- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- Най-големият враг на България от историческа гледна точка
Ето ви един враг на България:
http://vbox7.com/play:88536ba2
А сега всички лапетия без основни познания по история се кефят на филми, в които прословутите съюзници бомбандират "лошия враг".
Пфу!
Пишете грамотно, на кирилица!
Пийте си млякото редовно!
Слушайте мама и тате!
Вижте сега и двамата, въпроса не е в това кой е извършил повече зверства или дали го е направил като отмъщение или не. Въпроса стои в това, че ние вечно се оплакваме този ни прецакал, онзи ни прецакал, а така няма да достигнем доникъде. Колкото до интересите на Германия, особено първата световна война, мога да ти кажа, че ако бяха спечелили Германия, Австро-Унгария щеше да видим през крив макарон Македония. Знаеш ли защо?? И това го пише в разни книги, нямаше да видим Македония, защото Австро-Унгария е имала апетити към Босна и е искала излаз на Егейско море, което може да стане само през Македония. И не ми говорете, че германците са китки, защото именно техния канцлер Ото фон Бисмарк разделя България и от там тръгваме по мъките за обединение. Ние до голяма степен сме си виновни за грешките си, нали знаете това, което си направиш сам никой друг не може да ти го направи. Така че каквото и да са ни направили съседите, ние два пъти повече сме си направили. Кой караше Фердинанд да напада гръцката армия в началото на Междусъюзническата война като те точно това са целели, да ни предизвикат, а ние като дечица видели близалката и хоп дай да я вземе. От там се тръгва с погрома ни, кой накара нашите да сключат такива нееизгодни договори с сърбия и с гърция по време на Балканския съюз без уточняване на граници? За мен трябва да изчистим народната си памет, да се поучим от грешките си и да ги променим. Вече не можем да искаме ревизия на границата с Гърция, Турция, Румъния и Сърбия. Мина това време, а и отдавна българският етнически елемент по тези места го няма или е намалял невероятно много, така че да не може нищо да се направи.
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
Zashtoto kazvam istinata, za tova otkazvash da priemesh moeto mnenie. Grcite sa podli, grozni i mirizlivi!Първоначално написано от marais
Cogito ergo sum legit Rene, ego lego unicus sum.
А нима нашите "съюзници" не са били окупирали територий населени с българи?
Айде не преиначавай историята както ти е угодно на теб .Не спестявай едни факти за сметка на други.Ilikeliljon ти да не си проглобалистично настроен или някакъв анархист?
Ами сега ще ти кажа мнението сиПървоначално написано от Rodolubec
![]()
![]()
Аз смятам, че за всички има място под небето, да можем да се гордеем с това, което сме постигнали, но това не означава да го изкарваме на първо място. България е много древна държава, но докато се държим за идеите, кой, кога, къде ни е прецакал няма да можем да разберем истинското си минало. Според мен няма значение, българи, гърци, сърби, турци, важното е да се живее в хармония. Държавата е повече обект на национализъм (при това безплоден), можем да живеем спокойно на Балканите като споделяме общата си история. Миналото няма да се върне, а ако продължаваме да живеем в него, няма да има и бъдеще. Просто аз съм космополит
![]()
![]()
Ако не можеш да намериш истината в себе си,къде другаде очакваш да я намериш!!! Доген
Знаещия истината никога не се насилва да бъде убедителен, той е убедителен, защото знае истината!!
А когато майка ти работи там, парите им не бяха "подли, грозни и миризливи".Първоначално написано от Love_Boy
![]()
Само че не мога да разбера това каква връзка има със самите тях. Те са като араби, черни и грозни. Да не говорим за цигaнския им манталитет. Ами покърчването на българите от беломорска Македония. Не се прави на много интересен.Първоначално написано от marais
Aei gamhsou paliomalaka! Дано това е нещо много-много обидно! Майната ти!
Цигански манталитет? А твоят какъв е?
