazata na grcite kym Bylgarite, taka che ne mi govori gluposti. Neka site grci gorqt v ada.

Na mene pra-dedo mi e ot selo Neret, dnes polipotamos v oblast Lerin, Grcko i e razkazval na dedo mi kak grcite sa ni klali i sa iznasilvali jenite, taka che ne se obesnqvai mnogo mnogo!
    Cogito ergo sum legit Rene, ego lego unicus sum.

Спрете вече, кой ни е правил на какво, защото и ние не сме невинни китки. Това, което са ни го правили и ние сме им го правили. За инфо влете във форума на бойна слава, да видите описанията на зверствата на българските войници срещу сръбските военнопленници в Междусъюзническата война, насилствените покръствания на помаци 1912-1913 и 80-те години. Развилнелите си български войници след превземането на Одрин през Балканската война. Няма защо да се мразим, докога ще стоим с тази робска психика, гърците това, турците онова, сърбите третото. Казвал съм, насилие не се решава с насилие, омраза не може да се промени с омраза. Можем да променим нещата само ако спрем да мразим, иначе няма да има напредък. Ще си останем една жалка страна с народ, който не се е отървал от робската си психика. Писна ми да гледам надписи турци в турция, турци рязани и след това 500 години сме ебали майките и дъщерите ви. Няма никакъв смисъл от тези неща
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

А защо са направили така българите в междусъюзническата бе плехар Българите ли са започнали първи или гърците и сърбите? Каквото повикало такова се обадило!

А помаците са били покръстени за да се предотврати турчеенето им въпреки ,че аз съм чувал за доброволно покръстиле се помаци това с насилственото покръстване ми мяза на лъжа. Дори имам и един приятел от такъв род който доброволно се е върнал към християнството.
    Нима турците не са помохамеданчили и дори избили сумати българи и гърци през 20 век? А гърците и сърбите на колко българи са им промили мозъците ,а колко са избили?А румънците?
    Единственото ,което сме искали и искаме е всички българи да живеем в една държава препокриваща се с етническите ни граници.
    "
    Чуждото не искаме но и нашето не даваме" - Васил Левски

Град
    Великобритания
    Цитирай Първоначално написано от Love_Boy
    Az pyk ti garantiram che gyrcite mrazqt Bulgaria, bulgarite i vsichko bulgarsko. Sestra mi e jivqla 2 godini v Grciq s maika kato beshe 3 i 4 klas i dvete sa mi razkazvali kakva e omrazata na grcite kym Bylgarite, taka che ne mi govori gluposti. Neka site grci gorqt v ada.

Na mene pra-dedo mi e ot selo Neret, dnes polipotamos v oblast Lerin, Grcko i e razkazval na dedo mi kak grcite sa ni klali i sa iznasilvali jenite, taka che ne se obesnqvai mnogo mnogo!
    Ти не беше ли този, който отвори тема относно сестра си, че е уличница?!
    Мнения от такива "личности" не приемам.. още повече написани на латиница и на диалект.

Повече от фен Аватара на Goebbels
    Цитирай Първоначално написано от Rodolubec
    Знаеш ли ,че цяла Егейска Македония е наша етническа територия и гърците не дават право на населението там да се наричат българи, а ги наричат славяноговорящи гърци.
    Много е им е лесно на съседите да ни обичат след като те владеят изконно наши територий и те са били тези, които са тормозили нашите братя останали извън пределите на днешна България.
    Дали гърците щяха да ни обичат ,ако ние бяхме поробили Тесалия и Епир днес?
    На тях им е лесно да казват да се обичаме, защото не техните деди са били горени живи тероризирани ,избивани и гонени от родните си домове ,а нашите!!!
    Когато ни се извинят за геноцида извършен над нашите братя и дадат права на българите там може да има някакъв диалог с тях.
    Само в Северна Гърция съм виждал бели хора. На юг от Солун само араби

А по темата, много мозъци са промити със съветска пропаганда.
    "Tolerance and apathy are the last virtues of a dying society..."
    -- Aristotle

На мен сами е чудно колко мозъци са промити от родната ни пропаганда...
    Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген

Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!