Когато не знаеш какво да отговориш, почваш да псуваш.![]()
Ти не знаеш какво да отговориш. Казах ти вече, че моят род е от Македония, от село Нерет което днес гърците са нарекли полипотамос. Прадедо ми е разправял на дядо как гърците са изгонили българското население и как са убивали и измъчвали българи. Самият той е дошъл бежанец в България след края на балканските войни, а ти ми разправяш врели-некипели. Отговори ми ти сега. Гръко!Първоначално написано от marais
Евала,и аз тва се опитвам да им кажа 1000 пъти,ама измислиха 1000 малоумни обвинения,че съм туркиня,еврейка,циганка,ро оотстъпничка и нз още какво.Просто няма кой да те разбере в тоя форум ако не си шовинист.Първоначално написано от Ilikeliljon
![]()
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Разбери разликата между смирение и малодушие..
Съгласен съм с теб love_enrique. На мен обаче ми е гадно, че повечето от туркините се дърпат от българите (което си идва от специфичните изкривявания на религията им). Пък и при турците е донякъде така. Имам един колега, който каза, че ако се ожени за българка техните щели да го разкарат. Просто манталитета, който идва от религията (или по-точно нейното изкривяване) е проблема.![]()
![]()
Турция са най големите врагове повече няма какво да коментирам
От вашата "толерантност" и "демократичност" сме я докарали дотука. Хич не ни и трябват и съвсем естествено хората се стремят към национализма, защото само той може да ни запази и спаси като нация. Всякакви форми на глобализъм, интернационализъм и бла бла помия и отврат са за печката.
Относно това, че "сами сме си виновни", колкото е истина, толкова и лъжа. И едно време е имало такива като вас (Лов Енрике и Ilikeliljon) които във важни, съдбовни моменти за Родината ни са викали ама нека си мируваме, нека бъдем демократични докато "добрите", "милите" турци, гърци, сърби и румънци са ни мачкали. И са се оправдавали с това, че "и ние сме като тях". Само дето не сме откраднали нито процент чужда, небългарска земя, а те са грабили български земи с етническо българско мнозинство в тях с хиляди квадратни километри. Това явно вашите широкоскроени, високотехнологични и модерно"леви" главички не могат да го схванат. А халал да ви е толерантността, давайте така, ДПС ще продължи да ни управлява, а вече се намесва и Евророма.
А кой е най-големият ни приятел(като количество от изгода за нас, заради негови действия)? Русия, Германия...?
01001000011000010110100001100001001000000111000001 1100100
11001010110001101100001011010110110000100100000011 1001101100101
И на мен един възрастен човек в Гърция ми е разказвал какво са правили българските войници в Западна Тракия и как един българин го е спасил като го е изпратил в Свиленград (или както той го нарече ЗвиленгрантПървоначално написано от Love_Boy
). Така че, нито едните, нито другите са света вода.
Все пак е било война, всеки се бори за своите интереси. Каквото е станало в миналото, най-добре да си остане там.
От такъв национализъм и ксенофобия няма никакъв смисъл. Самоизолацията е пагубна за всяка държава, ако искате да сте като албанците - ваш избор.
Според мен патриотизмът не се изразява в омраза към съседни нации.
Междудругото, странно е, даже иронично, да имаш потребителско име Rodolubec, а да не владееш собствения си език (много грешки в правописа и пунктуацията).
Няма за какво да се хванеш пък за правописа ми се хвана .![]()
Аз преставам да споря с вас то се видяло ,че на Ловеенрике и Икелджион са им промити мозъци .Дано някога се осъзнаят Космополитизма и глобализацията ще са до време геополитиката на САЩ няма да успее ,защото хората поне в Европа вече почват да се събуждат ,но любовта към род и родина ще е вечна !
А ти Мараис не можеш да бъдеш обективен сед като си наполовина грък.
Не се излагайте бе момчета. Веднага ни класифицирахте като някакви, които биха си мирували. Има разлика между националистичния патриотизъм (ако изобщо е патриотизъм това) и истинския патриотизъм. Аз не бих си стоял мирно при такова положение, има разлика в това да приемам всеки народ като равен и така нататък и да приемам неща, които са против народната памет. Жалко за вас, не ви знам на колко години сте Родолюбец и Кристо, ама вие изглеждате с промити мозъци. Мога да ви кажа, че този национализъм ми е много познат, защото аз също естествено достигнах до него през годините докато четях едностранните исторически трудове на нашите историци (не всички са едностранни, но една голяма част от общата информация е едностранно написана). И когато ми се представи като гордост първото използване на самолет за военни цели се отвращавам, а не се радвам (макар, че все още се спори дали това е така заради Итало-турската война една година по-рано). Аз лично се срамувам от извършените от нас зверства, защото това не ни прави по-различни от тези, които са ги извършели срещу нас (независимо дали са били първи или втори). И още нещо Атака не учи за съжаление на нищо, отдавна се разочаровах от този Сидеров. Изобщо не покри това за което говореше. Ама както и да е![]()
![]()
Кой пък ти говори за Волен Сидеров и Атака, пак биеш някъде другъде, за да промениш темата на разговора. От в момента пишещите в тази тема нито един от нас не е атакаджия.
Срамувал се от нашите "зверства"... Абе момче, нали ти препоръчах една книжка, малка, е, 60-70 странички, обаче в нея са описани грандиозните, нечовешки престъпления на сърбо-гръцките окупатори над нас българите. И е писана не от промит от български национализъм мозък, а от независим френски журналист. Още повече, че традиционно французите подкрепят Сърбия и Гърция и са против нас. Но не, ти си се хванал за някакви измишльотини, за някакви си "български престъпления". Казах ти, жалко е да правиш сравнение между кон и кокошка, между 200 и 200 000 разбираш ли?!
И наблегни на този мой абзац ако имаш поне малко ДОСТОЙНСТВО и се опитай да вникнеш в него.
нека бъдем демократични докато "добрите", "милите" турци, гърци, сърби и румънци са ни мачкали. И са се оправдавали с това, че "и ние сме като тях". Само дето не сме откраднали нито процент чужда, небългарска земя, а те са грабили български земи с етническо българско мнозинство в тях с хиляди квадратни километри.
Опитай се да разбереш, че много от териториите, които наричаш изконно български са били със смесено население. Ето ти примери: Македония, статистика от Косев, К., „Подвигът“, София, 1983, Военно издателство, стр. 17 (цит. Македонски преглед, 1932, №4, стр. 140) българи-1 251 385,турци-463 387,гърци-57 230,други-64 380. Проблема за етническите територии е много сериозен. Ако питаш гърците те ще кажат, че имат право на всички територии, които сме искали ние, защото Византия ги е владяла и са били населени с византийци. Какво правим тогава? Няма смисъл от тези неща, аз ти казах, че това до нищо добро няма да доведе. Нека си живеем мирно и в хармония, а ако някой иска да откъсва територии много ясно, че ще го спрем. Та това е нашата страна![]()
![]()
Мирно и в хармония, бла бла, дрън дрън, тея ги обяснявай на конгресите на Либералния интернационал, на мен не ми минават. Това са пълни глупости и щуротии, голи думи. Турция, Гърция, Сърбия и Румъния са длъжни да понесат последствията си затова, което са извършили над българите в Македония, Западните покрайнини, Беломорието, Добруджа, Източна Тракия, които са територии с БЪЛГАРСКО ЕТНИЧЕСКО МНОЗИНСТВО. А това, което са извършили спрямо нас се нарича ГЕНОЦИД! Те не са спазили нито една точка от международните конвенции, не са спазвали и не спазват и в момента правата на българите в тези земи. Те многократно нарушиха с действията си всички мирни договори, с които тези територии(които изброих) им се дават, съответно нарушения договор се прекратява от ООН и териториите се връщат на стария им притежател. Говоря ти за законови норми, защото така трябва да стане(не, че при сегашната ситуация може да стане, но ние трябва да се борим да стане). Защото България има пълното право и ТРЯБВА ДА ИСКА РЕВИЗИЯ НА НЬОЙСКИЯ МИРЕН ДОГОВОР, защото сърбите и гърците го нарушиха. Те не позволиха на българското мнозинство в тези земи да се самоопределя етнически и да има равни права с всички останали етноси там. Не му позволиха да говори на собствения си език, да има свои църкви и училища, да има свои представители в местното самоуправление. Да изброявам ли още всички нарушения на законовите и договорните рамки на съседите ни спрямо нас, за да спреш да повтаряш уникалната лъжа и глупост, че и ние сме като тях, че и ние нарушаваме техните права и не им даваме право на самоопределение в България.