Кое точно е родна пропаганда бе галфон?
    Всичко се базира на доказателства - извори,свидетели.
    Аз лично имам пострадали роднини от геноцида нанесен ни от съседните ни нам народи.

Цитирай Първоначално написано от Rodolubec
    Кое точно е родна пропаганда бе галфон?
    Всичко се базира на доказателства - извори,свидетели.
    Аз лично имам пострадали роднини от геноцида нанесен ни от съседните ни нам народи.
    Може без обиди, най-лесно да си раздаваме обидно епитети наляво-надясно. Ами родна пропаганда е омразата, защото в учебниците винаги ни представят едната гледна точка, а истината не се състои от гледни точки, от цялостна картина на ситуацията. Стига сте ревали за тая съветска пропаганда, повече дори не помните комунизма, а ревете за съветска пропаганда (аз също не го помня, защото съм бил малък). Веднага ще ти дам пример много хора пък могат да скочат срещу Царска България, защото са били репресирани преди девети септември и ще казват, че комунизма е добре. Нас ни учат, че сме били китки за мирисане, пък всички са се възползвали от нас. Ами не винаги е било така, можеш да прочетеш изследванията и да видиш, че в една част на Егейска македония е имало гърчеещи се българи (сигурно ще кажеш, че са като потурчени българи, ама не, те са си избрали да бъдат такива). И ние сме клали и ние сме бесели, независимо дали в отговор на други кланета или не, това не ни прави чест. Защо трябва да отвръщаме на удара с удар, вместо да се поучим от историята и да не повтаряме грешките си (това е и проблема на България, че така и не се поучава от грешките си, два пъти избират за съюзник Германия). Така че не става само с гледни точки, а с поглед върху цялостната ситуация.

Пак ти казвам каквото повикало такова се обадило /Едвали ти или .който и да е друг нормален човек би простил на някой който е заколил брат му.
    Откъде реши пък че съм фен на съветската пропаганда?
    Сега фактите са си факти не можеш да ги отречеш.Какви гледни точки историята се базира на факти и доказателства.
    А кой искаш да изберат за съюзник следкато Германия е единствената велика сила чийто интереси съвпадат с наште. В царска България действително е имало репресий но не е вярно ,че всички са се възползвали от нас даже обратното.
    Искав да ми посочиш точни доказателства и факти че срещу българският народ не е извършен геноцид от неговите съседи през последните 100 години?
    Нима сърбите не създадоха македонците ?
    Нима гърците отричат правото на беломорските българи да се наричат българи?Кой изгори Кукуш? Кой е горял хората живи само заради това че искат да са свободни?
    Нима румънците и турците също да не са тормозили нашие братя докато не им промият мозъците?

Мега фен
    Град
    Златната Среда
    Като количество неприятности, най-много ни е навредила Турция. По-интересното е, кой ни е помогнал най-много
    01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
    11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101

Абе Ilikeliljon, ти наясно ли си, че всичко българско е било унищожавано в пределите на Гърция, Сърбия и Турция бе? Знаеш ли, че българи са били избивани и то хиляди българи само защото се самоопределят като такива? Че са гниели по сръбските и гръцките концлагери и затвори? И после ми сравняваш нашите "зверства" с техните- трябва да си много късоглед и промит да го "твърдиш" и на основата на какви факти точно?

Ако искаш факти носорог с носорог късоглед хвани прочети книгата на големия френски журналист Анри Пози "Войната се завръща", които е непредубеден и личен свидетел на зверствата над българите в Сърбия и Гърция. После пак имай наглостта да сравняваш нашите "зверства" с тези на сърбите и гърците, защото нещата са несравними. Не можеш да сравниш 2 с две хиляди, разликата е огромна. И най-позорното е, че за да оправдаеш по някакви си неясни и нелогични за мен причини сърбите и гърците издирваш някакви "доказателства" от сърбо-болшевишката и гръцката пропаганда за български "зверства" за да кажеш абе и ние сме били същите като тях, така че да не ни пука че са ни трепали. Прочети книгата, която ти посочих и тогава ела пак да спорим. Ама съм наясно, че няма да я прочетеш, понеже пясъчните ти кули ще рухнат и ти това го знаеш много добре.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си