Освен това да завърша, че във Византийската империя такъв етнос като "византийци" няма. Тя е конгломерат от народности и етноси от най-различен произход, като управляващата върхушка се е самоопределяла като "ромеи"(тоест римляни). Така че гърците да кажат "тези земи са наши" е все едно ние българите да кажем, че днеска Украйна и част от Русия са наши, понеже там се е разполагала Велика България на Кан Кубрат. А и да завърша, че разликата между България и Византия е, че България още от създаването си е НАЦИОНАЛНА ДЪРЖАВА НА БЪЛГАРИТЕ, В НЕЯ НЯМА МАЛЦИНСТВА, НИТО СПЕЦИАЛНИ ПРАВА ЗА ТЯХ. В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СА БИЛИ И СА БЪЛГАРИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО СЛАВЯНИТЕ, ОСТАТЪЦИТЕ ОТ ТРАКИТЕ И НЯКАКВИ ДРУГИ МАЛЦИНСТВА АКО Е ИМАЛО. Така че спри да се излагаш с глупави опити за обяснения, които са доста слабички и смешнички откъм аргументация.
Не мисля кой знае колко повече да коментирам. Само едно ще ти кажа с национализма си доникъде няма да достигнеш. Ще видиш!! Иначе как да коментирам очевадно грешното заключение, че още от самото начало на българската държава всички са били равни и са се наричали българи (добре че няма дипломирани историци тука, че щяха доста добре да ти се посмеят на абсурдните изказвания, виж покръстването, законите на Крум и въстанието на славяните от Белград и Браничево по време на Омуртаг). Да Византия е многонационална държава в някакъв смисъл, но опита ти да изкараш, че само аристокрацията са ромеи е доста пошъл и с нищо не аргументиран. А иначе за логиката ти относно Украйна, то в днешно време коя от териториите, за които претендираш са с българско етническо мнозинствоПървоначално написано от kristo
![]()
Нито една е отговора. Нито Беломорска Тракия, нито Одринска, нито Македония (като изключим, че по презумпция всички ги приемаме за българи, но засега те в по-голямата си част не са заявили българско самосъзнание, така че остава), нито Западните покрайнини, нито Северна Добружда.
Това,че нямам вашите крайни идеи изобщо не ме прави безучастна.Точна напротив,не си падам от сухи приказки и високопарни думи за България,които не са подкрепени с някакви действия.
Аз лично,например, не изпуснах нито един от протестите срещу сегашното правителство Януари месец,а вие,отидохте ли да покажете позицията си?Ако можех,нямаше нито веднъж да пропусна гласуване.А тези които винаги обвиняват другите,а не правят нищо за да променят системата?И негласувайки,дават гласа си за Доган и после мрънкат,че ни управляват некадърници.
Не казвам,че нещата в южна България са идеални,нито,че циганите са ви симпатични мили съседи.Много пъти го казах-трябва да бъдат приети закони,които да ги изгонат от София и да ги пратят на полето,където е мястото на хора,незавършили и 8ми клас.И нещо друго-същите тези хора просто не трябва да гласуват,само дето това няма да стане като се има предвид,че са основен електорат на ДПС и червените рози.Турците трябва да учат в български училища и да общуват с нас на български,помежду си да говорят както си поискат.
Това за което съм против е умишленото предизвикване на гражданска война.Напълно излишно е поне докато Турция не започне да заявява претенции към Кърджали и останалите градове и села с турско население,което не вярвам да стане,тъй като към днешна дата българските турци живеят много мирно и и разбирателство с българите,така,че напрежението срещу тях е напълно излишно.
Това,че идеите ми за решаване на проблема не са толкова крайни съвсем не ме прави малодушна,още повече безучастна!
98% от младото поколение харесва чалгата!
Ако си от 2%, които я мразят сложи това в подписа си.
Maybe I'm addicted, I'm out of control,but you're the drug,that keeps me from dying...
all I really know is,you're the only reason I'm trying...
Пиле шарено, сгреши фатално, аз съм историк с магистратура по история! И точно защото много по-добре от теб познавам историята говоря с точност и категоричност, а не с общи фрази като теб. Когато България се покръства във византийските хроники се споменава за ПОКРЪСТВАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ, КАТО НЕ СЕ СПОМЕНАВАТ НИКАКВИ СЛАВЯНИ, ТРАКИ, ТЮРКИ, АВАРИ, ХАЗАРИ И ВСЯКАКВИ ТАКИВА. Защото както ти казах България е национална държава на българите още от самото си създаване, но благодарение на либерални плужеци като теб все повече и повече в момента вървим към плана на турския фашизоид Аамед Доган България да се превърне в мултиетническа страна. Ти явно усилено се бориш за същото.Първоначално написано от Ilikeliljon
И какво ми говориш простотии, в Западните покрайнини съм бил, там мнозинството от хората се смятат за БЪЛГАРИ, ДА НЕ КАЖА ЕДНО 95%, РАЗБИРА СЕ ИМА И МАЛКО СЪРБИ. В северна Гърция пък мнозинството са асимилирани българи, а точно според изчисления на гръцката държава преди години се изчисли, че хората с български етнически произход там са най-малко 500 000, тоест мнозинство. За Македония е ясно, че там са по същия начин- дебългаризирани етнически българи, но колко точно от тях реално се самоопределят за българи и колко не няма как да се определи в момента, след като македонската държава не позволява и дума да се спомене за българския елемент там, който е преобладаващ. Всяко споменаване на думата българин там се забранява, а самоопределилите се за българи са подвеждани под съдебна отговорност, ихвърляни са от работа и са мачкани по всевъзможен начин. Точка по въпроса, с теб повече не мисля да споря, заври си великите мисли за космополитизъм и толерантност в задния двор.
Поне Лов Енрике има някакъв напредък и в последния си коментар ме обнадеждава с определено много точни като цяло тези. Даже не съм очаквал от нея подобни думи, но се радвам, че можеби започваме да се разбираме. Не е нужно да обяснявам, че и на протести съм ходил(на последния през януари не бях, понеже нямах финансовата възможност да отида в София, уви), а за гласуването- никога не съм пропускал такова и няма да го направя. Битката срещу системата обаче тепърва предстои и в нея няма място за особена толерантност към сегашните боклуци, които все още ни управляват. Ако сега не ги свалим и изритаме за постоянно от властта, ще става все по-пагубно за България и нас.
Жалко, много жалко липсва си обективността обаче, което е недопустимо за един историк. Знаеш ли, че пък в Македония приказват, че ние пък гък не даваме да се обели, че в Пиринска Македония живеят много македонци, а също така нашата полиция измъчва Мая Вапцарова и я заплашва, ако не потвърди, че Вапцаров е българин![]()
![]()
Смешно нали, ама смешно звучи и това за асимилираните българи. Виж хайде да спрем с обидите за плужеци и такива работи и да ти кажа не ти отива нито на образованието, нито на манталитета (ако си висшист де) да псуваш като в село Горно Ботево, както се изразяваме в моя край. Нека ти изясня гледната си точка, защото засега я виждаш само едностранно. Аз обичам родината си и никога не съм спирал, но не харесвам национализма, защото историята показва до какво води национализма (виж Сърбия, виж Германия). Аз бих си защитавал родината, ако има война (макар че винаги бих се ръководил от принципа на хуманизма). Аз лично съм от хората, които смятат, че няма нищо лошо да се роди с турци, сърби, гърци стига това да не е против родината. Аз лично се стремя да пазя чистота на България и българския език (неслучайно не употребявам чуждици като "мерси" след като си имаме дума благодаря), но мнозина от вие, които се определяте като патриоти, говорите с чуждици и дори не ви прави впечатления, че са такива. Аз съм за България, за моята родина, но не и за държавата. Държавата е обект на контрол и е зависима при външен натиск, но родината, родното място, това никой не може да ти го отнеме, освен ако ти не го дадеш. Така че аз съм за България, не за Доган, не за Костов, не за Станишев, Бойко, ВМРО, Атака или който и да е друг. Правилно Алеко е казал всички са маскари и не искам твърдения, ама ние не сме. Всеки, членуващ в дадена партия ще каже моята партия не са като другите.
![]()
![]()